maanantai 10. syyskuuta 2012

Helmeilevää

Ajattelin tänään tehdä F:n kanssa pienen aamuretken Puxin puolelle. "Retkemme" kohteena oli kirjakauppa ja helmimarkkinat. Huomaan, että vaikka katsoisin kartasta, minulle etäisyydet ovat vielä todella hakusessa. Nuo helmimarkkinat olivat hiukan kauempana ja se reissu olisi ollut hyvä sovittaa yhteen torstain Cao'an Lun tekstiilimarkkinareissulle, jolloin haen valmiit pussilakanat. Kuljettajani kuitenkin vie minut kaikille näille typerästi suunnittelemilleni retkille ihan mukisematta. Hän kertoo aina, kuinka kauan matka kestää. Itse asiassa täällä Shanghaissa usein etäisyydet ilmoitetaan minuuteissa. Se on itse asiassa kätevämpää, koska aikahan se loppujen lopuksi merkitsee.
 
 
Shanghai Foreign Languages Bookstore
中国上海福州路390弄 (靠近福建中路)
390 Fuzhou Road, Puxi (Near Fujian Zhong Rd)
 

Täällä on paljon englanninkielisiä kirjoja neljässä kerroksessa. Alimmasta kerroksesta löytyy mm. matka-oppaita, karttoja ja kiinankielen opetusmateriaalia ulkomaalaisille. Muista kerroksista löytyy vaikkapa espanjan alkeita, lasten kirjoja, romaaneja jne. Valikoima on laaja, joten täältä varmasti löytyy jokaiselle jotain. Minun matkaani lähti yksi Shanghai-opas.
 
 
 
Täytyy tässä kohdassa mainostaa, että compoundimme pikkuruisessa kaupassa on romaaneja ja matkaoppaitakin varsin edulliseen hintaan ostettavissa. Naapurimme osti sieltä juuri suomenkielisen kirjan ja minäkin löysin suomenkielisen romaanin hintaan 40 RMB. Eihän sillä hinnalla saa pokkaria Suomestakaan!
 
Kirjakaupan jälkeen lähdin Shanghai HongQiao International Pearl Marketiin. Matka kirjakaupalta taittui vajaassa puolessa tunnissa. Paikka ei ole suuren suuri ja ilmeisesti on olemassa suurempikin helmikauppa (Amylin's Pearl and Jewelry) Nanjing Xi Lulla. Mutta kyllä täälläkin helmikaupassa ostettavaa on!
 
Shanghai HongQiao International Pearl City
虹梅路3721号, 近延安路
3721 Hongmei Lu, near Yan'an Lu
2nd Floor
 
Helmiä myydään kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Sieltä voi ostaa valmiita luomuksia, tilata oman maun mukaan tehdyt korut tai koska minä tykkään tehdä itse koruja, halusin ostaa vain tarvikkeita.
 

Tämäkin on paikka, jossa kuuluu tinkiä. Harmi vaan, että orastavan päänsäryn ja kitisevän F:n vuoksi en ollut ollenkaan tinkimistuulella. Kysyin reippaasti muutamasta kojusta hintaa. Jos havaitsin myyjän pyytävän törkeää ylihintaa, kävelin pois. En jaksanut jäädä edes keskusteleman. Minulla on aika hyvin helmien ja lukkosysteemien suomalaishinnat mielessä, joten törkeä ylihinta oli mielestäni suomen hintaa vastaava hinta. Parissa kojussa korulukoista pyydettiin jopa moninkertaista suomen hintaa.
 
Kun sitten Alice omassa myyntikojussaan antoi heti asiallisia hintoja (koju G-030), tein kaupat hänen kanssaan. Ostin mustia kivikoruhelmiä ja hiukan lukkoja. Olen Suomesta ostanut vastaavia koruhelmiä ja ne ovat tulossa rahdin mukana. Kunhan rahti pääsee tänne asti, pääsen näpertämään mustanpuhuvia koruja.
 

Hintaa näille kaikille tuli muistaakseni 90 RMB ja näistä saa tehtyä jo useamman korun. Vertailun vuoksi: Suomessa esimerkiksi tuollainen sylinterin muotoinen laavakivihelmi maksaa 7€/20 kappaletta. Minun nauhassani oli yli 30 helmeä. Tuollainen paksu jousilukko yhdellä kiinnittimellä maksaa n. 2 €. Eli murto-osahinnalla saa näitä helmitarvikkeita täällä, ainakin jos jaksaa tinkiä tai löytää Alicen kojun.
 
Alicen helmivalikoima ei ehkä ollut kaikkein paras, mutta tällä kertaa hän voitti! Muutamassa kojussa olisi ollut ihania turkooseja kivihelmiä, mutta menen tinkimään sinne seuraavaksi ilman päänsärkyä ja varaan F:lle paketin rusinoita.
 
 

 
 

4 kommenttia:

  1. No voi voi, toivottavasti päänsärky hellitti.
    Onneksi sulla oli aika kattava lääkevarato matkaan lähtiessäsi.
    Helmimarkkinoillekin olisi kiva mennä vierailumme aikana.
    Mumma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oon aika lähellä (kai...) sitä tekstiilimarkkinapaikkaa, joten menee vaikka samalla reissulla.
      Joo, kyllä on lääkettä tarpeeksi :)

      Poista
  2. Vautsi miten ihania helmiä :) Minähän menisin aivan sekaisin siellä . Voi kurja päänsärky ei ole kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, tuolla täytyy käydä uudestaan, kunhan askartelutarvikkeeni tulevat rahdin mukana. Voin suunnitella sitten koruaskartelua paremmin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.