maanantai 9. syyskuuta 2013

Koko viikko

Koko viime viikko hurahti kerrassaan vauhdilla ohi. Arki on selvästi alkanut ja siinä sitten blogi-raukkakin jäi jalkoihin.
Maanantai alkoi rauhallisesti F:n kanssa ulkoillessa.
 
 
F:n päiväuniajaksi minulla oli treffit ystäväni kanssa, olin luvannut näyttää hänelle kaikki hyväksi havaitsemani LuJiaBang Lun räätälit. Tarkoitus oli myös hakea teetätyksessä olleet vaatteet. Olin kokeillut erään ystäväni neuvosta uutta paikkaa ja se osoittautui loistopaikaksi. Jaan tämän paikan myöhemmin ihan omassa postauksessaan.
Illalla lapset olivat leikkimässä kavereidensa luona.
Tiistaina aamupäivällä taas ulkoiltiin F:n kanssa. Iltapäivällä sain käydä kahdesti koulubussilla, sillä A aloitti tiistaisen After School Activityn, ASAn. Hän käy Zoo Art –tunnilla eli eläimiä ja taidetta samassa paketissa. J:llä tuli kaveri suoraan bussilta meille. Tämä poika jo kyseli innoissaan, onko meillä tiistaisin taas Ayin kokkauspäivä. Äitinsä yritti toppuutella, että illallinen syödään kotona. Minä kuitenkin lupasin, että kyllä hän saa syödä Ayimme tekemän illallisen ja kevätkääryleet upposivatkin nuoreen mieheen kuin pohjattomaan kaivoon.
 
 
Keskiviikkona aamu aloitettiin rutiininomaisesti aamu-ulkoilulla F:n kanssa. Seurana meillä oli joukko kiinalaislapsia Ayineineen. F:n päiväuniksi minulla oli sovittu treffit Maritan kanssa. Mukaan oli tulossa myös uuden suomalaisperheen rouva, jonka Marita on tuntenut jo pitkään. Meillä oli taas mukava lounas, ja taas Kitchen Salvatore Cuomossa …ja pitkän kaavan mukaan neljällä ruokalajilla.
Iltapäivällä kävin taas kahdesti koulubussilla, sillä keskiviikko on J:n ASA-päivä. Hän käy elokuvantekokurssilla, joka kestää kolmen ASA-kurssin verran ja tähtää Shanghain lasten filmifestivaaleille.
Illalla lasten kaverit tulivat meille leikkimään.
Torstaina lähdimme F:n kanssa kävelemään Bundille ja ostamaan hiuspinnejä YuYuanista.
Pinnejä meillä näet tarvitaan...


Pienen tihkusateen vuoksi päädyin ostamaan myös sateenvarjon -kiinaksi. Myyjää kyseli, mistä olen kotoisin ja kehui kiinankielentaitoani. Itsekseni pohdin, että toivottavasti hän ei jatka keskustelua, jolloin paljastuu, ettei kiinantaitoni ole kovin laaja-alainen.
Illalla minulla oli Back to School Night, eli vanhempainilta. Yhteisen alkusession jälkeen alkoivat luokkasessiot, kolme peräkkäistä, identtistä kaksikymmenminuuttista, joiden aikana vanhemmat kävivät tutustumassa lasten opettajiin ja opetussuunnitelmiin. Kumpikin lapsi oli valmistanut minulle ihanat kirjeet ja tarkoitus oli, että vanhemmat kirjoittavat lapsille vastineet. Ikävä kyllä osalla lapsista ei ollut kumpikaan vanhemmista paikalla, jolloin he eivät seuraavana päivänä kirjeitä saaneet. Varmasti varsinkin pienemmille aika kurjaa. Tosin kyllä huomasin, että jopa meidän vanhimmaisemme oli ilahtunut äidin kirjeestä. Täytyy varmaan useimmin harrastaa kirjeiden kirjoittelua lapsille.
Palasimme neljän äidin kanssa vanhempainillasta autollamme ja meillä oli mukava paluu. Tosin niin taisi olla ihan kivaa kotiin jääneilläkin: kaksi isää ja kuusi lasta olivat meillä "iltahoidossa" vanhempainillan aikana.
 
Perjantaina hain bussilta vain vanhimmaisen ja hänen kaverinsa, joka oli tulossa yökylään. A puolestaan meni kaverilleen yökylään. Poikien kanssa pidimme täällä meillä pitsaperjantaita ja mokkapalakestejä. Ja minä nukahdin paljon ennen, kuin nämä velikullat...
 
Lauantaina alkoi taas Suomi-koulu. Isomman jätin johtavan opettajan huomaan; hänellä on luotsattava kolmen viimevuotisen velikullan lisäksi yksi nuori mies lisää... onneksi ryhmää tasapainottaa yksi tyttö...
Keskimmäinen sai opettajakseen uuden innostuneen nuoren naisen.
Illalla lähdimme illalliselle ystäväperheen kanssa. Kävimme kiinalaisessa ravintolassa, sillä meillä oli paikallisopas mukana. Ravintola oli hieno ja ilta mukava, mutta teen tästäkin ravintolasta oman postauksen kuvien kera myöhemmin.
 
 
Illalliselta palasimme vielä jälkiruualle meille.
Sunnuntai-aamupäivä meni rauhassa perheen kesken. Iltapäivällä meillä oli treffit ystävien kanssa feikkareilla, jossa kävin teettämässä kasan koruja ajatuksella "joka asuun sopiva".

 
Paluumatkalla käväisimme vielä Element Freshissä kevyellä iltapalalla ja sitten olikin aika tulla kotiin pakkamaan koulureput maanantaita varten.
Touhukas viikko siis takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.