keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Onneksi oli hyvää seuraa

Meillä oli tänään treffit Maritan kanssa. Tarkoituksena oli mennä kokeilemaan Cool Docksiin joku meille entuudestaan tuntematon ravintola. Niinpä hyppäsimme lauttaan ja seilasimme joen tuolle puolen...
 
...me ja joukko mopoja, kuten tällä lauttalinjalla aina on...
 

Pyörimme hetken Cool Docksin alueella sopivaa kohdetta etsien. Kiinalaista ei kumpikaan halunnut ja intialainen hylättiin sen takia, että olen siellä käynyt niin monta kertaa. Italialaistyyppinen houkuttaa aina, mutta nyt ajattelimme rikkoa kaavoja kahden italialaisravintolalounaan jälkeen. Siis päädyimme lounastamaan rohkeasti... sushia...


Ravintolaksi valikoitui Korean and Japanese Restaurant.


Alkuun pöytään kannettiin kaikenlaisia kulhosia... hmm... no jotain ruokaa...
Maistelimme kiltisti kaikkea, paitsi sitä yhtä isoa könttiä, johon puikot eikä edes lusikka tehonnut.

 
Sitten tuli alkupalaksi (!) tilaamamme sushi-annos.
Se oli ihan ok, mutta ei missään nimessä mitään erikoista.
Osa lohista ei ollut sellaista ihanaa pehmeää ja jäi syömättä.

 
Sushiannokseen kuului myös misokeittoa...
 

...sekä salaattia jännällä mansikanmakuisella kastikkeella ryyditettynä.


Tilasimme myös puoliksi annoksen kalaa ja katkarapuja.
Tämäkin annos oli ok, mutta ei mitenkään erikoista.

 
Parasta tällä lounaalla olikin seura! Eli seuraa uskallan kyllä suositella, mutta ravintolaa en ehkä niinkään. Ehkä tälle paikalle pitäisi antaa toinen mahdollisuus illallisen merkeissä, mutta koska Shanghaissa on niin valtavasti ravintolatarjontaa, jäävät toiset mahdollisuudet yleensä antamatta.

13 kommenttia:

  1. Ehkäpä teidän ruokanne ulkonäkö oli parempi kuin maku, sillä minusta ne näyttivät oikein herkullisilta. Oletkohan tottunut liian hyviin herkkuihin siellä.

    Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti, ulkonäossä ei tosiaan ollut mitään vikaa. Maku ei vaan natsannut. Voi kunpa se olisikin, että täällä saisi jotenkin poikkeuksellisen hyvää ruokaa ja siitä johtuisi, ettei perushuttu maistui. Kyllä Suomesta saa ehdottomasti parempaa ruokaa... Kohtuuhinnalla saa kyllä hyvän lounaan, muttei mitään superhyvää edes kalliilla.

      Poista
    2. Me taas olemme kaivanneet Shanghain ravintolatarjontaa ja todella hyvaa ruokaa :) Ja nyt en puhu lansimaalaisista vaan kiinalaisista ja muista aasialaisista ravintoloista. Onhan Suomessakin hyvia ravintoloita, joissa joudut maksamaan itsesi kipeaksi ellet sitten halua menna Amarilloon, Fransmanniin tms., jotka eivat Shanghain jalkeen kylla houkuttele. Ja esim. kiinalainen ruoka Suomessa ei ole kiinalaista. Ja ah, mita sushia Shanghaissa soimmekaan!

      Poista
    3. Anonyymi, kiitos viestistäsi. Kuten postauksessa kirjoitin, tarjontaa täällä on tosiaan valtavasti. Ja paljon hyviä ravintoloita. Meille todellinen ruokaelämys ei vaan tulee kiinalaisesta ruuasta, vaan selkeä, länsimainen fine-dining on se juttu. Varsinkin kun ayimme tekee hyvää kiinalaista ruokaa, ei kiinnostus enää riitä lähteä ravintolaankin syömään kiinalaista. Eli kaipaamme länsimaista. Sushi on hyvää vaikkapa Haiku/Kagen -ravintoloissa, mutta nehän eivät olekaan autenttista aasialaista vaan fuusiokeittiötä.
      Kolmen lapsen kanssa ei tule niin usein ravintolassa ruokailtua (jos ei laske sitä kaupaaostosten lomassa tehtyä Chicos-ruokailua ;) ), joten silloin, kun sen teemme, riittää pääkaupunkiseudun ravintolatarjonta loistavasti.
      Ja kyllä täältäkin tosiaan hyvää länsimaista saa, mutta sellaiseen tajunnan räjäyttävään kokemukseen emme ole (vielä??) törmänneet. Eli anna toki vinkki, jos mielessäsi olisi tällainen hyvä paikka. Kiitollisena otan vastaan.

      Poista
    4. Kiinalaisia: Grape (ei pettänyt koskaan), South Beauty, Charme, Zen...; japanilaisia: Watami, Akasaketei...; korealaisia: Pankoo... Tässä vain muutamia mainitakseni :) Jouduin myös todella muistelemaan, ja yhden sushipaikan nimeä en millään saa päähäni. Paljon hyviä aasialaisia ravintoloita Shanghaissa olikin, ja joskus tuntui, että liikaakin ;) Meidän käytäntöihin kuului, että pyrimme syömään kiinalaisessa tai ylipäätään aasialaisessa ravintolassa, kun siellä päin maailmaa asuimme. Länsimaalaista saamme muuton jälkeen yllin kyllin. Ja niin monta kertaa tuli Shanghaissa toedettia, että aasialaiset osaavat tehdä erinomaista aasialaista ruokaa eikä ymmärrettävistä syistä länsimaalainen ruoka ole niin hyvää siellä kuin vaikkapa Italiassa :)

