maanantai 17. joulukuuta 2012

Glögijuhlat

Sunnuntai aamupäivä meni J:n kouluesitelmää tehdessä. Tällä kertaa aiheena oli Suomen luonto. Se oli meidän herran itse valitsema aihe, joskin ensimmäisen hylkäsin. Hän teki juuri esitelmän xbox-pelistä ja olisi tällä kertaa valinnut aiheekseen toisen pelin. Totesin, että nyt on syytä osoittaa opettajalle hiukan laajempaa harrastuneisuutta... arvostelukin on juuri käsillä.
 
Iltapäiväohjelmaksi olikin mukavaa tiedossa, sillä talossamme asuva perhe järjesti glögijuhlat ystävilleen.
 

Sain hiljattain meillä käyneeltä ystävältäni ihanan valkoisen amarylliskimpun. Olisin halunnut viedä perheelle myös amarylliksia joulun kunniaksi. Ikävä kyllä meidän kukkakaupassamme ei kuitenkaan amarylliksia ollut ja niinpä joulukukan virkaa sai toimittaa valkoinen lilja.


Läksiäiskorttien näpertelyn myötä sain takaisin korttiennäpertelyinnostukseni, joka on täällä Kiinassa ollut tähän asti kadoksissa, ja tein perheelle joulukortin. Askartelutavaroistani vain murto-osa on täällä, joten ihan täysin ei itseään pääse toteuttamaan.


Glögijuhlissa oli joukko vanhoja ja uusia tuttavia ja - kiitos ihanan emännän ja isännän - mukava, lämmin tunnelma. Koti oli laitettu valtavan jouluiseksi ja olohuoneessa seisoi aito kuusi. Mikä parasta, kuusi oli koristeltu kauniisti: ei vilkkuvia valoja ja monenkirjavia koristeita, joihin täällä Kiinassa useimmiten törmää.

 
Tulipa taas todettua, että kyllä vaan tänne Shanghaihinkin voi rakentaa kauniin joulun.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.