perjantai 26. huhtikuuta 2013

Assembly

Lapsilla on ollut koulussa tämän viikon Earth Week, jonka aikana on keskitytty opiskelemaan luonnonsuojeluun ja ympäristöteemoihin liittyviä asioita. Minäkin jouduin osallistumaan viikkoon lupaamalla lyhentää suihkussaoloaikaani. Vanhempaintoimikunta puolestaan sponsoroi koululle  kompostin, jonka käyttöä lapset ovat opiskelleet. Earth Week huipentui tänään järjestettyyn Assemblyyn.
 
 
Assemblyja järjestetään useampi vuoden aikana ja kullakin on oma teemansa. Nämä ovat tuttuja monissa kansainvälisissä kouluissa. SCIS:ssä yksi luokka-aste aina isännöi tapahtuman ja osa luokka-asteista esittää oppimiaan asioita. Tänään saivat kaikki luokka-asteet esittää oppimiaan taitoja ympäristötietouden alalla ja assembly olikin normaalia pidempi.
 
Tällä assembly-kerralla sain olla erityisen ylpeä lapsistani. A kertoi mikrofoniin koko koululle virheettömällä englannilla, selkeällä kuuluvalla äänellä, miten hän aikoo tehdä maailmasta kauniimman paikan. Vaikka äitinä olen toki hiukan jäävi, mutta A:n puhe oli selkeämpi kuin monen natiivin.


Assemblyssa jaetaan aina myös kunniakirjoja osalle oppilaista.

 
Tänään J sai kunniakirjan. Opettajan perustelu J:n ja kahden hänen luokkatoverinsa palkitsemiseen oli valtava edistys, jota nämä lapset ovat osoittaneet koko kouluvuoden aikana.

 
Nämä olivat minun kaksi huippuhetkeäni tänään.
Virallisesti assemblyn huipennus oli muotinäytös luomuksista, jotka oli tehty kierrätysmateriaalista.

 
Kaikki muotinäytöksen vaatteet olivat lastensa itse tekemiä.
Koko muotinäytöksen oli luotsannut koulun taideopettaja,
joka on koulun ainoa suomalainen opettaja.

 
Muotinäytös päättyi asianmukaisesti kimallesateeseen.
 
Assemblyn päätyttyä odottelimme vielä hetken F:n kanssa koulun pihalla koululaisten kotiinpääsyä.
Kuten asusta ehkä näkyy, tänään nautimme aurinkoisesta hellesäästä.

 
Kaikenkaikkiaan hyvä aloitus viikonlopulle!

6 kommenttia:

  1. Hyvä lapset! Olet syystäkin ylpeä. Ja voi että, niin ihku tuo F kaikissa kuvissa <3
    Hyvää vkonloppua sinne! T.Susu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu. Hyvät viikonloput myös teille :)
      Kuulin, että Pikku-E jo ryömii pitkin lattioita. Sano hälle, että pysyy vauvana vielä kuitenkin kesään asti!
      F juttelee paljon teidän pojista ja tyttöserkustaan, kun kaikkin serkkujen kuvat on tässä työpöydällä. Haluaa katsoa aina kuvia serkuista. Taitaa F:lle olla ohan normaalia, että osa suvusta asuu tietokoneruudulla ;)

      Poista
  2. Hienoa, ollaan kaikki ylpeitä ihanista lapsistanne!
    Terkut koko porukalle.
    Yks Vaari ja mummi, vielä jäisen järven rannalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaari ja Mummi, kiitos jäisen järven rannalle :)
      Täällä ylpeillään helteisestä ilmanalasta.

      Poista
  3. On siellä koululla jos jonkin laisia pipaloita ja tapahtumia.Ehtivätkö lapset ollenkaan käymään suomalaistyylistä opiskelua. Kuulostaa että siellä koulu on hyvin Stainerkoulumaista, eli askarrellaan ja harrastetaan enemmän kuin opiskellaan.
    Onnea J:lle kunniakirjasta!! Hyvä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, tapahtumia on paljon ja opiskelussa suositaan enemmän poikkitieteellisyyttä kuin tiuksti aineryhmittäin opiskelua, mikä on vaan järkevää. Oppivatpa lapset soveltamaan. On hyvä muistaa myös, että lasten koulupäivä on seitsemän tuntia pitkä ja siinä on vain kaksi välituntia ja ruokatauko. Eli lapset kyllä opiskelevat paljon enemmän kuin Suomessa. Varsinkin matikan tahti on aika kova. Kuvaamaitoa ja musiikkia on yksi tunti viikossa kumpaakin, liikuntaa kaksi. Eli karkeasti kuten Suomessa. Siitä voi laskea, että varsinaisia tietoaineita on kovasti paljon enemmän kuin Suomessa. Opetusmetodi ohjaa enemmän tiedon soveltamiseen. Lisäksi koulu ohjaa lapsia uskaltamaan kertomaan mielipiteensä ja esiintymään. Ei mielestäni onneksi muistuta steinerkoulua... täällä joutuu oikeasti tekemään töitäkin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.