perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä ja Winter Production

Itsenäisyyspäivä täällä meillä on normaali työpäivä, joten arkinen aherrus jatkui eilenkin tavalliseen tapaan. Ja jopa kaksi kynttilää ikkunalaudalla jäi sytyttämättä, sillä meillä oli eilen illalla koulun Winter Production. Siitä jäljempänä lisää
 
Tänään kuitenkin oli pakko katsoa YLE Areenalta linnanjuhlat. Kyllä se vaan täytyy täälläkin tietää, kenen puvusta tänään keskustellaan. Ja hienoa pukuloistoa juhlat taas tarjosivatkin.
 
Yhden linnanjuhlien vieraan haluan kuitenkin aivan erityisesti nostaa esille. Nimittäin Teemu Nikkasen. Et ole ehkä ennen kuullut hänestä, mutta hänet tuntevat tietävät kutsun menneen kertakaikkiaan oikeaan osoitteeseen.
 
Kuka sitten on Teemu Nikkanen? Hän on minun kukkakauppiaani Suomessa. Hän omistaa Vantaan Rekolassa Rentun Ruusu -kukkakaupan. Hän meni kukkakauppaan harjoitteluun teinipoikana ja nyt juuri 18-vuotta täyttäneenä teinipoikana hän omistaa kukkakaupan ja työllistää 8 vakinaista ja 22 sesonkityöntekijää. Kukkakauppiaan arkea hankaloitti ennen täysi-ikäisyyttä kummalliset lait: palkanmaksun työntekijöille hoiti äiti ja kukat asiakkaille kuljetettiin mönkijällä, kun pankkiasioiden hoito ja ajokortti vaativat tuon maagisen iän täyttymisen.
 
Rentun Ruusun taimet ja leikkokukat ovat erinomaisia! Siinä kuulkaa kalpenee Plantagenit mennen tullen. Teemu on huolehtinut kukkakaupastaan hyvin ja siellä on aina ilo asioida. Hän palvelee asiakkaitaan loistavasti ja asiantuntevasti. Lisäksi Rentun Ruusu ja Teemu ovat kylän aktiivisia jäseniä: he ovat aina mukana järjestämässä mm. Rekolan lastenjuhlia ja perinteisiä katutansseja. Vaikka täällä Shanghaissa saa kukkia halvalla, Rentun ruusun veroista paikkaa ei ole toista.
 
Presidentti mainitsi nuoren yrittäjän nimeltä Oulun yrittäjäpäivien juhlagaalassa lokakuussa ja marraskuussa nuorelle miehelle tuli vielä suurempi kunnianosoitus: Kutsu linnanjuhliin. Onneksi minä saan ostaa tämänkin vuoden joulukukat tutusta kukkakupasta. Toivon hartaasti, että niin tekevät kaikki muutkin, jotka asuvat lähistöllä, jotta saamme pitää Rekolassa oman kukkakaupan ja yrittäjän uurastus asiakkaiden hyväksi palkitaan.
 
Rentun Ruusu
Rekolantie 56
01400 Vantaa
 
Sitten eiliseen Winter Productioniin, joka oli 2. - 5. -luokkien järjestämä. Kokonaisuudessaan lapset esiintyivät innokkaina ja esitykset eivät edes olleet ihan helpoimpia. Kansainvälisessä koulussa selvästi halutaan panostaa esityksiin.
 

Ruotsalaisyhteisö on varsin suuri SCIS:ssä ja ruotsalaiset lapset esittivätkin meille juhlan aluksi Lucia-kulkueen ja muutaman ruotsinkielisen joululaulun.


Sen jälkeen seurattiinkin lentokentän tapahtumia. Rankka vesi- ja lumisade oli myöhästyttänyt Dragon Airin lennot ja lentokentällä oltiin huolestuneita, miten ehditään viettämään joulua lähimmäisten luokse...
 

Tätä teemaa noudattaen näimme hienoja esityksiä, joissa laulettiin, tanssittiin ja soitettiin.

 
Tässä hienossa intilaistanssissa esiintyi upeasti kolme koulumme suomalaistyttöäkin.


Ja tämän syksyn jälkeen on aivan selvää, että yhdessäkään joulujuhlassa ei Gangnam Styleltä vältytä. Ei tälläkään kertaa!


Tytöt vastaan pojat.


J:n luokka tanssi ja lauloi New York, New York -klassikon. Olin tosi ylpeä esikoisestani, joka tanssi hienosti suuren yleisön edessä.



Lopuksi koko lapsijoukko esitti vielä klassikkobiisin Country Roads. Harmi, että tajusin liian myöhään, että olisin voinut nauhoittaa laulun ja linkata videon sitten tähän.

 
Ihan hieno tapa viettää itsenäisyyspäivää tämäkin.

2 kommenttia:

  1. Siis kertakaikkiaan upea koulu lapsillasi.Hieno tapa juhlia itsenäisyyspäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi kiitos. Täällä olisi myös ollut ihan oikea itsenäisyyspäivän vastaanotto pääkonsulin isännöimänä, mutta jouduimme jättämään väliin lastenvahdin puutteessa. Tai oikeastaan sen takia, etteivät lapset halua jäädä vielä lapsenvahdin hoitoon.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.