tiistai 26. marraskuuta 2013

Joulupukkina

Tämä ohjelman ja touhun määrä on ollut kovin kiivasta viime kuukaudet ja blogi jää kerta toisensa jälkeen kakkoseksi Nukkumatille. Viime viikko etenkin oli touhukas, kun toimin siskoni ja hänen poikiensa turistioppaana. Haluan näyttää niin paljon, mutta kun täällä Shanghaissa on oma Shanghain aikansa, joka kulkee keskiverto suomikelloa nopeammin... Uskokaa tai älkää, mutta näin se on. Enkä ole ainoa, joka moisen aikarohmun on Shanghaissa havainnut lymyävän.
Tänään saa kuitenkin Unimasa hetken odotella hiekkoinensa, sillä haluan jakaa teille tämän päivän kohokohdan. Nimittäin pääsimme viemään kahden ystäväni kanssa ystäväpiirini lahjoittamat lelut ja vaatteet Shanghai Healing Homeen.
Keräsin kotiini valtavan kasan ystävieni lahjoittamia ja omista kaapeista haalittuja käytettyjä vaatteita ja leluja sekä rahalahjoitusten avulla myös valtavan kasan uusia leluja Ikeasta ja TaoBaosta. Tästä kuvasta puuttuu neljän ison Ikea-kassin vaatelahjoitus, jonka vein jo aikaisemmin.


Samaan aikaan toisella compoundilla ystäväni tytär keräsi toisen mokoman lahjoitettavaa.


Tänään oli sitten päivä, jota lapsen lailla odotin: tavaroiden vieminen SHH:iin. Sormeni syyhysivät päästä availemaan paketteja ja kokoamaan keittiötä.


Kuljettajani tuli ystävällisesti auttamaan tavaroiden kuljettamisessa autolle.


Mukana SHH:lla oli kaksi hyvää ystävääni sekä kaksi johtajan paikalle pyytämää muuta vapaaehtoista.
Lelut täyttivät huoneen, jossa meidän oli tarkoitus aloittaa lajittelu-urakka.


Naisenergialla ja jutustelun voimalla tavarat alkoivat järjestyä lelulaatikoihin.


Pienet silmäparit tuijottivat kiinnostuneina hommiamme ja tavoittelivat uusia leluja aidan välistä.


Muutama väärä ruuvi, yksi tanko väärinpäin ja paljon naurua...


Lopulta kaikki tavarat oli koottu ja avattu kääreistä sekä lajiteltu latikoihin.




Ihan se viimeinen huipennus jäi vielä tällä kertaa näkemättä eli lasten leikki uusilla tavaroilla. SHH:ssa on innostuttu rakentamaan ei pelkästään keittiöleikkinurkkaus vaan myös kirjastonurkkaus, joka aidataan, jotta lasten pääsyä sinne voidaan valvoa. Näin pienimmät voivat leikkiä soveltuvimmilla leluilla isompien kokatessa leikkiruokaa tai lukiessa kirjoja. Odotamme vielä aitoja, jotta pääsemme laittamaan kaikki oikeille paikoilleen.

On ollut tavattoman liikuttavaa nähdä, kuinka expatystäväni ovat lähteneet monin tavoin mukaan tähän projektiin. En voi kuin todeta, että olen saanut ympärilleni upeita ihmisiä. Tämä projekti ei suinkaan ole ainoa, jossa he ovat mukana. Monet ovat auttaneet Filipinien taifuunin uhreja lahjoittamalla rahaa ja tarvikkeita, osallistuneet lukuisiin muihin orpokotihankkeisiin, lahjoittaneet Maitian-projektille (tukee köyhien aluiden lasten koulunkäyntiä) tai vieneet vaikkapa vaatteita suoraan lähislummien lapsille. Silti nämä samat ihmiset jaksoivat innostua tästäkin. Kiitos ystävät!

6 kommenttia:

  1. Hienoa, että jaksatte omien lasten lisäksi huolehtia noista heikoimmistakin - hyvä te kaikki siellä! Kyllä taitavat pienet leikkijät olla iloisia noista hienoista leluista ja hyvä mieli tulee sekä lahjan antajalle, että saajalle. Mahtavaa työtä!
    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kiitos viestistä! Tässä on juuri se juttu, että antamalla saa itse niin paljon: Win-Win. Tämän projektin kanssa on ollut kiva touhuta.

      Poista
  2. Aivan mahtavaa!

    Anne N

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne N. Tämä on vaan niin hauska projekti. En melkein malttanut odottaa, että pääsen laittamaan tavaroita kokoon ja laatikoihin.

      Poista
  3. Kyllä olette kaikki upeita nuoria.Huomioitte oman hyvänne keskellä muita vähempiosaisia . Sinäkin kolmen lapsen äitini muistat ja otat huomioon nuo pienet lapset joilla ei ole niin nhyvät oltavat kuin omillasi. Kiitos M ja kaikki muut äidit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kiitos viestistä. Se se varmaan onkin, että me täällä olijat ollaan yleensä hyvässä asemassa ja lisäksi meillä on usein myös ylimääräistä aikaa. Lisäksi tämä maa ei ole tasa-arvoinen, kuten Suomi. Siinä sopiva yhdistelmä mahdollistamaan tällaisen projektin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.