maanantai 10. kesäkuuta 2013

Espanjalainen lounas

Muistatteko kun kerroin teille japanilaisesta lounaasta, jonka nautimme muutaman naapurinrouvan kanssa. Meillähän oli tarkoitus jatkaa lounastapaamisia kunkin osallistujan vuorollaan valitsemassa ravintolassa. Tänään oli vuorossa espanjalainen lounas.
 
 
Tänään oli kyseessä myös läksiäislounas, sillä yksi meistä palaa takaisin kotimaahansa. Meillä on kuitenkin kutsu Bangkokiin lounastamaan. Aloimme jo suunnitella tyttöjen matkaa Thaimaahan...
 
 
Tänään menimme kuitenkin ruokailemaan espanjalaisittain La Pedrera -ravintolaan.
 
上海市黄浦区四川中路 33号 (近延安东路)
33 Sichuan Zhong Lu, Near Yanan Lu
 
La Pedrera on Antoni Gaudin suunnittelema rakennus Barcelonassa. Nimensä rakennukselta lainanneen ravintolan sisustuksessa onkin havaittavissa Gaudille ominaisia piirteitä, kuten mosaiikkikoristeltu uuni.
 


Tapasimme vain kaksi kuukautta sitten avatun ravintolan omistajan, mukavan espanjalaismiehen. Hän valitsi yhdessä espanjalaisen ystäväni kanssa meille lounasmenun. Nautiskelimme tapaksia, sangriaa, gazpachoa ja paellaa. Toisin sanoen lounas pitkän kaavan mukaan. Mutta asiaa oli tälläkin kertaa niin valtavasti. Vertailimme eri maiden avioitumistapoja ja erotilastoja. Keskustelimme xylitolista (jes kerrankin jotain Suomesta!) ja hampaiden hoidosta. Ja eri maiden ruokakulttuurista. Kun keskustelun rajana on vain taivas -jos sekään, on ymmärrettävää, että nämä lounaat tuppaavat venymään.

 

Ruoka oli herkullista. Tapaksista erityisen herkullisia olivat valkosipulimarinoidut katkaravut. Ja paella oli todella hyvää. Jopa ruokaraatimme espanjalaisen jäsenen mielestä täysin oikean makuista.


 Meille tuli melkein kiire ehtiä bussipysäkille noutamaan lapsia. Mutta vain melkein...

Illalla suuntasimme koko perheen voimin feikkareille ostamaan tuliaisia Suomeen vietäväksi. Hiukan huolestuttavaa oli, kun saapuessani markkinoille ensimmäisen kojun myyjätär kehui uutta hiustyyliäni. Onkohan se huono merkki, jos myyjät tuntevan jo niin hyvin, että muistavat, kuinka pitkä tupeeni oli. Tältä tytöltä en ole edes ostanut mitään kovin isoa -lähinnä kenkäpusseja.
 
 
Minulla oli koruostoksia tehtävänäni, joten suunnistin tutulle myyjälleni  (B-49, Maraya Jewerly). Sinänsä valikoima on melko samankaltainen kaikilla. Tämä myyjä on vaan tavattoman miellyttävä ja ystävällinen. Käyn mielelläni hänen luonaan ja hän tuntee minut, joten tinkimisrumbaa ei tarvitse aloittaa aina alusta. Häntä vastapäätä takaseinällä on myös toinen vakiokojuni (tämä koju on lasiseinin eristetty tila), josta ostan omalla hinnallani koruja.
 
 
 
Tällä kertaa ostoksia oli varsin runsaasti. Myyjä antoikin tytöille korut lahjaksi. Näitä makeanveden helmiä saa kojuissa teetettyä omien mittojen mukaan odottaessa. Helppoa ja halpaa. Täällä on kyllä ihana, kun voi valita edullisesti korut joka asuun sopivaksi. Sitä paitsi nämä ostokset ovat ikuisia. Vaikka helminauha katkeaisi, sen voi aina korjata.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia helmikoruja, minä tulisin aivan hulluksi siellä noiden korukauppojen kanssa.
    Kivoja nuo teidän brunssit eri maalaisten kanssa, niissä tutustuu ihmisten lisäksi eri ruokiin ja kulttuuriin laidasta laitaan .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, no kyllä minäkin olen tainnut hurahtaa noihin koruihin. Iso kasa itselle ja tuliaisiksikin on ostettuna.
      Tämä kulttuurien kirjo on kyllä valtava rikkaus, jonka näistä kiinavuosista koko perhe mukaansa saa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.