perjantai 3. elokuuta 2012

Verkostoituminen

Monilta jo kokeeneemmilta maailmanvalloittajilta olen saanut neuvon verkostoitumisesta. Läheisen kollegan (Kiitos H.) sanoja lainatakseni uudet ystävät Shanghaissa tulevat korvaamaan komennuksen ajaksi sen kotoisan tukiverkon. Niinpä olen yrittänyt verkostoitua!
Suureksi ilokseni Koti Koivujen Katveessa on lähdössä nyt samaan aikaan Shanghaihin ja perhetilanne on hyvin samankaltainen kolmine lapsineen ja ekaluokkalaisineen. Mukava tietää, että lähistöllä on joku, joka on samassa elämäntilanteessa ja joku jonka kanssa näitä asioita voi käydä läpi shoppailun ;) ja kahvikupposen lomassa.
Lastemme tulevalta koululta sain koulun suomalaisen opettajan yhteystiedot. Hänen monista vinkeistään olen kovin kiitollinen. Ja tuntuu myös hyvältä, että lapsilla on koulussa joku, joka ymmärtää heitä.
Shanghain suomalaiset tarjoavat mentorointia uusille tulijoille tulijan asuinalueen mukaan. Olen ilmoittanut perheemme halukkuudesta moiseen apuun.
Shanghain expat äideillä on kansainvälinen Shanghai Mamas -yhteisö. Täytin myös heidän hakemuslomakkeensa. Omasta compoundistani pitäisi löytyä jäsenistöä ja heillä on mm. perjantai-kahvit yms. tuikitarpeellista toimintaa.
Täällä Suomessa olemme saaneet arvokkaita neuvoja Shanghaista hiljan palanneelta perheeltä. Ja heiltä saimme myös todella auttavaisen ja englantia osaavan autonkuljettajan.  Kiitos myös Nokialle!

Tässä vielä tunnelmia eiliseltä Lintsi-reissulta. Täytyyhän sitä muutakin tehdä kuin valmistella lähtöä. Täytyy sanoa, että lapset yllättivät rohkeudellaan. A sai ekakertaa 120 cm:n rannekkeen ja paineli intopiukeena Salamaan, Tulirekeen ja muihin hurjiin laitteisiin. Hävettää, mutta minä en uskaltanut seurata näihin mukana. J taas sai 140 cm:nä mennä mm. Kieputtimeen, Kieppiin ja Rakettiin. Ei tarvinne sano, että myös nämä minä jätin väliin.

Kieputin

Hurjakuru, jonne minäkin uskalsin

F nautti kauneusunista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.