      Poista
    5. Anonyymi, kiitos vinkeistä. Osa olikin tuttuja, joissa ruoka on ollut hyvää, muttei ihmeellistä. Eli kaipaan siis nimenomaa länsimaisia hyviä ravintoloita, kun kiinalainen voi olla vain hyvää, ei erinomaista (siis meidän mielestämme). Nämä ovat niin makuasioita, mutta en usko, että tulen kaipaamaan mitään muuta kiinalaista, kuin ayin minulle kokkaamaa lounasta. Osin sitäkin ehkä siksi, että se on niin ihanaa, kun joku tekee sinulle ruokaa ;)

      Poista
    6. Kommentoinpa minäkin tähän vastausketjuun :) Vaikka asun Kiinassa, se ei tee minusta kiinalaisen ruoan ylintä ystävää. Tykkään kyllä joskus, mutta se ei ole, eikä ole ennen tätäkään, maassa aikaisempien vierailujen aikaan ollut suurinta herkkuani. Japanilaisesta tykkään monilla tavoin enemmän, sushista varsinkin - tuolla nyt vaan se ei ollut ihan niin hyvää kun voisi odottaa, varsinkin kun yksi parhaista ystävistäni on japanilainen ja aivan verraton kokki. That´s sushi!

      Jos asuinpaikka olisi pitänyt valita ruoan mukaan, kai se olisi sitten ollut Italia :) Mutta kun muuton määräsivät muut seikat. Shanghai on kuitenkin tavattoman kansainvälinen kaupunki ja täällä saa myös aivan erinomaista länsimaista ruokaa, kuten vaikkapa Lontoossa saa erinomaista aasialaista. Siksi mielestäni ei ole pakko rakastua kiinalaiseen vaikka kiinassa asuisi, toki monilta osin sitä pitää sietää, osata syödä ja tykätäkin. Asuin myös Skotlannissa, enkä edellenkään pysty syömään munuaispiirasta tai haggista sekä Ruotsissa ja edelleen vihaan blådbuddingia =D

      Poista
    7. Marita, jokaisellahan meilla on oikeus mielipiteeseemme ruuan suhteen :) Me soimme kiinalaista ruokaa yksinkertaisesti siita syysta, etta pidamme siita. Eli syy kyseisen ruuan syomiselle ei ollut pelkastaan Shanghaissa asuminen. Ja kiinalainen ruokahan on aika laaja kasite. On sichuanilaista, kantonilaista, pekingilaista, shanghailaista, tiibetilaista...Ja soimmehan mekin valilla esim. italialaista ja kreikkalaista, mutta en voi sanoa saaneeni samoja makuelamyksia Shanghaissa kuin matkoillani kyseisissa maissa. Ja monesti kallis ravintolalasku arsytti, mutta tuontituotteita osin kayttavien lansimaalaisten ravintoloiden on ymmarrettavista syista pidettava hinnat korkeina. En halunnut kirjoituksellani pakottaa ketaan rakastumaan kiinalaiseen ruokaan ;) Itse olen hyva esimerkki siita, kuinka esim. kiinalaiseen ja japanilaiseen ruokaan voi rakastua viela aikuisiallakin. Alussa Shanghaissa asuessamme suhtauduin todella nyrpeasti muuhun kuin lansimaalaiseen ruokaan ja mm. Element Freshin menu tuli lapi kaytya moneen kertaan silla seurauksella, etta lopulta kartoin kyseista paikkaa :D Mieheni kannustamana lahdin kokeilemaan muutakin ja ah, mika makumaailma minulle avautuikaan. Ja nykyisin voin todellakin sanoa rakastavani kiinalaistakin ruokaa :) Mia, Lost Heavenin olette varmasti jo testanneet? Se viela lisayksena ravintolalistaan :)

      Poista
  2. Hyvän näköisiä anjnoksia, mutta olen minä sinun postauksissa paremmankin näköisä nähnyt.
    Vai joko minä alan turtumaan sinun ihaniin ruokapostauksiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, parhaat aasialaiset ruuat syödään edelleenkin kotona ayin tekemänä :) Eli ei tosiaan ollut tajunnan räjäyttävä kokemus.

      Poista
  3. Nää on tosiaan niin makuasioita:) olen anonyymin kanssa ihan samaa mieltä ja itken täällä Suomessa kun ruoka on niin kauheaa... Mut jokaisella on omat mieltymyksensä, sehän tästä elämästä tekee mielenkiintoisen.

    VastaaPoista
  4. Ja ai että xianissa syötiin joka ilta tajunnan räjäyttävä maailman paras illallinen 6 eurolla... On mulla sitä hirveä ikävä kyllä. Melkein varattiin lennot tänään <3

    VastaaPoista
  5. Onpas tämä herättänyt keskustelua ;)
    Laitan nyt yleisen yhteisen vastauksen vielä aihetta sivuten:
    Olen varsin kaikkiruokainen ja syön myös sitä kiinalaista ja muutakin aasialaista. Joskus aikoinaan jopa tykkäsin oikein erityisesti kiinalaisesta/thairuuasta. Nykyään se ei ole ollenkaan lempiruokaani. Pitkälti itse asiassa Aasiaan suuntautuneiden matkojen ja nyt täällä asumisen myötä -ironista kyllä.
    Toki syön jatkuvasti kiinalaista, kun Ayi kokkaa sitä ja se on hyvää arkiruokaa. Jos haluan todella herkutella, menisin länsimaiseen fine-dining -paikkaan. Tämä korostuu entisestään täällä asuessa, kun arkiruoka on niin kiinalaispainotteista. Paras ruoka ikinä on ollut 9-ruokalajin yllätysmenu viinein Chez Dominiquessa. Se ehkä kuvastaa minun ruokamakuni parhaiten :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.