tiistai 7. elokuuta 2012

Matkalaukkuostoksia

Meidän 5-henkinen poppoo on tehnyt viime matkat 3 matkalaukulla (+2 matkatrolleyllä, lastenvaunulaukulla, kolmella repulla...). Nyt oli pienen laskutoimituksen jälkeen todettava, että matkalaukut eivät riitä. Toisen laskutoimituksen jälkeen totesimme, että handlaamme 7 matkalaukkua:  meidän perhe kulkee siis tullin läpi kahden matkalaukkukärryn voimin, joista kumpaakin laitetaan 3 matkalaukkua ja lastenvaunukassi (yksi kassi lastenvaunuille ja toinen turvaistuimelle). Näitä työntävät vanhemmat. Keskimmäinen lapsi saa vedettäväkseen matkatrolleyn ja kannettavakseen repun. Vanhin lapsi saa reppunsa lisäksi yhden matkalaukun vedettäväksi. Meillä vanhemmilla on sitten noiden kärryjen lisäksi yksi taapero Manducassa roikkumassa, reppu tai kaksi ja hoitolaukku. Myönnettäköön, että tämä karavaanisuunnitelma ei juurikaan kestä kiukuttelua, kakkavahinkoja tai muuta äkillistä...

No, luottaen siihen, että suunnitelma toimii, olemme nyt ostaneet ne neljä uutta matkalaukkua ja maksaneet Finnairille kahdesta ylimääräisestä matkalaukusta á 50 €. Yritän muistaa ottaa kuvan karavaanistamme, jos jonkun kaulaan vaan mahtuu kamerapussi roikkumaan...

Olen myös jatkanut hyvin alkanutta verkostoitumista. Olen ollut yhteydessä lastemme tulevien koulukavereiden äiteihin. A:n ikäiset suomalaistytöt jopa asuvat samassa Compundissa kanssamme. Sekä nejännellä että kolmannella on suomalaispojat, joista J varmasti saa kavereita. Todella helpottavaa.

2 kommenttia:

  1. Samat on puuhat! Meillä lähtee muuttokuorma ensi tiistaina, mutta se lähtee maasta vasta kun olemme läpäisseet Kiinan terveystarkastuksen ja vaikka kaikki tavara kulkee lentorahtina, menee siihen tarkastuksineen kuulemma pari viikkoa. Siksi meitä neuvottiin ottamaan mahdollisimman paljon matkatavaraa mukaamme. Lähdössä on 7 ihan kunnollisen kokoista matkalaukkua + käsimatkatavarat. Kävimme juuri ostamassa 2 Samsonitea lisää. Matkustin talvella yksin kolmen lapsen ja neljän matkalaukun kanssa Kiinaan ja siitäkin selvittiin :)

    VastaaPoista
  2. Marita, Ihan sama tieto on meillä, että jopa kuukausi saattaa lentorahdillakin pahimmillaan mennä. Jostain luin kahden kuukaudenkin odotuksesta... Niinpä yritämme mekin survoa mahdollisimman paljon laukkuihin ja 4 samsonitea lähti kaupasta mukaan. Näistä yksi on vielä yisuuri, joten saa nähdä jäädäänkö kentällä kiinni... ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.