tiistai 28. elokuuta 2012

Health Check, Toy allowance ja Pannukakkukestit

Eilen päätimme lopulta lähteä tuohon meidän "hiekkarannalle". Matkalla törmäsimme ensin yhteen suomalaiseen ja hän edelleen esitteli meidät toiselle perheelle. Ja molemmat asuvat samassa talossa! Tänään meillä onkin tiedossa pannukakkukestit toisen perheen luona. Talossamme asuu kuulemma useampikin suomalaisperhe ja lapsille on tiedossa kavereita. Hieno juttu. Ja on ihanaa, kun toivotetaan heti lämpimästi tervetulleeksi ja kutsutaan mukaan rientoihin. Lisää huomattavasti sopeutumista!
 
Sinne hiekkarannalle emme koskaan päässeet. Vastaanotossa oli lappu, että ranta on suljettu super myrskyn takia... No, kävimme sisäaltailla uimassa ja siirryimme takaisin asuntoon odottelemaan supermyrskyn saapumista... Nooh, kyllähän siellä tuuli ja taisi hiukan sataakin. Sellainen syksyinen keli, joskin aika paljon lämpimämpää.
 
Tänään aamulla menimme Health Checkiin. HR managerimme lähti mukaan ja avusti prosessin ajan meitä. Ja kuten hän oli sanonut, meidän osaltamme oli kyse lähinnä paperihommista. Muut länsimaiset tuntuivat kyllä haahuilevan kylpytakeissaan, joten en tiedä, mikä ero meidän ja muiden tarkastuksella oikein oli. Verinäytteen mekin annoimme (vain aikuiset), mutta mitään muuta emme käyneet läpi. Emme edes tavanneet lääkäriä...
Laitan tähän nyt vielä muutaman vaiheen, jotka me teimme (jos niillä sattuisi olemaan vaikutusta):
  • Suomessa kunnon lääkärin tarkastus, jossa tehdään kaikki kohdat, jota Kiinan terveyslomake vaatii
    • Lääkärin tarkastus ja lapun täyttö
    • Laboratoriokokeet: HIV, hepatiitti, kuppa, maksakokeet, pvk ( ei tehty tuberkuloosia yms. harvinaisempia, joten sen takia varmaan jouduttiin nyt labroihin. Kiinan labrahoitaja ei osannut sanoa, mitä näytteestä tutkitaan, kun kysyin)
    • Sydänfilmi
    • Keuhkoröntgen, joka pyydetään sähköisen dokumentin lisäksi filmille
  • Jokaiseen paperiin pyydetään lääkäriasemalta leima. Yksi leimoista laitetaan niin, että se menee lomakkeeseen liimatun kuvan ja paperin päälle. Kiinalaiset rakastavat leimoja...
  • Leimattujen paperien joukossa on mm. lausunto labroista, sydänfilmistä ja röntgenlääkäriltä.
  • Koko nippu toimitetaan maistraattiin notarisaatiota varten. Röntgen filmiä ei voi notarisoida, mutta rtg-lausunnon voi.
  • Kiinan Health Checkiin ilmoittautuessa tarvitaan ainakin
    • 4 valokuvaa
    • Passi ja passin kopiot
    • Rep licence ja sen kopio
     
  • Ilmoittautumisessa saadaan täytettäväksi lappu, jonka takapuolella on kohta, jossa pitää ruksia a) tehdäänkö tarkastus nyt vai b) paperit tuodaan mukana. Me valitsimme tuon paperit-tuodaan-mukana -kohdan.
  • Sitten päästään seuraavalle luukulle, jossa päätetään, mitä tehdään. Heille annetaan kaikki em. paperit, kopiot, kuvat, Suomessa tehty tarkastuslomake ja rtg:t.
  • Sitten me menimme maksamaan, verinäytteeseen ja pois.
  • Paperit toimitetaan valmiina muutaman päivän sisällä.
Aika moni muu tosiaan joutui kävelemään kylpytakki päällä huoneesta toiseen, enkä oikein tiedä, missä ero oli, ettei meidän tarvinnut?
 
Kotimatkalla kävimme vielä kurkistamassa HR managerin opastamana United Family Hospitaliin, jotta osaamme sinne tarvittaessa mennä. Sen jälkeen S lähtikin töihin ja me muu perhe Shimaon lähellä olevaan Next Age -ostoskeskukseen:
 
Zhangyang Lu 501, Shanghai
中国上海张杨路501弄
 
Mummi ja Vaari sekä Mumma ja Pappa antoivat lapsille Toy Allowancen, joten ostoskeskusreissun tarkoitus oli tuon Allowancen käyttö. Ja tuntui tuo shoppailu lapsiltakin sujuvan, jos se on sujunut myös minulta... F sai nuken ja rattaat, joka oli huikea menestys, A osti Barbien vesiliukumäki-härpättimen ja J pari pakettia Beybladeja.
Toy Allowancesta käytetty osa. Huomaa olohuoneen minimalistinen sisustustyyli...
Nyt odottelemme innolla vierailua naapuriin :)

4 kommenttia:

  1. Kiva lukea, että siellä on lähtenyt hyvin sujumaan ja päiväkahviseuraa löytyy samalta alueelta. Pusuja lapsille! Voikaa hyvin. T.Susu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Susu. Pususia pojille, niille piememmille (isolle voit antaa itse).

      Poista
  2. Hei,
    Tosi mielenkiintoisia postauksia sinulla, kiitos niistä! Minulla olisi postaustoive; minkälaisen paperisodan kouluun hakeminen vaati.

    AnneA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnneA! Tänään olikin lasten eka koulupäivä, jos ajattelin kirjoittaa. Samalla voin hyvin kertoa tuonkin byrokratian.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.