torstai 29. elokuuta 2013

Koulua, koulua

Reilu viikko sitten isojen lasten englanninkielen taito testattiin. Virallisten testauskriteereiden perusteella kumpikin on saavuttanut sellaisen tason englanninkielessä, että heidät siirrettiin pois ESOL-ryhmästä. Huippua! Tästä eteenpäin lapset opiskelevat mandariinikiinaa tunnin päivässä. Joka päivä jotain pientä onkin jo näiden melkein kahden viikon opiskelun aikana tarttunut.
 

 
Tässä yllä olevassa kuvassa ei suinkaan ole kumpikaan meidän varsinaisista koululaisista, vaan kaksivuotiaamme, joka on hänkin päättänyt haluta kouluun. Niinpä välillä aamulla hän pakkaa reppunsa ja sitten lähdemme yhdessä "kouluun"...
 
 
Meidän "koulumme" voi olla vaikkapa käsikädessä tehty kävelyretki tutkimaan lähiympäristöä.

 
Aika usein hipsimme altaalle "uimakouluun".
 
Tässä kuvassa ei tosin ole uima-allas, vaan talomme edessä oleva ja juuri korjattu suihkulähdeallas.
 

Eilen taas pidimme "kokkikoulua" ja leivoimme mokkapaloja.

 
Kun pienet kädet eivät enää yksin jaksaneet kannatella vatkainta, jatkoimme tandem-vatkaamista.
 


On jännää, kun altaalla vaikkapa joku uusi tuttavuus kysyy pienimmäisen ikää ja vastaan hänen olevan kaksi, kysytään heti, että mitä koulua hän käy.

 
Ja minun vastatessani, että hän ei käy koulua, kysyjä jatkaa: "No koska hän aloittaa?"
Joka kerta sanon, että hän ei aloita ainakaan vuoteen, koska en varsinaisesti usko
että kaksivuotias tarvitsisi koulua.


Lienen vähemmistöä mielipiteineni, joskin viime päivinä olen keskustellut muutaman kaltaiseni kummallisen äidin kanssa, jotka haluavat herätä rauhassa pienimmän kanssa, kulkea kiireettä käsikädessä ja touhuta yhdessä kaikenlaista.
 
Sosiaalisia suhteita hoidamme tapaamalla kavereita ja muskarissa. Suomessa tämä maaginen ikäraja, jolloin lapsen on aloitettava jonkinlainen kerho on kolme, täällä kaksi. Tietysti täällä ongelmana on kerhojen puute. Onneksi meillä on muskari. Ja olen ajatellut, että itse voisin kutsua muutaman lapsen äiteineen meille viikottain vaikkapa askartelemaan. Siinä sitä olisi varmasti kerhoa juuri-ja-juuri kaksivuotiaalle yllin kyllin.
 
 
Ja jos ei tavata kavereita joka päivä, aina voi vilkutella ystävällisten kiinalaisten kanssa, kuten tämän ikkunanpesijän, jota pienin odotti kovasti ikkunan ääressä seisten.

 

2 kommenttia:

  1. Voi voi anna nyt ihmeessä F:n olla ihan vaan pihalla kavereiden, muskarissa ja äidin ja sisaren ja veljen kanssa. Kyllä hän ehtii aivan tarpeeksi monta vuotta tuota ohjattua koulua ja elämää viettämään.Lapsen lapsuus on muutenkin aivan liian lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, näin olemme päättäneet. Hassulta se tuntuisi 2-vuotias laittaa "kouluun", kun itse on kotona ja työskentelee vain osa-aikaisesti. Luulenpa, ettei F ihan tiedä, mitä haluaa ;) F kyllä kaipaa seuraa, jota on välillä hankala löytää, kun kaikki ovat "koulussa", mutta pienellä järjestämisellä sekin yleensä onnistuu.
      Olen niin samaa mieltä, että lapset kasvavat niin kamalan nopeasti...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.