tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kohti loppua

En ole ehtinyt kirjoittaa tänne mitään, vaikka paljon ihania tapahtumia on ollut: kolmen miehen järjestämä äitienpäiväyllätys meille äideille, HuangShan-retki, koulun tapahtumia, brunsseja upeiden ystävien kanssa, uima-allaskauden avajaisia...
 
Juuri nyt elo upeiden ihmisten ympäröimänä on antanut parastaan! Siksi juuri nyt tuntuu myös valtavan haikealta, kaiken tämän kiireen keskellä. Meidän on aika muuttaa kesällä takaisin Suomeen. Jäämme kaipaamaan Shanghaita ja ystäviä. Onneksi osa ystävistämme muuttaa nyt samaan aikaan Suomeen ja meillä on vertaistukea, joiden kanssa haikailla niitä, jotka tänne jäävät tai muuttamat muihin maihin sekä tietysti muistella Shanghaita.
 
Pian siis Vieraana Shanghaissakin hiljenee lopullisesti. Ennen muuttoamme yritän vielä kuitenkin päivittää tänne muutamia huippuhetkiä keväältä ja kesältä...

15 kommenttia:

 1. Sieltä lähtee kaikki pois! Sain muutaman tuttavan silloin maalis-huhtikuusa ja nekin lähtevät pois...kaikki alkaa taas alusta kun ja jos tulen sinne takaisin syyskuussa....tsemppiä muuttopuuhiin! on varmaan ollut rikas ja antoisa aika siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Let's go, täältä selvästi lähdetään nyt enemmän kuin saavutaan. Sen ovat huomanneet mm. kansainväliset koulut. Elämämme on ollut täällä todella antoisaa. Ja nyt viimeisenä vuonna olemme erityisesti saaneet jakaa kokemuksia muutamien aivan huippuihmisten kanssa. Aika heidän kanssaan on lentänyt siivillä, minkä taisi nähdä blogin päivitystiheyden hiipumisesta. Pari saastepäivää antaisin pois, muuten en vaihtaisi mitään. Hyvää jatkoa teille tänne. Käyn kurkkimassa blogistasi sh-tunnelmia. Sinulla on kivoja kuvia ja kiinalaiset sananlaskut ovat kiva lisä.

   Poista
 2. Kiitos hyvästä blogista.sain seurata myös lastenlastensa tapahtumia blogisi kautta.Tervetuloa kotimaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta viestistäsi. Teidän lapsenlapset ja koko perhe J on yksi tärkeimmistä asioista, jotka takasivat viimeisen puolivuotisen viihtymisen. Meillä on ollut täällä huikea kolmen perheen kopla! T oivottavasti pääsette tekin vierailemaan SH:ssa.

   Poista
 3. Kiitos Mia yhteisestä matkastamme! Me siis jatkamme vielä vuoden verran. Meille lähtö koittaa kohti kotia jo 16.6. joten voipi olla, ettemme enää ehdi lounastaa täällä Shanghaissa. Me sen sijaan palaamme ja teidän perheen mieletön matkustuskimara on jotain sellaista, josta voimme vain poimia ne parhaat vuodelle kolme :) Olisi ihana seurata teidän raksaa, jos ei täällä blogissa niin vaikka FB:ssa.
  Kaikkea mahtavaa teille ja toivottavasti vielä tavataan!

  T: Marita /Koti Koivujen Katveessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita itsellesi. Vertaistuki pitkien lounaiden muodossa uusina Shanghailaisina oli korvaamatonta. Ihana,että sain tutustua Sinuun myös blogin ulkopuolella. Ihanaa kolmatta vuotta teille!

