perjantai 14. kesäkuuta 2013

Viimeinen koulupäivä

Tänään oli lasten viimeinen koulupäivä ennen kesäloman alkua. Viime viikolla juhlittiinkin koulun loppumista moneen otteeseen. Tiistaina oli A:n luokan juhlat. Opettaja oli valmistellut ihanan videon kouluvuodesta. Meille äideille taisi aika monelle tulla tippa linssiin sitä katsoessa. Oli liikuttavaa nähdä, kuinka lapset ovat kasvaneet vuoden aikana, ja kuinka paljon vuodessa on ehtinyt tapahtua. Taas on jätettävä hyvästejä näille ihmisille, joista on tullut tärkeitä vuoden aikana.

 
 
Onneksi meillä oli jäätelöbaari tunnelmaa keventämässä!


Lapset saivat myös viimeistellä kannet Summer Journaleihinsa.


Perjantai-aamuna oli J:n luokan luokkajuhla. Tarjolla oli pizzaa ja muita herkkuja. Ohjelmassa oli huutokauppaa vuoden aikana "tienatuilla" luokkarahoilla. J huusi pienimmälle siskolleen ison pandakarhun ja käytti melkein kaikki rahansa siihen. Pyytämättä! Sain olla ylpeä äiti!
 
Ikävä kyllä näistäkään perheistä kaikki eivät palaa syksyllä ja taas piti jättää haikeita hyvästejä.


Perjantai iltapäivällä oli vielä vuoden viimeinen assembly - jäähyväisassembly.
Kaikkien poislähtevien lasten kasvot vilahtelivat tehdyssä videossa.
Ja lasten lisäksi lähtijöissä on myös joka vuosi opettajia, niin nytkin.
 

Tänään bussista kirmasi joukko innostuneita lapsia käsissään hienot todistukset. Samalla oli taas todettava, että osa meistä ei seiso enää tällä pysäkillä ensi syksynä. Onneksi kummankin lapsen monta tärkeää ystävää jatkaa kuitenkin syksyllä. Vaikka ikävä näyttää tulevan jo ihan kesäloman aikana. A:n hyvä ystävä tuli äiteineen tänään kylään ennen kesälomaa. Ystävän äiti oli ostanut tyttärelleen "Twin Peaks" -korun. Tytär antoi toisen puolen sydämestä A:lle. Ja A ikävöi jo nyt ystäväänsä.
 
Myös J:n ystävä äiteineen tuli kylään. Tämä ystävä ei ikävä kyllä enää palaa Shanghaihin. Onneksi he asuvat vain Tukholmassa, joten heitä varmaan joskus näemmekin.
 
Lapsilla tulee myös kova ikävä mm. ESOL-opettajaansa, joka palaa Etelä-Afrikkaan. A oli ottanut muistoksi kuvia opettajastaan kännykällä.
 
Ystäväni täällä Shanghaissa oli lohduttanut omia lapsiaan sanomalla, että vaikka toisten lähtö surettaa, on hyvä muistaa, että melkeinpä minne tahansa he maailmassa menevät, heillä on ystävä siellä. Viisaita sanoja. Haikeat jäähyväiset kertovat siitä, että vuoden aikana on löytynyt monta uutta ystävää, tärkeää ihmistä.
 
Me jatkamme siis Shanghaissa ensi vuonnakin. Pian kuitenkin koittaa Suomiloma. Täällä blogissa on kesällä hiljaisempaa, sillä tämä on kuitenkin Vieraana Shanghaissa -tarinoita Shanghai-arjesta. Ensi syksy alkaa varmasti helpommin kuin edellinen, nyt tämä on kaikille tuttua. Ja uskon, että palaamme tänne ihan mielellämme.

2 kommenttia:

  1. Voi miten liikuttavaa,kyllä saat olla ylpeä pojastasi ja tytöistä myös. Varmaankin on ollut aika haikea tunnelma koululla ja miten upea merkki ystävyydestä antaa sydämenpuolikas A:lle, se jos mikä on tosi ystävyyttä.
    Kiva on teidän tulla Suomeen kesäksi ja varmasti ihana ja jännä syksykin kun on taas tulossa uusia kavereita ja ystäviä. Kaikki sujuu jo varmaan rutiinilla, kun on jo vuoden siellä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, lapsilla taitaa olla aika kahtiajakoinen tunnelma: toisaalta ihana tulla Suomeen ja nähdä kavereita ja toisaalta ikävöidä kavereita täällä Kiinassa. Minä jo odotan ruohoa varpaiden alla ja kukkapenkeissä tonkimista :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.