keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kahden kaksvitosen lounas

Lähdimme tänään Maritan (Koti koivujen katveessa) kanssa lounaalle. Emmehän me  varsinaisesti syitä lounaaseen ole kaivanneet, mutta nyt oli syytä juhlaankin: meillä kumpaisellakin on lokakuun aikaan jälleen kerran 25-vuotissynttärit. Siinäkö ystävyydemme salaisuus: kaksi tasapainoista vaakaa Shanghaissa...?
 
 

Marita teki taustatyön huolella ja valitsi lounastelupaikaksemme Table No1:n. Kyseessä on brittikokki James Athertonin ravintola. Atherton tunnetaan mm. pitkästä yhteistyöstään Gordon Ramseyn kanssa sekä yhdeksi Lontoon parhaimmaksi rankatusta Maze-ravintolastaan. Shanghain ravintolassa Athertonia ei välttämättä tapaa ja puikoissa onkin niin ikään Maze-ravintolasta tunnettu Scott Melvin. 
 

Table No1
毛家园路1-3号1楼, 近中山南路
The Waterhouse at South Bund (Near Cool docks)
MaoJiaYuan Lu 1-3



Ravintola on Waterhouse hotellin yhteydessä. Sisustukseltaan se on moderni ja lofthenkinen olematta kuitenkaan kolkko. Minä tykkäsin!
 

Lounaalla on tarjolla kolmen ruokalajin lounaslista, jossa kutakin ruokalajia on useampi vaihtoehto. Hintaa lounaalla on 188 RMB. Lisäksi on lounas "pidemmän kaavan mukaan", joka tarjoillaan minimissään kahdelle. Hinta kahdelle oli reilut 700 RMB. Tilata voi myös Ala Carte -listalta.


Meille riitti tällä kertaa kolmen ruokalajin lounas, jonka aloitimme hyvällä metsäsienikeitolla. Keitossa maistuivat oikeat sienet!


Pääruuaksi tilasin possunniskaa, aprikoosia ja gnocchia. Possu oli todella maukas ja aprikoosi sopi sen kanssa erinomaisesti.


Kastiketta oli riittävästi ja se tuotiin omalla kannulla. Lisäkkeenä oli myös pinaatti(?)muhennosta.


Maritan kala-annos oli kuulemma niin ikään hyvää.


Jälkiruuaksi tilasin paahdettua vaahtokarkkia maustekirsikoiden ja basilican kera.


Jälkiruoka oli superhyvää: makea vaahtokarkki ja mausteiset kirsikat sopivat yhteen kuin unelma. Kirsikoissa oli ehkä hieman glögimäinen vivahde, mikä sopi hyvin äkkiä viilenneeseen syyssäähän.


Myös Maritan marjatrifle oli hyvää!

 
Kahvi ei kuulu lounaan hintaan.


Sen kanssa kuitenkin tarjoiltiin täyteläinen suklaakakku ja raikas sitruunainen nekku.

 
Tripadvisorissa ravintola on saanut vaihtelevia arvioita. Oma lounaskokemuksemme oli erinomainen ja tulikin mieleen, että ehkä osalla on ravintoloitsijoiden taustan takia olleet odotukset hyvin, hyvin korkealle ja siksi arviot ovat välillä olleet huonompia.
 
Maritan blogista pääsette varmasti näkemään samat ruuat toisesta kuvakulmasta! 

2 kommenttia:

  1. Erikoisen näköinen ravintola, ei mielestäni erityisen kodikas, mutta ei kolkkokaan, persoonallinen.
    Mutta ruuat näyttivät jälleen kerran herkullisilta. Ja miten erikoinen lauta(nen) kaakkulle ja tikkarille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, ruoka oli tosiaan herkullista. Ja minä kun viihdyn minimalistisessa ympäristössä, niin tämäkin oli mielestäni viihtyisä :)
      Terveiset Suomen alkavaan talveen!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.