torstai 19. heinäkuuta 2012

Sini-siivousvälineet muuttavat Kiinaan

Tänään vietimme kesäpäivää Porvoossa. Siellä oli paljon aasialaisen näköisiä ihmisiä ja mietinkin usein, että ovatko he Kiinasta. Olisi tehnyt mieli kysyä ja kertoa, että olemme muuttamassa Shanghaihin. Jätin kuitenkin kysymättä ja keskityin nauttimaan lomasta, kesästä ja shoppailusta ihanassa Sevelyn lastenvaatekaupasta.

Nyt kotona olen viettänyt illan surffatessa Shanghai-aiheisia blogeja. Niissä ihmiset hehkuttavat, kuinka ovat ostaneet tarvikkeita "keittiötarvike-tavaratalosta" tai "kangasmarkkinoilta", mutta ei mainintaa paikan nimestä tai osoitteesta. Minulle iski paniikki: löydänkö ikinä kaikkia tärkeitä kauppoja Shanghaissa ja ajoissa. Kaikkia niitä, jonne muut ovat niin helposti löytäneet. Aloin myös hermoilla sitä kaikkea tavaran määrää, joka on pakko hankkia pika pikaa: imuri, vuodevaatteet, lasten sängyt, sohva, astioita... S:lle jo tosin ilmoitin, että aion ottaa mukaan Sini-siivousvälineeni täältä Suomesta (mahtuukohan mopin varsi matkalaukkuun??). Ja S ymmärsi heti, että olen tosissani. Minut tuntevat tietävät, että olen kohtuullisen tarkka siivousasioissa. Täällä Suomessa kotiamme siivonnut siivoojakin kiitteli siivouskaappimme varustetasoa (kyllä olin ylpeä). 
En välitä siitä, että Kiinassa kaiken siivouksen hoitaa Ayi. Hän oppikoon käyttämään Sini-välineitäni ja tietämään, että punainen mikrokuituliina on wc-pöntölle, vihreä wc:n muille pinnoille ja sininen pölyihin. Kyllä, meillä on värikoodatut liinat ;D Tämä otettiin käyttöön joskus yli 10 vuotta sitten, kun S siivosi koko kotimme vessanpöntölle tarkoitetulla rätillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.