   Poista
 4. Mia, on ollut todella antoisaa seurata Vieraana Shanghaissa blogia, siitä oli monena vuonna minulle vertaistukea. Nyt kun ollaan oltu puoli vuotta Suomessa, edelleen tuntuu kuin sydän olisi jäänyt Kiinaan. Valitettavasti loppuvuonna ei todennäköisesti kuitenkaan Kiinan reissua ole näkösällä, mikä tuntuu todella rankalta. Hyviä viimeisiä päiviä teille sinne ja kiitokset myötäelosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KatiC, kiitos itsellesi. Ikävä kuulla, ettette tänä vuonna pääse tänne; tiedän että tämä on toinen Koti teille. Toivottavasti kesä ja syksy tuo teille muita ihania kokemuksia, joita voin sitten blogistasi seurata.

   Poista
 5. Kiitos M ihanasta blogistasi, on ollut ilo matkustaa sinun ja perheesi kanssa ympäri Kiinaa, Vietnamia ym. Muutenkin on ollut ihanaa seurata värikästä elämäänne kahden vuoden ajan.Tervetuloa koti Suomeen ja teillä uudet kovat projektit raksalla odottavat jo teitä. Nähdään pian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisi, kiitos itsellesi, että seurasit blogia ja jaksoit aina kommentoida. Kesällä nähdään...meidät löytää raksalta ;)

   Poista
 6. On ollut mielenkiintoista kiertää Kiinaa mukananne eli iso kiitos "matkaseurastanne"! Tervetuloa takaisin koti-Suomen ihanaan kesään!

  Terveisin Pirjo N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo N., kiitos viestistäsi. Yritän vielä sopivassa välissä päivittää tänne yhden "Kiinakierroksen" eli postauksen Huang Shanille (Keltainen vuori) tekemästämme matkasta. Mukava, että olet viihtynyt mukana matkassa.
   Ihanaa kesää sinne Suomeen (vaikka viime päivinä on tunnelmat tainneet olla enemmän talviset). Mia

   Poista
 7. Tuntuu ihan uskomattomalle, että kaksi vuotta meni jo?! Olen lukenut blogiasi alusta asti, mutta olenkohan koskaan kommentoinut...iiiksss. Ääneen miehellieni luin, että olette palaamassa ja hänkin muisti kun juttelin löytäneeni tämän blogin ja matka suunnitelmat ;) Teillä on ollut huikeat vuodet joista toiset haaveilee- iloineen ja haasteineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, kiitos viestistäsi. Sanos muuta, kaksi vuotta meni lopulta ihan hujauksessa. Viime päivät on mennyt kyynelehtiessä lasten koululla, viimeisessä bussipysäkkikomitean kokouksessa (=vanhempien "kokous", kun viemme ja haemme lapsia koulubussilta). Monet viimeiset halaukset on jo annettu ja seuraavia on jonossa paluuseemme asti. Tähän oli vaikea varautua seikkailullemme lähtiessä: niin valtava määrä upeita ihmisiä ja ystäviä, joille joutuu jättämään hyvästit. Osalle vain väliaikaisesti, mutta monelle lopullisesti.

   Nämä vuodet ovat olleet todella upeat. Emme koskaan varsinaisesti pyrkineet komennukselle vaan tänne oikeastaan ajauduttiin. Olen siitä nyt valtavan onnellinen ja rohkaisen kaikkia tarttumaan tilaisuuteen, jos sellaista tarjotaan. Meilläkin matkassa oli koululaisiakin ja heillekin tämä on ollut upea kokemus. Luulenpa, että tämä seikkailu jätti ikuisen kaipuun expat-elämään...

   Kiitos, että olet ollut matkassamme mukana. Yritän tässä vielä ehtiä tehdä muutaman päivityksen, ennen kuin tämä blogi saa lopullisen pisteen.

   Poista
 8. Voi joko aikanne sillä on tullut päätökseen. Suurkiitokset blogin pitämisestä, olen oppinut todella paljon Kiinasta sen ansioista, ihastellut ja kauhistellut. Mutta pääasiassa blogista jäi positiivinen kuva ja teille jäi mahtava seikkailuvuosi muisteltavaksi tulevaisuudessa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.