keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sade tuo kevään

Pari viime kuukautta on satanut valtavasti. Ei mitään kamalia kaatosateita sentään, mutta lähes joka päivä on tihkuttanut jotain taivaalta. Ja sitten, kun on tihku hetkeksi tauonnut, on "nautittu" saasteista. Sanonta kuitenkin vakuuttaa, että sade tuo kevään ja näin on kuulemma Shanghaissakin.


Nyt onkin ollut jo muutama ihan keväinen päivä. Tänäänkin on ollut auringonpaistetta ja kutakuinkin sininen taivas. Vain äkäinen pohjoispuhuri on latistanut kevättunnelmaa.


Maanantaina oli kuitenkin ihan selvästi jo suorastaan kesää ilmassa: nimittäin compoundilla leikattiin kevään ensimmäisen kerran ruohoa. Vasta leikattu ruoho tuoksuu ihanasti kesälle! 


Ruusut täällä ovat kukkineet oikeastaan koko talven, eivätkä tuntuneet häiriintyvän edes muutamasta pakkaspäivästä ja räntäsateesta. Viime päivinä ne vaikuttavat kuitenkin innostuneen oikein todella,


 Parin viime viikon aikana myös puut ovat innostuneet kukkimaan: persikat, kirsikat, koristeomenapuut ja magnoliat kukkivat jo erityisesti aurinkoisilla paikoilla.


 Vaaleanvihreitä silmuja pistää esiin joka puolella.


Eli kaipa se sade sitten tuo kevään pikkuhiljaa... Silti harmittaa, ettei ole oikein ulkoilukelejä hirveästi ollut.


Viime vuoden perusteella sanoin aina, että Shanghaissa sataa aika vähän kesäkuun "sadekautta" lukuunottamatta. Nyt minun täytyy kyllä vetää nämä sanat takaisin, sillä näyttää siltä, että myös alkuvuosi on hyvin sateista aikaa. Ja tähän viileään aikaan kostea ilma tunkee luihin ja ytimiin. Kesällä sade on lämmintä eikä haittaa sillä tavalla.


Onneksi ensimmäisiin shortsikeleihin ei kalenterin mukaan pitäisi olla kovin pitkää aikaa enää!

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan keväistä siellä jo on. Meillä kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin kirsikkapuut ym kukkivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, ilma tosiaan näyttää ihanan keväiseltä, mutta kyllä täällä aika viileää vielä on... Eilen oli pilvistä ja kylmä tuuli. Tänään on onneksi ihana auringon paiste ja sininen taivas. Tosin taitaa vaan olla tyyntä myrskyn edellä, illalla jo sataa...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.