tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pakka sekaisin


S:n työpaikka on Pudongin puolella, jonne Puxin QingPusta on matkaa melko paljon 1-2 h, riippuen keneltä/mistä kysyy tai minkälainen sää on. Tämän takia melkein peruimme aiemmin sovitun tapaamisen Qingpussa sijaitsevan WISSiin. Minä halusin kuitenkin käydä, koska netin perusteella koulu oli hyvän oloinen.

Niinpä Marco nouti meidät hotellilta 9:00. Matka Pudongin ytimessä sijaitsevalta hotelliltamme koululle kesti 1h20min. Koulu oli hieno, 2006 rakennettu. Fasiliteetit kohdallaan. Ja tunnelma miellytti meitä kaikkia. Tämä olisi ykkösvaihtoehto ehdottomasti, jos se olisi lähempänä S:n työpaikkaa.

Koulun jälkeen tapasimme Julian, kiinteistövälitäjämme. Hän esitteli meille Qingpun tarjontaa:

Violet Country Villa: Huonot klubipalvlut, mutta muuten kivannäköinen alue. Asunto sisältä ei vastannut vaatimuksiamme, mutta siellä ei haissut home!! Jee, sellaisiakin siis on. Katsoimme toisenkin kohteen, joka oli edellistä modernimpi, muttei täysosuma kuitenkaan.

Dream house: kauniista vehreästä alueesta huolimatta talo oli kaukana unelmatalosta.

Le Chambord: Tosi miellyttävä alue ja hieno klubialue. Talo oli nätti ulkoa ja moderni sisältä. Korkeaa tilaa ei ollut, mutta muutoin ihan kiva ja pienen laiton jälkeen varmasti oikein sopiva. Selvästi paras villakohde tähän mennessä. Liekö tämä suositun alueen villa kauaa vapaana, kun muut eivät kuulemma ole näin moderneja…

Modern villa: homeessa, huonolaatuinen

Lakeside ville: Alue oli kaunis ja fasiliteetit kunnossa. Talot olivat ulkoa kauniita, moderneja ja puutarhoja ympäröi hienot kiviaidat. Mutta ensimmäinen kohde oli sisältä ruma, eikä kiinnostanut enempää. Toinen oli selvästi parempi, mutta talo oli liian täynnä kellertävää puuta. Mieleen tuli Art deco tai Alvar Aalto. Taisi siellä olla jopa kopio Artekin tuolista.

Näiden jälkeen oli pakka sekaisin: Pudong on selvästi mukavampi asuinalueena. Qingpu on tosi suburban aluetta ja palvelut vähäisiä. Kadut villa-compoundien edessä ovat hoidettuja, mutta heti näiden jälkeen paljon rähjäisempiä. Villat sen sijaan ovat Pudongin vastaavia uudempia, vähemmän homeisia ja edullisempia.

Koulu (WISS) on Pudongin vaihtoehtoamme (SCIS) parempi, vaikka hyvältä SCIS:kin vaikutti. Qingpusta on vaan se pitkä matka S:n töihin eikä myöskään Pudongissa asuva Marco voi sitten olla kuskimme.

Nyt pitää miettiä urbaania-suburbaania, hyvä koulu-loistava koulu, kuka matkustaa ja kuinka paljon, villa-apt. En oikein tiedä mitähän sitä kannattaisi haluta…

Iltapäivällä teimme vielä tutkimusmatkan Carrefouriin ja sieltä saa ainakin juustoa ja maitoa! Tosin ensi kerralla otan autonkuljettajamme mukaan ostoksille kertomaan, mitä mistäkin ruoka-aineesta valmistetaan. Sain aikaan epäuskoisia ilmeitä, kun kyselin paikalliselta (englannintaitoiselta!!) naiselta, että ovatko sellaiset pienet punavihreät lehdet salaattia. Hän totesi ykskantaan, että ”meillä kyllä on yleensä tapana keittää nämä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.