maanantai 27. elokuuta 2012

Leijat Shanghain yllä

Tänä aamuna heräsin sängystäni ja näin leijat Shanghain yllä. Kello oli kuusi aamulla ja ensin ihmettelin, mitä korkealla taivaalla lentää. Vähän aikaa siristeltyäni tajusin, että joku lennättää leijaa. Näin täällä House-hunting matkankin aikana leijan lennättäjiä. He eivät ole mitään pikkulapsia, vaan aikuisia ihmisiä, jotka lennättävät leijaa todella korkealle. En tiedä, miten he onnistuvat, mutta tosi hienosti he sen tekevät.
 
Olemme siis saapuneet Kiinaan. Suomen kentällä jouduttiin maksaa kolme ylipainomaksua lisää aikaisemmin ostetun viiden lisäksi. Ruumaan meni 10 laukkua... Lento sujui hyvin, lapset nukkuivat ja me aikuiset emme. Kaikki nyssäkät saapuivat perille. Onneksi, sillä olisi ollut kurja aloittaa tämä taival ilman vaatteita tai Sini-siivousvälineitäni ;) Vaikka "Koti koivujen katveessa" jo ilmoittikin minulle, että täältä saa hyviä mikrokuituliinoja :)
 
 
 
Kuljettajamme Marco oli meitä sovitusti vastassa ja lisäksi toinen kuljettaja autoineen. Hiki kihosi pienten kiinalaismiesten ohimoille, kun lastasivat laukkumme autoihin. Painavimmat olivat yli kolmekymmentä kiloisia.
 
Shimaolla meitä oli vastassa sekä kiinteistövälittäjä että vuokranantajan edustaja sekä kasa kiinalaisia työmiehiä. Netti ei vielä toiminut, satelliittia asennettiin, poreammeessa vuoto, puhelin puuttui, osa avaimista puuttui, yksi sänky väärässä huoneessa, seinä maalaamatta...
 
Kun olin aikani jynssännyt törkyistä keittiötä, totesin kiinteistövälittäjälle ja vuokranantajan edustajalle, että en jaksa ja jonkun on tultava siivoamaan. Niinpä päätimme lähteä Ikeaan hakemaan tarvittavia asioita. Ikeasta tulikin aimo annos tavaraa, joka kujetettiin kotiimme vielä saman päivän aikana 180 rämpylällä. Ei paha, kun mukana oli mm. lasten sängyt ja patjat. Saimme aika hyvin hankittua tavaraa, mutta F:n pinnis puuttuu ja sohvaa emme Ikeasta yrittäneetkään. Tämän asunnon olohuone on hiukan minimalistinen jopa minun makuuni, kun täältä puuttuu se sohva. Ja asunossa valmiiksi olleet avokirjahyllyt siirsimme Ayin huoneeseen ja vaatehuoneeseen. No, onpahan lapsilla tilaa leikkiä ;)
 
Ikeasta palattuamme netti oli asennettu, satelliitti toimi, poreamme paikallaan, puhelin asennettu, avaimet jätetty pöydälle, sänky siirretty oikeaan huoneeseen, seinät maalattu ja keittiö puunattu. En voi valittaa! Ei Suomessa tällä aikataululla olisi tällaista ehditty!
 
Ilta meni siivoillessa, uusia sänkyjä kootessa ja tavaroita asetellessa. Kunnes oli pakko mennä nukkumaan. Oli kiva nukahtaa Shanghain valoja ja Huang Pu -joella uivia valaistuja laivoja katsoen. (Muutakaan vaihtoehtoa ei tosin ole, sillä meiltä puuttuu vielä verhot...) Aamulla jatkettiin loput järjestelyt ja nyt täällä näyttää jo ihan kodilta olohuoneen super-minimalistista ilmettä lukuun ottamatta... tai no kattolamut on hirveät ja en ehkä kotiin valitsisi vauvankakan värisiä ruokapöydän tuoleja, mutta kyllä tästä koti saadaan!
 
Äsken tein ruokaa ensi kertaa täällä. Kaasuhella on minulle uusi tuttavuus ja keittiön kaappien varustus ehkä sekin turhan minimalistinen, mutta kyllä siitä syötävää tuli. Idän ja lännen fuusio: jauhelihakastiketta riisi kera.
 
Nyt riennämme vielä Ikeaan ostamaan muutama juttu lisää. Sitten lapsille on luvattu uintireissu tuohon alhaalla olevalle "hiekkarannalle". Täyyy lapset saada viihtymään. Tosin A totesi eilen huonetta sisustaessaan: "En tiennytään, että täällä Kiinassa on näin kivaa, kun saa kivoja uusia tavaroita ja huone on iso" ja J totesi äskeisestä jauhelihasta: "Tämä on parempaa kuin Suomessa". Kyllä tästä hyvä tulee.
 
 

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka mukavaa että olette jo siellä ja yhteydet pelaa. On kuin olisin itse matkalla, kun luen blogiasi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä hommat näköjään hoituu Kiinassakin

    VastaaPoista
  3. Kiva lukea teidän kuulumisianne. Suht kivasti näyttää lähteneen Shanghain elo liikkeelle. Mukavaa jatkoa ja terveiset sinulle, S-serkulle ja lapsille S:n serkulta S:ltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, piti oikein hetken kelata ennen kuin ymmärsin kenestä on kyse ;) Taitaa olla jetlagia vielä, kun käyn hiukka hitaalla... Mutta kyllä täällä ihan mukavasti on lähtenyt liikeelle.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.