sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mahat pullollaan

Vieraamme tosiaan lähtivät perjantai-aamuna. Heillä ei ollut suuria etukäteistoivomuksia lomansa ohjelman suhteen vaan luottivat minun arviointikykyyni. Huih, suorituspaineita! Tietysti ostoksia oli tarkoitus tehdä, mutta myös toinen toive oli: hyvä ruoka. Niinpä tein etukäteen tutkimusta aiheesta, kyselin ystäviltä ja selasin nettiä. Sen perusteella valikoitui joukko ravintoloita, joihin teimme hyvissä ajoin pöytävaraukset.

 

Viimeisenä iltana menimme syömään Kagen Teppanyaki -ravintolaan, joka tarjoaa japanilaista "grilliruokaa".


Kagen Teppanyaki
桃江路28号-乙
28D Taojiang lu



 
Yleensä tänne suositellaan tekemään pöytävaraus. En tiedä, olivatko muut ruokailijat tulossa vasta myöhäiselle illalliselle, mutta me olimme koko ruokailumme ajan huoneen ainoat asiakkaat. 
 
Keittiömestarin tervehdys
Ruuan voi tilata yksittäisinä annoksian ala carte -listalta tai ottaa kahden tunnin All you can eat -illallisen. Tämän hinta on 288 RMB sisältäen juoman (olut, sake, limut) ja valinnan mukaan listalta ruokia.


Me otimme tuon All you can eat -vaihtoehdon ja täytyy sanoa, että harvoin sitä on ihan näin täynnä.



Tilasimme alkuun susheja ja erilaisia pikkuannoksia.
Ensi kerralla olen viisaampi ja jätän alkupalat vähemmälle...
 
 
Raaka-aineet olivat laadukkaita ja tuoreita.
 
Lootus-chipsejä
Varsinainen pääruoka grillataan edessäsi.
Kokki loihtii herkkuja puolikuunmuotoisen pöydän äärellä, jonka ulkokehällä istumapaikat ovat. 

 
Kun tilasin meille esimerkiksi lohta ja äyriäisiä, kaikkia tuli suoraan yhtä monta annosta, kuin seurueessamme oli henkiä. Ehkä olisi kannattanut pyytää yksi annos kutakin jaettavaksi... 

Lihaa kolmelle hengelle.
 Maut ovat japanilaiselle keittiölle ominaisesti selkeitä.
 



Filettä ja paahdettuja valkosipulilastuja. Nam.
Itse olen kaikkiruokainen, mutta syön usein aika kasvispainotteisesti arjessa.
Niinpä kaiken lihan syötyäni olo tuntui vielä aamullakin täydeltä.
 

 
Illallinen täällä sopii siis hyvin myös "äijille" ja lihansyöjille, jotka eivät niin sushista perusta.
Ja toisaalta, jos syö mieluummin kalaa, löytyy täältä myös silloin paljon vaihtoehtoja.
Ensi kerralla otan mukaan poikani, joka rakastaa hyvää lihaa.


2 kommenttia:

  1. Ihania susheja herkulliselta näytti kaikki muutkin.Kiva syödä kun näkee kokoin valmistavan ruuat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, uskon että tämä paikka olisi erityisesti J:n mieleen. Hän kun rakastaa hyvää lihaa, jota arjessa aika harvoin tulee itse kokattua.
      Ja ruuanlaittoa on aina kiva katsoa, vähän kuin ohjelmaa seuraisi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.