tiistai 4. syyskuuta 2012

Sähkökatkos

Eilen illalla menivät sähköt ja koko kotimme oli pilkkopimeä. Itse asiassa koko pilvenpiirtäjämme ja puolikas naapuritalostakin oli pilkkopimeä lukuunottamatta ala-aulaa. Siellä lienee generaattori. Olin ostanut aikaisemmin Ikeasta kynttilöitä, mutta en tulitikkuja. Nyt ei edes onnistunut kynttilöiden sytyttäminen kaasuliedessä, sillä kipinäkytkin ei toiminut sähkönpuutteen vuoksi. Niinpä käytin tilaisuutta hyväkseni ja otin kuvia olohuoneen ikkunastamme illalla näkyvästä maisemasta. Olen kovin ihastunut näihin Shanghain valoihin!
Tuo yläkuvassa vasemmalla näkyvä silta on Nanpu Bridge. Sama silta lähempää ja päivänvalossa löytyy blogini otsikkokuvasta.


 
Sähkökatko jatkui kuitenkin ja niinpä lähdin Compoundimme kauppaan tulitikkuostoksille. Ala-aulassa olikin kova hulina, kun kaikki pimeyttä paenneet olivat vallanneet aulan. Kova kiinalainen papatus kävi ja management-väki sinkoili ympäriinsä. Kysyin yhdeltä länsimalaisela, tapahtuuko tätä usein. Hänen kuusivuotisen asumisensa aikana kuulemma tämä on ensimmäinen kerta. Se ehkä selittää kiihtyneet kiinalaiset aulassa.
 
Kaupassa hymyilevä myyjä ei ymmärtänyt lainkaan, mitä haluan, joten niinpä piirsin hänelle. Ja taas taiteellinen lahjakkuuteni oli tarvittavalla tasolla ja sain tulitikkuja. Ja huomatkaa, aikaisemmalla kauppareissulla piirsin pumpulipuikon, joka saattaa piirrettynä erehdyttävästi muistuttaa tulitikkua. Silloinkin sain kuitenkin oikean tuotteen. Luulenpa siis perineeni ripauksen isoäitini taiteellista lahjakkuutta! Terveisiä L-Mummille!! :)
 
Ayi tuli taas tänään. Hän petasi kaikki sängyt ja aloitti sen jälkeen perusteellisen keittiön pesun. Sehän oli törkyisessä kunnossa muuttaessamme ja näköjään oli sitä edelleen. Ayi toisteli "No good, no good" ja näytti minulle rasvatahroja katossa ja kaappien päällä.
 
Kuvassa Ayi on alkanut pyyhkiä valkoista kattoa esiin rasvan seasta. Yök!
 
Valtavan työn ansiosta keittiössämme on nyt valkoinen katto, ovet, kaapinpäälliset... ja tuoksuu ihanan raikkaalle. Ayi-rukka on aivan hikinen. Hän oli vielä sulkenut keittiön oven, ettei häiritse nukkuvaa F:ää. Meillä ei ole keittiössä ilmastointia (taas kuvastaa sitä, miten kiinalaiset kohtelevat Ayi:ta: keittiö on Ayi:n valtakuntaa, joten siellä ei tarvitse olla ilmastointia). Kävin sanomassa Ayille, että hän voi pitää oven auki, jotta saa ilmaa. Ayi on ihanan itseohjautuva, minun ei ole tarvinnut kertoa hänelle mitään, keittiönkuurauksenkin hän aloitti omaehtoisesti.
 
 
Teimme myös kalakeittoa tänään lounaaksi. Ihan sellaista suomalaista. Ayille kuuluu tarjota joko lounasraha tai antaa hänen syödä meillä lounasta. Kysyin haluaako hän syödä kanssamme kalakeittoa vai valmistaa itse nuudelia. Hän uskaltautui maistamaan keittoa ja väitti jopa pitävän siitä. Hän oli hämmästynyt, kun kutsuin hänet samaan pöytään syömään kanssani. Hän olisi syönyt yksin keittiössä. Minä haluan, että hän tuntee olonsa tasa-arvoiseksi ja sitä paitsi onhan se minunkin mukava saada lounasseuraa!
 
Iltapäivällä Ayi kuurasi vielä kylpyhuoneet, joita hän ei eilen ehtinyt sekä silitti S:n paitoja. Ja S:n sanoja lainatakseni, Ayi ei ole mikään koristesilittäjä. (Koristesilittäjä=sellainen, joka tekee silitysraudalla silitysryppykuvioita). Oli kyllä paidat ojossa. Päästin hänet lähtemään hiukan etuajassa.
 
Meillä täällä kodissa on makuuhuoneita lukuunottamatta laattalattiat, mutta ei lattialämmitystä. Eli talvella tulee todennäköisesti kylmä. Niinpä otimme matkaan kaikille tossut ja villasukkia. F:llä on kummeilta saadut Reinotossut mukana. Terveisiä Perhe E:lle (S, H, E, V ja masuvauva)

Tänään ei ole kylmä vaikka koko päivän on satanut. F halusi kuitenkin laittaa tossut jalkoihin... tai korjaan: tossun jalkaan...
 


4 kommenttia:

  1. No niin. Nyt sitten sattui se, mistä suo varoitin. Onhan siellä hississä hälytys ? Mitä, jos olisitte olleet hississä. Olisitteko poäässeet pois ? Mua ihan hirvittää pelkkä ajatuskin.
    Kiva se teidän ayi.
    Terkkuja yhdeltä ahtaanpaikan kammoselta, tiedät kyllä keltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hissi kyllä näytti toimivan katkoksesta huolimatta :) Minä kyllä menin portaita varmuuden vuoksi. Mutta olisihan se kurjaa, jos kerroksesta 64 joutuisi kävellä sähkökatkoksen vuoksi. Myös portaissa oli valot. Eli ei hätää!

      Poista
  2. Upeaa että sinun Ayi on noin omatoiminen. Hänn varmaan ilahtuu ja kertoo ystävilleen kuinka hänellä on ihmeellinenn emäntä, kutsuu samaan pöytään syömäänkin :) Hyvä Mia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla niin, että me eurooppalaiset kohtelemme Ayita paljon paremmin kuin kiinalaiset.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.