tiistai 10. joulukuuta 2013

Touhukas sunnuntai

Viime sunnuntai valkeni surkeana; tällaista näkymää - tai oikeammin sen puutetta emme ole koskaan täällä kokeneet.
Ilmanlaatuindeksit olivat surkeat, mutta onneksi eivät niin surkeat kuin ikkunasta olisi arvannut. Joukossa oli sumuakin! Täällä Shanghaissa epäilen sumuakin aina saasteeksi ja pieni epäilys takaraivossa lymyää, vaikka AQI väittäisi ilmanlaadun olevan ok, jos ulkoilee sumussa.


Meillä oli kuitenkin tiukka ohjelma tiedossa, joten ei ollut aikaa välittää sumuista. Onneksi päivän mittaan ilmakin selkeni hiukan...
A:lla oli tiedossa kaverin synttärit Kerryn sisäleikkipuistossa, mutta sitä ennen meidän oli kiiruhdettava  vielä Super Brand Mallille lahjaostoksille. Melkein jäi viime tinkaan lahjan osto... Olimme juhlapaikalla kutakuinkin  synttäreiden alkaessa.
Kuva yllä olevasta linkistä. Picture from the link above.
A:n jäädessä reuhaamaan muiden juhlavieraiden kanssa muu perhe kiiruhti Ikeaan. Meillä oli ostoslistalla muutama oma juttu ja lisäksi monenlaista Shanghai Healing Homeen. Sain juuri parahiksi ystäviltäni viimeiset rahalahjoitukset, sillä SHH:iin saapuu pian pieni uusi asukas. Tämä pikkumies on jo täyttänyt kolme ja häntä varten oli tarkoitus valmistella oma pikku huone isojen poikien sängyllä ja tavaroilla. Häntä varten oli kuitenkin vain sänky; kaikki muu puuttui. Kiitos ystävieni, kävin ostamassa sänkyyn patjan, lelu- ja vaatekaapin sekä maton. Lisäksi ostimme kaikkien lasten käyttöön neljä lasten jakkaraa ja pöydän. Siinä voivat pikkuihmiset sitten tarjoilla uudessa keittiössään valmistettuja ruokia.


Ikeassa oli kamala sunnuntairuuhka ja lounas siellä jäi haaveeksi. Onneksi lapsista pienin oli syönyt jo ennen lähtöämme ja keskimmäinen saisi osansa synttäreillä. Vanhin kävi ostamassa itselleen hodarin meidän jonottaessa kassalla. Ehdimme niukin naukin ajoissa hakemaan keskimmäistä Kerryltä.


Seuraava kohde oli joululaulutapahtuma, jonne ihana ystäväperheemme oli meidät kutsunut. Kyseessä oli heidän seurakuntansa järjestämä tapahtuma, mutta he halusivat pyytää meidät myös sinne. Olin todella otettu, että saimme kutsun heille tärkeään ja yksityiseen tapahtumaan.


Tilaisuudessa esiintyi kuoroja ympäri Shanghaita, monet kansainvälistäkin mainetta niittäneitä. Esitykset olivat todella kauniita ja mikä sen parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin kauniit joululaulut.

Nuorimmaisemme, 2.5-vuotias F, liikuttui joululauluista niin, että alkoi kyynelehtiä kesken esitysten. Lopulta liikutus kävi niin ylitsepääsemättömäksi, että mies vei hetkesi pienimmän pois. Kun he palasivat takaisin, alkoi hänellä taas kyyneleet vieriä silmäkulmista ja huuli väpättää. Hän halusi kuunnella lauluja, mutta ei voinut liikutukselleen mitään.


Tilaisuudessa oli esillä myös seimiasetelmia ympäri maailmaa. Niissä näkyi hauskasti kunkin kulttuurin vaikutukset. Yllä asetelma Burmasta ja alla Tansaniasta.


Havaijin asetelma oli kookoksesta.


Amerikkalaisten tapahtumissa on aina tarjolla suklaisia ja herkullisia keksejä.


Koska lounas oli jäänyt hiukan vähälle, päätimme lähteä joululaulutapahtumasta vielä illalliselle.
Minulla oli Element Freshin kortissa vuoden vaihteessa erääntyviä pisteitä, joten päätimme ottaa pisteillä kahden hengen viini-illallisen sunnuntain päätteeksi. Ihan kahden kesken illallista ei toki nautittu, vaan myös lapset saivat osansa.


Ruoka oli hyvää! Sen päätteksi kipaisimme vielä ostamassa keskimmäiselle ulkotakin, sillä Gapilla on ulkovaatteet -30% jouluun asti. Pikaostokset vielä City Superista ja sitten olikin aika suunnata nokka kohti kotia ja suoraa tietä sänkyyn.

Kohtuullisen touhukas sunnuntai siis!

2 kommenttia:

  1. Ihan tulee tunne , että Kiinan vuorokausi on pidempi kuin meidän. Paljon kaikkea ihanaa ehtii teillä yhden päivän aikana tapahtua. Voi pikku F:aa kun herkistyi niin joululauluista.
    Kyllä näytti sumppuiselta sää sunnuntaina siellä.
    Upeeta työtä teette pienten vieraiden lasten hyväksi !! Kuinka sinun aikasi nja tarmosi onkaan upeaa.
    Onneksi ehditte edes illalliselle, ettei aivan ruuatta päivänne kujlunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei Sisi, täällä tikittää sellainen Shanghain aika, joka käy Suomen vastaavaa nopeammin. Tämä on laajasti ystäväpiirissäni tiedostettu ongelma! Täällä ei vaan ikinä ehdi mitään!! Tai siltä ainakin aina tuntuu ;)
      Onneksi tuo kamala ilmanlaatu on jo parempi!
      Hyvää joulun odotusta Suomeen!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.