perjantai 14. maaliskuuta 2014

Suljetaan ja avataan



Meille on huomenna tulossa vieraita, kun vanhempani ovat tulossa Suomesta vierailemaan. Niinpä aamupäivä ohjelmana meillä oli pienimmän kanssa leipomossa ja wetmarketissa käynti. Ilma oli todella keväinen, puoliauringossa mittari näyttää jo yli 18 astetta. Vain pieni tuulenvire viilensi ilmaa. Magnoliat, Shanghain tunnuspuu, kukkivat upeasti!


Kun saavuin Shangcheng Lun Wetmarketiin - paikkaan, josta ostan aina vihanneksia ja minulla on vakiomyyjät ja -hinnat  - huomasin todeksi ikävän huhun: paikkaa ollaan sulkemassa. Onhan täällä vihanneskauppoja, mutta tämä on se tuttu, jossa olen käynyt kohta kahden vuoden ajan. Olin aistivani ystävällisten hymyjen alla huolestuneita katseita.

Ainakin, jos asuintaloja revitään alas, asukkaille tarjotaan uudet kodit, jotka usein ovat laadultaan nykyaikaisia, toisin kuin ne alasrevityt. Kuitenkin omaan kotiin liittyy aina muistoja ja tunnearvoa. Lisäksi tarjottavat asunnot voivat olla hyvin kaukana, jolloin vaikkapa töihin kulkeminen voi olla todella hankalaa. Jos työpaikat revitään alas, en edes usko, että kaikki mitään korvauksia saavat menetetystä vuokrapaikasta.


Shanghai elää jatkuvasti muutoksessa paikkoja avataan ja suljetaan. Koskaan ei voi olla varma, onko tuttu liike enää seuraavana päivänä paikallaan. Virva kirjoitti aiheesta pysäyttävän postauksen. Kannattaa lukea.


Mutta kuten kirjoitin, toisia paikkoja suljetaan ja tosia avataan. Huomenna aivan tuohon kotimme viereen avataan uusi leipomo-kahvila La Parisienne. Kävin kurkistamassa aamuretkellämme, joko paikka on auki. Juuri parahiksi ihastuttava omistajatar ilmestyi paikalle ja kertoi, että huomenna on avajaiset!



Hän kutsui minut sisään katsomaan, vaikka heillä oli selvästi kova kiire! Hän lähti hakemaan maistiaisia keittiöstä ja minä näppäsin pari kuvaa työmaasta. Hyvältä näyttää! Lupasin tulla katsastamaan paikan heti avajaisten jälkeen.


La Parisienne
中国上海张杨路88弄 (靠近浦明路)
88 ZhangYang Lu, near Puming Lu (near Huang Pu River)

2 kommenttia:

  1. tänään oli lämmin, kun pyöräilin....ja magnoliat kukkii ihanasti. tämä on ikävä puoli, että kaikki revitään ja tuhotaan uuden alta ja ihmiset siinä sivussa ei merkitse mitään

    VastaaPoista
  2. Todellakin ikävää kun kaikki vanha revitään, eikä arvosteta ihmisten tunteita ollenkaan. Koti on aina koti vaikka vaatimatonkin. Kyllä on magnoliat siellä upeina, ei kuki vielä Hertsikan magnoliat pitkään aikaan :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.