torstai 25. huhtikuuta 2013

Book Fair

Lasten koululla järjestetään aika ajoin Book Fair eli kirjamarkkinat, joilla myydään edullisesti englanninkielisiä lastenkirjoja. Tänään oli kolmipäiväisten markkinoiden viimeinen päivä, joten lähdin koululle tekemään lasten toivomia kirjaostoksia.
 
Koulun edustalle saapuessamme oli vastapäätä käynnissä iso poliisioperaatio. Parisenkymmentä poliisiautoa ja iso joukko poliiseja. Yhtä hirmuista kriminaalia raahattiin käsiraudoissa poliisiautoon. Ajattelin, että nyt on otettu kiinni suuren luokan terroristi-murhaaja, sen verran suureelliselta operaatio vaikutti. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli isku laittomien katukaupustelijoiden kiinniottamiseksi. Tulipahan vaan mieleen, että ottaisivatpa samalla innolla kiinni liikennesäännöistä piittaamattomat kuskit, niin olisi ollut tuolle poliisijoukolle jotain tekemistäkin. Nämä piittaamattomat kuskit ovat oikeasti tälle yhteiskunnalle vaarallisia, eivät henkensä pitimiksi kärrykauppaa pitävät miekkoset.
 

Kun näytösluonteinen poliisi-isku (josta en kehdannut ottaa yhtään kuvaa iloksenne) alkoi olla ohi, pääsimme kurvaamaan koulun pihalle ja minä pääsin tekemään kirjaostoksia.


Kirjoja on kaikille ikätasoille ja lukutasoille.
Varsinkin nämä tietokirjat kohtuullisen lyhyine tekstipätkineen sopivat hyvin meidän lapsillemme,
joiden äidinkieli ei ole englanti.

 
Mukaan tarttuikin avaruustietokirja sekä tietokirja eäimistä.
A halusi myös keijutarinoita,
joita olen aikaisemmillakin kerroilla ostanut.
 
 
Tällä viikolla alkoi myös viimeisen lukuvuosineljänneksen ASA, After School Activity.
A aloitti tiistaina tennistunnit.

 
J puolestaan olisi halunnut mennä Mad Scientist -kurssille, mutta se ehti täyttyä ennen kuin sain ilmoittautumisen tehtyä. Niinpä J aloitti tänään kakkosvaihtoehdon eli Robottikurssin.

 
Kurssi on kalliihko, mutta kuvia räpsiessäni havaitsin miksi. Lapsia ohjasi useampi ohjaaja ja kullekin työparille oli omat Ipadit ja  Lego Mindstorm-tarvikkeet käytössä.
Koulun oman henkilökunnan järjestämät kurssit ovat yleensä ilmaisia,
mutta nämä ulkopuolisten tahojen järjestämät kurssit maksavat n. 500 - 850 RMB/kurssi.
Kurssitarjonta on monipuolista ja mielenkiintoista. Kunpa minunkin kouluaikana olisi ollut tällaisia!

6 kommenttia:

  1. Kiva, kun A alkaa pelata tennistä. Sehän on oikein mukava harratus. Voi sitten opettaa minullekin :), kun muutatte meidän viereen.

    äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti, voidaan mennä kokeilemaan tohon meidän kentälle, kun tulette tänne. Meillä on mailatkin, vain mekko puuttuu. Laittaako Pappa meille tenniskentän sinne Suomeen kanssa.

      Poista
  2. Teillä on ollut hieukan seikkailuakin :)

    Meillä koulussa kanssa nuo kirjamessut välillä, ostin kovasti etsivä Geronimo Stiltonia, joka on hauska sarja ja helppo lukuinen. Ja mikä parasta, sieltä sai palapelejä! Mies rakastaa noita tehdä ja 1000 palaakin oli parempi kuin ei mitään.

    Tuosta tenniksestä: Mulla on 1 kerran päässä täytettävänä lupaus ostaa tennismaila, koska Eero on raaaaakastunut tennikseen ja lupasin että 10 kerran oppitunnin jälkeen ostan mailan ja alan hänen kanssaan pelaamaan...Teilläkinhän on siinä just alapuolella kentät, eli siitä vaan maila Decathlonista. Ajattele, kun ollaan kunnollisia housewifeja ja pelataan ensin tennistä ja sitten vasta lounaalle ;) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marita, joo ihan kuin gangsterileffoissa ;)
      Siis mulla on tennismaila jo, tosin tärkein puuttuu eli mekko! Mutta käväistäänpä yhdessä täydentämässä tennisvarustus Decathlonissa, niin varaan sitten tuon kenttämme ennen seuraava lounasta.;) Kuulostaa tosi expat-rouvailulta, eikö ;)

      Poista
  3. Hienoa että A alkaa opetella tennistä, saa sitten mummaa ja mammaakin opettaa, kyllä pappa tekee teille tenniskentätn varmaankin Röylään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, meillä on ihan vieressä tennsikenttä tässä compoundilla, joten pelaamismahdollisuudet ovat hyvät. Ja vielä kun ilmakin on usein lämmintä, niin ulkopelikausi on aika pitkä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.