keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Synttärisankari II

Tädilläni on tänään synttäripäivä hänen täyttäessä... noh kaksikymmentäviisi tietysti. Olemme juhlineet päivää mm. tätini toiveiden mukaisella illallisella Lost Heavenissa. Tätini miehineen meni vielä jatkamaan iltaa Tianzifangiin ja minä tulin jo kotiin. Vein heidät katsomaan illallisen jälkeen Yu Yuanin valoja, mutta harmikseni koko paikka oli suljettu, vaikka kello oli vasta niukin naukin yhdeksän. Shanghain yksi tärkeimpiä turistikohteita suljettu jo iltayhdeksältä. Kummallista!



Xitang
 
 
Olemme touhunneet viime päivät paljon kaikenlaista.
Ensimmäisen päivän huonompi keli on muuttunut helteiseksi auringonpaisteeksi.
 
Maanantaina kävimme Xitangin vesikaupungissa.

Xitang
 
Lounaalle palasimme Shanghaihin ja Element Freshiin. Iltapäivä vietettiin feikkareilla tinkien. Tätini sanoi, ettei ole koskaan tavannut ketään kaltaistani tinkijää. Minusta on hyvää vauhtia kehittymässä aito shanghailainen -ainakin tältä osin.

Xitang

Illalla tätini miehineen lähti kahdenkeskiselle illalliselle SWFC:n Park Hyattin 91. kerroksessa olevaan ravintolaan. Olimme varanneet heille parhaan mahdollisen ikkunapöydän. Ilta oli kuulemma erittäin onnistunut free-flow-shampanjoineen, sikareineen ja monen ruokalajin illallisineen.
 
He kävivät myös haistelemassa Xintiandin tunnelmaa tekemieni taksikorttien avustamana.
 

Xitang

Tiistaina otimme lautan Puxiin ja kävelimme Puxin rähjäisiä kujia pitkin YuYuaniin. Matkalla tehtiin ostoksia aikamoisessa helteessä. Pienimmälle onkin täysin varustellut kulkupelit mukana, jotta helle ei tekisi pienelle tepposia.


YuYuan-kierroksen jälkeen oli vuorossa lounas Xintiandissa ja Dong Tai Lun antiikkimarkkinat. Ennen kotiin paluuta kävimme vielä Lujia Bang Lulla teettämässä lisää vaatteita ja hakemassa vanhoja pois.

YuYuan
 
 
Illallinen nautittiin kotona Ayin kokkaamana. Illaksi oli varannut myös hierontapaketin vieraillemme Subconcious Day Spasta JingQiaosta. Samalla reissulla ehdimme poiketa Decathlonissakin.
 
 
Tänään keskiviikkona tätini sai pienen lahjan meiltä ja sitten suunnattiinkin taas päiväohjelman pariin. Vieraamme halusivat mennä ihailemaan Shanghaita varsin korkealta, SWFC:n näköalatasanteelta. Minä jäin tällä kertaa alas...
 


 
Kävimme myös silmälasimarkkinoilla ja Tianzifangissa "päivävalaistuksessa". Ohjelmaamme on mahtunut paljon kaikenlaista -erityisesti ostoksia. Täällä Shanghaissa iskee usein ostovimma ja se näyttää iskeneen myös vieraisiimme. Vai mitä sanotte näistä?

Ostokset levitettynä vierashuoneen sängylle
 
Tästä on hyvä jatkaa vielä huomenna...
 

8 kommenttia:

  1. Voi herran jestas! Ja minun kun sanotaan olevan kova shoppailemaan. Taitaa pikku-sisko kyllä viedä voiton. Parhaat onnittelut H:lle tätäkin kautta. Nauttikaa !

    äiti

    VastaaPoista
  2. Paljon Onnea H:lle. Kyllä hän on saanut varmaankin ikimuistoiset 25-vuotispäivät !
    Miten olisi eilen illalla ollut mukava jos olisi saanut jalkahoidon kotiinpaluun jälkeen, kun tulimme Saarenmaan matkaltamme jalat väsyneinä ja turvonneina. Mutta oli silti hyvä ja kiva tulla kotiin, vaikka ei ollutkaan jalkahoitoa.
    Älä H osta enempää ettette joudu tilaamaan rahtikonetta tavaroillenne :) Hyvää loppulomaa Era ja H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, täällä on kyllä etuoikeutettua, kun kaikki hoidot ovat niin paljon edullisempia kuin Suomessa. Tunnin jalkahieronta esim. lähihoitolassa on n. 10 €. Niinpä siitä tulee arkipäiväistä mennä hoidettavaksi.
      Hyvin mahtui H:n ostokset laukkuihin, koska tänne tullessa ne olivat täynnä meidän tuliaisia ;)

      Poista
  3. Wau, aika reippaita ostajia! Montako lisälaukkua tarvitaankaan kotimatkalle??
    Onnittelut synttärisankarille ja hyvää loppulomaa....Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, yksi lisälaukku vaan ;) Eikä paino edes tullut lähellekään näillä vastaan. Yksi lisälaukku oli tilattu jo matkavarauksen yhteydessä paluulennolle :)

      Poista
  4. Oho, olipa hyvä saalis;) tinkiminen on Kiinan survival-taito!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KatiC, aika hyvä saalis tosiaan ;)
      Täällä tinkimistaidon täytyy tosiaan olla aika hyvä. Lähtöhinta saattaa olla esim 1700 RMB ja tinkimisen lopuksi olen saanut tuotteen 160 RMB:llä. Moni saattaisi olla tyytyväinen jo kohdassa 500 RMB, joka sekin on edullisempi kuin Suomessa...
      Juuri yksi myyjä kertoi asiakkaasta, joka oli ostanut sellaisia pussukoita 20 RMB:llä 20 kappaletta. Käypähinta on oikeasti n. 5-6 RMB (itse maksoin 6 RMB). Ja autonkuljettajamme kertoi yhdestä rouvasta, joka oli maksanut niistä 50 RMB/kpl.
      Täällä monet asiat ovat niin älyttömän halpoja, ettei edes välttämättä osaa ajatella, että niin halpaa voi olla. Hyviä hintatietouden nostattajia ovat esim hotellimarkkinat, joissa hinnat ovat kiinteät. Kun jostain kipposesta joutuu siellä pulittamaan vain 50 senttiä, ymmärtää hintatason täällä.
      Aurinkoista kevättä sinne :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.