sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Todellista Home-huntingia


Puutarhat olivat upeita ja compoundit viihtyisiä...
...talot hienoja ulkoa...
Tänään home-hunting sai ihan uudenlaisen merkityksen homeallergikolle. Kiinalaiset eivät osaa tehdä vesieristyksiä ja lähes joka villassa tuntuu olevan kosteusongelmia. Joannan Julia kuljetti meitä määrätietoisesti compundilta toiselle Viscaya, Palm Spring, Birmingham, Dong Jiao, Tomson Riviera ja Golf, East Villa… Ja minä nuuhkin villan jos toisenkin. Ja käytännössä kaikissa oli hometta. Julian mukaan ei ole ollenkaan ongelma, jos seinän läpi tulee vesi. Sen voi kyllä maalata ja kosteudenpoistajalla saadaan vesi pois… Muutama Villa oli todellisia luksusvilloja valtavine masterbedroomeineen ja -kylppäreineen, mutta kun päästiin alakerroksiin, vesi tihkui seinän läpi ja haisi ihan kellarilta. Pahimmassa tapauksessa koko asunto haisi homeelta. Tämänpäiväisen monituntisen homehuntingin seurauksena löytyi siis paljon hometta, mutta ei yhtään kodiksi kelpaavaa.
Tämäkin haisi pahasti homeelle.
Toinen toistaan hienompia villoja... kunnes aina löytyi merkkejä kosteudesta



Meillä alkoi vakaasti itää ajatus siirtyä katsastamaan huoneistoja. Niinpä suuntasimme vielä loppukierroksella Shimao Riviera Garden –Compoundille. Ja se olikin tosi hieno! Sisältä moderni ja miellyttävä, ja fasiliteetit alueella erinomaiset tekohiekkarantoineen. Nyt näyttää siltä, että meistä taitaakin tulla todellisia cityeläjiä. Ja onhan sitäkin kiva kokeilla, vaikkakin minua kauhistuttaa pilvenpiirtäjien korkeus. Taidan olla erikoinen asunnonetsijä, kun the lower the better ei tarkoita hintaa vaan asuinkerrosta.
 
Shimao Riviera Garden "hiekkarantoineen"


Lasten pitkämielisyys asuntokierroksella piti palkita jotenkin, joten runsaan kiinalaisen lounaan jälkeen suuntasimme Shanghai Ocean Aquariumiin. Se olikin valtaisa paikka, jossa oli paljon nähtävää. Sitten vielä pikapyörähdys tarkastamaan CityShopin valikoima ennen hotellille paluuta. Hintojen perusteella expat-sopimuksen tulee olla erinomainen, että meillä on varaa kasvattaa täällä lapsiamme: pieni vaippapaketti n. 30 € ja vauvanruoka n. 3 €/prk… Ja kaikki eurooppalainen, kuten juusto, kerma… varsin kallista. Haribo-pusseja sentään sai reilu eurolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.