tiistai 13. elokuuta 2013

Takaisin arkeen

Tämä pesue vietti varsin kiireisen loman Suomessa. Niin kiireisen, etten ehtinyt juuri blogille aikaa antaa. Pari Kiina-aiheista kirjavinkkiä kuitenkin loman alkuvaiheilta keräsin. Niistä myöhemmin lisää.
 
Suomessa kelit olivat kohdallaan, joskin niistä nauttivat vain nuo perheemme vajaamittaiset. Me "isot" (kai 160-senttinen voi näin tässä kohdin sanoa) vietimme aikaamme showroomeissa, keittiönkilpailutuskierroksilla, varaston syövereissä ja työleirillä tontilla. Kyseessä on pieni etäprojektimme: oman kodin rakentaminen. Mutta, se olisikin aivan uuden blogin aihe, joten ei siitä täällä enempää.
 
Paluu helteiseen Shanghaihin tapahtui viime sunnuntaina. Helteinen tarkoittaa helteistä isolla H:lla, sillä lämpötilat kiikkuvat neljänkymmenen huiteilla. Minulla ei ole tapana kuumuudesta valittaa ja mm. muutama vuosi sitten valitsin heinäkuun lomakohteeksi Egyptin, jossa oli ...noh...kuuma. Mutta se onkin lomalla. Arjessa minun täytyy nyt myöntää, että jopa minulle voi olla liian kuumaa. Ainakin liian kuumaa hoitaa asioita. Mukavasti eilinen päivä kyllä sujui tuossa "rannalla" vedessä istuen.
 
Suomessa oli ihan kiva hoidella kotiasioita itse -aluksi. Tai olisi ollut varmasti pidempäänkin, mutta lopussa kiirettä oli niin kamalasti, että olin itkun partaalla väsymyksestä eikä aika tahtonut riittää. Heh, onneksi paluulento oli kolme tuntia myöhässä, ehdin pestä lattiat huolella...
 
Niinpä paluu Ayin siivoamaan kotiin, jossa oli puhtaat lakanat ja pyyhkeet odottamassa väsynyttä matkailijaa, tuntui tosi kivalta. Voi olla, etten vähän aikaa harrasta tiistaiaamun "salasiivousta" (ks. täältä). Paitsi lääkeröykkiön järjestelin jo eilen aamulla pienimmän päiväunien aikaan. Toimme nimittäin taas kasan suomalaisen laadunvalvonnan läpäisseitä lääkkeitä Kiinaan.
 
Miltä tuntui palata takaisin? Oikeastaan ihan kivalta. Vaikka tämä koti ei ehkä ole yhtä koti kuin se nyt myynnissä oleva kotimme, kyllä tätä voi sanoa kodiksi. Ja täällä on ihan hyvä olla. Ja tästä kohdin aikaikkunaa, kun katsoo, tuntuu edessä oleva vuosi kamalan lyhyeltä.
 
Nämä pari päivää ovat olleet pehmeää laskua arkeen. Olen yrittänyt riipiä lapset ajoissa sängystä jetlagista huolimatta, sillä huomenna alkaa koulu. Tänään tosin lipesin itsekin nukkumaan liian pitkään -liekö yhdeltä yöllä epätoivoisesti unia tavoitelleena napsitut 6 mg melatoniinia pidentäneet unia aamupäästä. Tänä iltana taidan ottaa nuo tabletit hiukan aikaisemmin. Ajattelin mennä lasten kanssa koululle, mikä tarkoittaa 7:15 lähtöä...
 
Tänään olimme jo tsekkaamassa lasten uudet luokat, opettajat ja luokkatoverit. Tänä vuonna SCIS sai kolme uutta suomalaisperhettä. Tervetuloa!
 
Tästä tämä taas alkaa: arki. Vieraana Shanghaissakin herää eloon ja kertoo kuulumisia kiinalaisesta arjesta expatin silmin.
Hyvää alkavaa syyskautta kaikille.

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana taas lukea sinun blogiasi !
    Saittepa nauttia Suomen ihanasta kesästä oikein kunnolla,vaikka kiirettä teillä pitikin raksan takia. Mutta kyllä säät ainakin suosivat, nyt sataa, sataa joka päivä koko viikon :(
    Meillä Annika on tänään 1. päivää koulussa ja odotti niin kovasti koulun alkua.
    Varmaan on ihana kun Ayj taas hoitaa huushollin perusasiat rutiinillaan ja saat pääasiassa hoitaa lapset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sisi ja hyvää koulunaloitusta sinne lapsille!
      Ja hyvää syksyä kaikille.
      On se Ayi kyllä niin ihana apu arjessa, vaikka tykkään kyllä itsekin touhuta. Liika on kuitenkin liikaa.

      Poista
  2. Hei,
    Me ollaan muuttamassa sinne lokakuun alussa ja vanhempi tenava olisi menossa Scisiin tosin ei Pudongissa. Sunnuntaina ollaan tulossa househuntingiin. Jos ehtisit mailata mulle niin *sähköposti poistettu*. eritoten ayinin palkkaamisesta olisin kysynyt ja koulusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja tervetuloa Shanghaihin. Laitoin sinulle sähköpostia ja poistin sähköpostiosoitteesi tästä kaikille näkyvästä kommentista.
      Sähköpostiin unohdin laittaa, että riippuen aikataulustanne, voimme myös tavata househuntinginne aikana. Voit kysyä sitäkin sähköpostissa Ja tosiaan voin hommata sinulle kontaktin tuolta Hongqiaon SCISistä, jos se on koulunne.
      Tervetuloa helteiseen Shanghaihin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.