maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lepoa house-huntingista


Lapset ovat jaksaneet tosi hienosti asunnonmetsästysretkillämme, jopa pieninkin. Päätimme, että yksi päivä täytyy pitää taukoa etsimisestä ja tehdä jotain lasten kanssa. Niinpä suuntasimme Shanghai Wild animal Zoo –eläinpuistoon. Marco haki meidät sovitusti hotellilta ja annoimme hänelle suomi-suklaata kotiinviemisiksi. Hän taas toi meille Hainanilta poimimansa mangon, joka olikin todella mehukas.

Eläintarha oli hyvin hoidettu istutuksineen ja lampineen. Alue oli varsin laaja ja pikkulisän kävelyyn toi lähes 40-asteen helle. Sateenvarjot saivat uuden käyttötarkoituksen kiinalaisen tapaan auringonvarjoina. Herätimme hilpeyttä paikallisissa punaposkisiksi ja märkähiuksisiksi hikoilleine lapsinemme. Alueella nähtiin mm. Panda, oranki ja monta pientä eläimen poikasta. Lopuksi oli vielä bussiajelu puiston laajalla ”savannilla”. Ja kuskimme Marco odotteli meitä parkkipaikalla, kun hikinen kierros oli ohi.

Palasimme hotellille ja uskaltauduimme kokeilemaan uudestaan uima-lippujen hankintaa. Tällä kertaa osasimme toimia ilmeisesti oikein - by-the-book- ja S sai kun saikin hankittua liput "yhden tiskin taktiikalla" sekä toisen tiskin taktiikalla terveyskortit. Toiselta tiskiltä hänet myös neuvottiin lääkärin pakeille täyttämään terveys-sertifikaatit. Niinpä päätimme altistaa itsemme kiinalaiselle terveystarkastukselle. Tiskillä ollut henkilö (jonka lääketieteellisen koulutuksen taso ei ilmennyt missään vaiheessa) suorittikin meille tarkastuksen: kurkistus alaluomen alle ja toiseen kämmeneen. Minä näytin oikeaa kämmentä, S ajatteli tarkastuttaa koko rahalla ja näytti molemmat kämmenet. Ja leimat todistukseen: terveitä ollaan. Matkalla uima-altaalle huomasimme toisen kahluualtaan, jossa ei ollut valvontaa. Tässä altaassa ilmeisesti pulikoivat kaikki ne, jotka eivät päässeet terveystarkastuksesta läpi… nimesimme altaan Kolera-altaaksi ja päätimme, ettemme kokeile allasta. Niinpä siirryimme valvotulle, terveiden (!) ihmisten altaalle ;) Toki me aikuiset jouduimme vielä ostamaan ne uimalakit, mutta sekään ei enää latistanut tunnelmaa: olimme selvinneet kiinalaisesta byrokratiasta hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.