perjantai 10. tammikuuta 2014

Melkein blondi

Pakko kertoa teille kampaajakäynnistäni, vaikka siitä on aikaa jo pari kuukautta. Olen vaan unohtanut tehdä postauksen siitä. Kävin taas tutussa paikassa Asunovassa, josta olen kertonut aikaisemminkin. Ensimmäinen käyntihän tuolla kaatui kielimuuriin, mutta sittemmin on sujunut kivasti.

No, oli taas aika piilottaa juurikasvu ja lampsin illan jo pimettyä kampaamolle. Aikaisemmin kuontalostani huolta pitäneet japanilaiskampaajat olivat varattuja, joten lähdin seuraamaan erästä toista japanilaista kampaajaa. Hän osasi hiukan englantia, joten selitin hänelle englanniksi, mitä haluan.

Pian paikalle pelmahti kaksi kampaajaa lisää. Tämä ensimmäinen japanilainen sitten käänsi minun puheeni japanilaiselle kollegalleen japaniksi, joka puolestaan käänsi japanista kiinaksi kolmannelle. Siinä vaiheessa minä sitten selitin myös kiinaksi toiveeni tälle kolmannelle, joka aikoi siis tarttua toimeen kuontaloni kanssa. Kolmesta kielestä ja neljästä ihmisestä huolimatta vaikutti siltä, että kaikille oli selvää, mitä pitää tehdä.

Kiinalainen poika alkoi sutia väriä juurikasvuun. Useinhan väri on sutimisvaiheessa valkoista, mutta alkaa tummeta vaikutuksen alettua. No tällä kertaa aloin hämmästellä, kun väri näytti niin kumman vaalealta sen vaikutettua jonkin aikaa. Huomautukseksi, että juurikasvuni on tumma ja värjätyn hiuksen väri todella tumma...

Kun kampaajapoika sitten tuli tutkimaan tulosta ja näin hänen kauhistuneen ilmeensä peilin kautta, arvelin epäilyni osuneen oikeaan: nyt on värjäyksessä jotain vikaa. Kahden hätääntyneen kampaajan voimin alettiin sutia uutta väriä juuriin. Se ei selvästi tuottanut haluttua tulosta ja kampaaja poika totesi kiireesti: "Now Shampoo!!"

Kun sitten istahdin pesun jälkeen takaisin tuoliin, näin vasta kunnolla koko värjäyksen. Juureni olivat muuttuneet aivan tipun keltaisiksi. Siis minä, joka en ole koskaan ollut blondi enkä sellaiseksi aiokaan, omasin nyt aivan vaaleat juuret. Ja koska väri oli vain juuressa (onneksi), näytti siltä, että vaalea päänahka kuultaa läpi ja olen lähes kalju. Onneksi se oli harhaa.

En ole kovin herkkähipiäinen tukkani suhteen, mutta ihan ystävällisesti pyysin kuitenkin poikaa kutsumaan paikalle jonkun, joka osaa paremmin länsimaisen tukan salat. Silloin alkoi hirveä härdelli. Paikalle pelmahti joukko kampaajia kauhistelemaan tulosta ja pyytelemään anteeksi. Sitten tuli johtajakin paikalle ja esitti mitä suurimmat pahoittelunsa. Minä yritin rauhoitella, ettei tässä nyt hätää ole, kunhan joku osaa värjätä juuret takaisin tummiksi.

Minulle hommattiin paikalle top-stylisti ja toinen aputytöksi ja he alkoivat värjätä tukkaa uudestaan. Vähän väliä paikalle tuli muita kampaajia katsomaan, miten tukan käy. Johtajakin tuli vielä paikalle ilmoittamaan, että saan tuntuvan alennuksen tästä ja seuraavasta kerrasta, sekä lisäksi molemmilla kerroilla ikääntyneen (!!) hiuksen tehonaamion ilmaiseksi. Tuon naamion nimen olisin näin 36-vuotiaana halunnut jättää tietämättä...

Lopputulos oli lopulta aivan passeli, juuret tummat ja laskukin vain puolet normaalista. Hiukan minua säälitti se alkuperäinen kampaaja, jolle oli selvästi uutta värjätä pohjoismaalaista hiusta ruskeaksi. Hän todennäköisesti laittoi vaalennusainetta väriin samoin kuin tekisi aasialaisen mustan hiuksen kanssa.

No, uskaltauduinko uudestaan samaan paikkaan? Kyllä vaan. Olin siellä viime viikonloppuna, mutta myönnettäköön, että pyysin kampaajakseni viime kerran korjaustyön tehneen topstylistin. No, ei se tälläkään kertaa ihan putkeen mennyt... Olisin halunnut raitoja. Kampaaja muisti minut hyvin edelliskerrasta ja oli selvästi hiukan turhan varovainen vaalennuksen kanssa, eikä raitoja juuri paljaalla silmällä näe. Kampaaja totesi "Very hard, you have white hair". Toivon, että "white" tarkoitti tässä kohtaa vaalea eikä esimerkiksi harmaa...  Muuten oli kyllä ihan kiva lopputulos...

Tällä kertaa ilman kuvia ;)


2 kommenttia:

  1. Kyllä ressukat varmaankin säikähtivätkun näkivät tipunkeltaiset juuresi :) Voin kuvitella sen hälinän ja hulinan mitä siitä seurasi. No loppu hyvin kaikki hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kyllä taisi henkilökunta tosiaan olla järkkyttyneempi kuin minä ;)
      Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin -toivottavasti myöskää sille kampaajalle ei jäänyt traumoja ja sai pitää työpaikkansa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.