tiistai 16. huhtikuuta 2013

Japanilainen lounas

Tässä talossamme asuu neljä SCIS:n ekaluokkalaisen vanhempaa. Niinpä tapaamme päivittäin koulubussin pysäkillä. Ja nyt ilmojen lämmettyä myös iltaisin klubitalon nurkalla lasten ulkoilua vahtiessamme.
 
Viime aikoina juttutuokiomme  talomme ala-aulassa ovat kertakaikkiaan venähtäneet, joten päätimme lähteä yhdessä lounaalle. Olemme varsin kansainvälinen joukko: japanilainen, thaimaalainen, espanjalainen ja minä suomalainen. Tarkoituksena olisi, että jokainen valitsee oman maansa ruokakulttuurin mukaisen ruokapaikan, jonne sitten yhdessä mennään. Tosin purskahdin nauramaan, kun totesin, ettei täällä taida olla yhtään suomalaista ravintolaa. Tai edes skandinaavista? Tähän ystävättäreni ehdotti, että mennään sitten Ikeaan syömään... Lupasin kuitenkin harkita, josko minä kuitenkin kokkaisin meille suomalaisen lounaan...
 
Ensimmäisen pöytävarauksen teki japanilainen mutta vuosikymmenen Shanghaissa asunut ystäväni. Kohteemme oli SUN with AQUA -ravintola, joka kuulemma tarjoaa hyvää, autenttista japanilaista ruokaa.
 
6 Bund 2F, Zhongshan Dong Yi Lu
 
 
Sisääntullessa vastassa on valtava hai-akvaario.
Sisustus on japanilaista eleganssia. Jos haluaa erityisesti nauttia näköaloista,
kannattaa varata pöytä Bundin puoleisten ikkunoiden edestä olevista privaattiloosseista.
 

 Valittavana oli useita Set Lunch -vaihtoehtoja ja tietysti Ala Carte -lista.
 

Hintataso on kohtuullinen. Isot lounas-annokset maksoivat n. 120 RMB - 350 RMB.

 
Ruoka oli hyvää ja saimme tietysti erinomaista ohjausta valintoihin henkilökohtaiselta oppaaltamme.
Ja lounaamme aikana ehdimme pohtia asioita Pohjois-Korean ohjuksista ja Japanin puolustuksesta aina Suomen neuvolajärjestelmään asti.
Ja paljon jäi juteltavaa myös seuraavaan lounaaseen.

4 kommenttia:

  1. Wau, mahtava tilaisuus päästä tutustumaan eri maiden tapoihin ja kulttuuriin. Epäilemättä vaikka Japanissa on Suomeen verrattuna eroavaisuuksia esim. lasten koulutuksessa yms. Olisi hienoa päästä kuulemaan näistäkin havainnoista. Ja onhan tuo hieno tilaisuus solmia ystävyyssuhteita eri maihin!
    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, tämä tosiaan taitaa olla expat-arjen suola.

      Poista
  2. Mahtavaa saada tutustua eri maiden ruokakulttuuriin ja muutenkin päästä syvällisiin keskusteluihin erimaalaisten ihmisten kesken.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.