keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Karkkiomenia

Eilen lähdimme ystäväperheen kanssa katsomaan Kiinan kansallispäivän hulinoita. Miehet olimme lähettäneet työmatkalle Japaniin ja niinpä me, kaksi äitiä ja viisi lasta, suuntasimme keskenämme lautalle ja kohti YuYuanin alueen väenpaljoutta.
 

Itse asiassa heti lautalta Puxin puolelle noustessa saattoi huomata, että nyt on loma. Lauttalaiturin edustalla oli joukoittan kojuja, joissa kaupattiin erilaisia kiinalaisia herkkuja. Ja kojuja oli koko matkan Fangbang Lulle ja edelleen YuYuanille asti. Ruuan lisäksi kaupan oli myös koruja, kiinan lippuja ja muuta pikku tilpehööriä.

 
FangBang oli täynnä vapaalle vaihtaneita kiinalaisia, joiden seassa näkyi silloin tällöin muutama länsimaalainen selvästi väenpaljoudesta häkeltyneinä. Meitä ei kansainvaellus häirinnyt, tulimmehan tänne tarkoituksella.


Näitä vartaita näkyy usein myytävän katukojuissa. Ystäväni sattuu myös olemaan juuristaan johtuen loistava paikallisopas ja hän kertoi, että kyseessä on hyvin perinteinen kiinalainen herkku: happamia pieniä "omenia" kuorrutetaan sulalla sokerilla. Päätimme maistaa herkkua ja se olikin todella hyvää! Niin hyvää, että ostimme vielä toisenkin vartaan (5 RMB/kpl).


Hedelminä voi olla myös muita kuin näitä "pikkuomenia". Idea kuulemma kuitenkin on, että hedelmä on hapan, jolloin makean sokerin kanssa siitä tulee kiva makuyhdistelmä. Osassa hedelmiä on kiviä sisällä, joten kannattaa olla varovainen syödessään, ettei hammas lohkea.

 
Ostimme myös "Jäniskarkkeja", vanhan perinteisen Shanghailaisen karkkitehtaan perinteisiä karkkeja.
 
 
Pakenimme hetkeksi väenpaljoutta Häagen Dazsiin.
Ilma oli sopivan lämmin, hiukan alle 30 astetta, joten jätski maistui hyvin.


Palasimme kotiin kolmen tunnin kävelyn jälkeen aikeina mennä yhdessä pyyhkimään maantien pölyt ulkoaltaille, mutta täälläpä onkin nyt syksy (kalenterin mukaan), joten ulkoaltaat on laitettu kiinni. Niinpä avasimme sisäuima-allaskauden.


Uinnin jälkeen käväisimme vain vaihtamassa vaatteet, minkä jälkeen tämä kahden äidin ja viiden lapsen kulkue suuntasi italialaiselle illalliselle La Villaan. Kotiin palasi päivän kävelyistä uupunut joukko, eikä matkaa höyhensaarille tarvinnut juurikaan odotella.



4 kommenttia:

  1. Taas aivan ihania kuvia ja mitä vartaita ja kauniisti esillä.Ihanaa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, vartaat oli tosi hyviä. Olen aikaisemmin niitä vain katsellut, kun ei ulkonäöstä voinut olla lainkaan varma, mitä pitivät sisällään ;)

      Poista
  2. Nostan hattua kyllä sulle kolmen kanssa yksin Shanghaissa! Pistää hieman mun omat yhden kanssa Yyhoot perspektiiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KatiC, nyt voisin tietysti röyhistellä rintaani ja ottaa vaan kehut vastaan. Kerron kuitenkin salaisuuden ; ) : mun isot lapset on jo niin isoja (10v ja 7v), että niiden kanssa on helppoa. Ja kaiken lisäksi niistä on seuraa tuolle pienimmälle, joten saan esimerkiksi ihan rauhassa käydä suihkussa jne. Eli väitän, että kolmen kanssa on helpompaa kuin jos olisin yksin 2v:n kanssa ;)
      Kaksistaan pienimmän kanssa ollessa hän yleensä seuraa minua jopa vessaan ;)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.