lauantai 11. elokuuta 2012

Mitä ihmettä mukaan??

Lähtöön on parisen viikkoa eikä mitään -yhtään mitään- ole vielä pakattu... Nyt vaan mietin kuumeisesti, mitä on pakko mahduttaa matkatavaroihin ja mitkä voivat odottaa rahtikuljetusta. Meillä tavarat on menossa lentorahdilla, joka sinänsä on ihan nopeaa. Kiina ei vaan ole nopea. Muuttofirma saa lastata rahtimme koneeseen vasta, kun joku vaadituista luvista (olikohan se nyt oleskelulupa vai työlupa??) on kunnossa. Sitten rahti siirtyy Suomesta Kiinan tulliin, jossa kuulemma vierähtää tovi jos toinenkin. On kuulemma ihan turhaa odotella rahtia ennen kuin kuukausi maahantulosta on kulunut. Ja olenpa kuullut kahdenkin kuukauden odotuksesta. Niin, että nyt sitten mietin, mitä sinne 7 matkalaukkuun on pakattava, että selviämme. Ja mitä sellaista "välttämättömyystarviketta", kuten irtokarkkeja, on pakko tuoda Suomesta, kun Kiinasta ei saa. Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

Tänään olen vieraillut apteekissa hakemassa yhden satsin tällaisia tarpeellisia Suomi-tuotteita. Farmaseutti huokaili ja yritti olla sekoamatta reseptien kanssa. Alla olevaa kuvaa katsomalla ymmärrätte ehkä farmaseutti-parkaa. Sitä paitsi Budesonidia on vaan 3 kk:n satsi kela-teknisistä syistä. Huomenna haen lisää toisella reseptillä.
Lääkitys kohdallaan?
Lääkkeiden lisäksi mukaan lähtee mm. purkkaa ja xylitol-tabletteja, ne Sini-siivousvälineet, irtokarkkeja, vähän mausteita, F:lle vaippoja ja purkkiruokaa, kirjoja ja dvd:tä...
Tulipa vaan mieleen, että riittääkö se 7 matkalaukkua yhtään mihinkään. Rahdin mukaan kun ei voi laittaa lääkkeitä tai muuta sellaista. Ja vaatteetkin pitäisi mahtua kyytiin.

Muuttomme tulee hoitamaan Niemi-Muuttopalvelu ja tähänastinen palvelu on ollut erinomaista. Tarjouspyynnön jätettyämme meille soitettiin välittömästi. Kotonamme kävi mies arvioimassa rahdin kokoa ja kertomassa pääpiirteet muutosta. Ensi tiistaina tuodaan laatikot, jotka saamme löyhästi täyttää. Varsinaisen pakkauksen hoitaa muuttofirman miehet. Sitten rahti lähtee Niemen tiloihin odottamaan lentolupaa. Kiinan päässä yhteistyökumppani sitten tuo ja jopa purkaa kuorman. Kätevää!


5 kommenttia:

  1. Mä jo ehdin "koti koivujen katveessa" blogiinkin ihmetellä tuota terveystarkastusta. Kun meille tehtiin vain "rasti ruutuun" -tarkastus, ainoat, mitä mitattiin oli verenpaine ja näkö. Kun Kiinassa kuitenkin tehdään se perusteellinen tarkastus minun tietääkseni kaikille (kuljetaan huodeesta toiseen, yhdessä otetaan keuhkokuva, toisessa sydänfilmi, kolmannessa kuunnellaan keuhkot, neljännessä imetään verta jne), oli sitten millaiset paperit tahansa Suomesta mukanaan. Ja kehukokuvakin on sellainen, jota nyt ei säteilyn takia olisi hyvä edes ottaa turhaan. Hmm, hassuja erilaisia käytäntöjä. Vai siis onko ne muuttuneet, eikö teidän tarvitse enää mennä Kiinassa uusiin terveystarkastuksiin? Meille kun sanottiin, ettei niitä kannata Suomessa ottaa, kun ne eivät kuitenkaan niitä hyväksy siellä. Ja tuo meidän rastihommeli kelpasi ihan hyvin. Ja Syffestä ei otettu kummassakaan päässä mitään kokeita, no olihan hän 3viikkoa silloin Suomessa ja kuusiviikkoinen, kun tulimme tänne. Mutta siis, näinkö homma nykyään menee?

    /Kaitaliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kaitaliina
      Meidän relokaatiota hoitavat sihteerit tarkastivat asian konsulaatista ja sieltä sanottiin, että nämä vaaditaan. Ja myös lapsilta, jota erityisesti vaadin kysymään. Olemme hakeneet maistraatista notarisaation lääkärintarkastuspapereille, joten tämä kuulemma saattaa Kiinassa riittää. Tällöin Kiinan lääkärintarkastus on vain rastiruutuun... Mutta saa nähdä, kuinka siellä käy. Lapsista en anna ottaa yhtään näytettä tai rtg:tä, tullaan vaikka takaisin Suomeen, jos siitä jää kiinni.

      Poista
  2. Joo siis mekin haettiin notarisaatio silloin Suomesta... Outo juttu. Mutta ei näistä systeemeistä ikinä tiedä, ne voivat näin hetkessä muuttua. Se lääkärintarkastus oli aika hupaisa silloin Kiinassa, tuli ihan sellainen fiilis kuin oltaisiin jotain lampaita, jotka vaan naama valkoisena kävelee huoneesta toiseen.

    VastaaPoista
  3. Pitää vielä siis lisätä, että lapsille, ainakaan pienille, ei täällä tehdä mitään noita kokeita, eli Syffelle niitä ei tehty Suomessa, eikä Kiinassa. Ja ainakaan puolitoistavuotiaalle ei vielä tehdä, isommista en yhtään tiedä. Mutta nämä voivat tosiaan olla sellaisia, jotka on pienistä jutuista kiinni, virkailijasta, leimasta tms. Eli en olisi huolissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se taitaa olla, että koskaan ei voi olla varma, mitä vaaditaan... Riippuu kuka kysyy ja kuka vastaa. Tähän kai sopii sanonta TIC (=This is China) ;) Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä tuleman pitää, kun kiinalainen tarkastus koittaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.