torstai 7. helmikuuta 2013

Matkalla: Saavuimme Vietnamiin

Meillä oli tänään tavattoman aikainen aamu, mutta eipä kuulunut tällä kertaa lasten sängyistä totuttua aamujurputusta. Ylös sängyistä nousi virkeää väkeä, vaikka Shanghaissa ei edes katuvalot vielä tuikkineet.
 
Meillä oli China Easternin lento Ho Chi Minh Cityyn. Kiinalaisen uuden vuoden takia lentokentällä oli paljon väkeä ja meillekin melkein tuli kiire. Check-in:stä saaduilla lentoyhtiön kiire-tarroilla ohitimme kuitenkin kätevästi muun kansan.
 
Lento sujui mallikkaasti, mitä nyt yksi hidasälyinen lentoemo osui kohdallemme. Lentokone oli kuitenkin uusi ja siisti ja palvelu pelasi joutuisasti.
 
Välillä (Lue: aika usein) tuntuu siltä, että Shanghaissa sählätään kovasti. Ho Chi Minh Cityyn saapuessamme ulkona meidät otti vastaan hikinen tuulahdus ja vielä paljon enemmän sähläävä väenpaljous. Onneksi olimme tilanneet hotellilta kuljetuksen etukäteen ja pääsimme väenpaljoudesta autoon pakoon.


Matka kohteeseemme kesti minibussilla noin viisi tuntia, mutta sujui yllättävän joutuisasti. Jopa nuorin jaksoi upeasti matkan. Tosin sorruimme lahjomaan lapset osan matkasta rauhallisiksi tikkareilla...


Ikkunasta tarkkailimme maisemia. Liikenne koostuu pääosin mopoista eivätkä tiet ole kovin isoja. Muutama hikipisara nousi otsalle ja pari sydämenlyontiä jäi väliin, kun liikenne vähäisestä määrästään huolimatta oli hiukan holtitonta. En niinkään joutunut pelkäämään omasta puolestamme, vaan jopa monihenkisten, yhden mopon kanssa matkaavien perheiden puolesta.


Pikkuhiljaa Ho Chi Minh City jäi taakse ja maisemia hallitsi kumipuu- ja maissiviljelmät. Phan Tietin lähestyessä alkoi näkyä kaupungille ominaisia lohikäärmehedelmäviljelmiä, ja satoja ja taas satoja kalastusveneitä.
 
Ohitimme vielä Mui Nen kalastajakylän ja hiekkadyynit kunnes lopulta saavuimme hotelliimme Full Moon Villageen. Hotelli on saanut käsittämättömän hyvät arvostelut mm. Tripadvisorissa sekä myös muilla hotellisivustoilla. Niinpä päätimme valita tämän keskellä-ei-mitään-olevan hotellin rentoutumislomaamme varten.
 
Hotelli koostuu villoista ja meille oli varattu kahden makuhuoneen villa. Ilta oli jo hämärtynyt, kun saavuimme perille, joten tässä vain muutama kuva tästä valtavasta villasta ja sen puutarhasta,


Kuhunkin villaan kuuluu oma puutarha, johon johtaa portti. Portin vieressä on kunkin Villan nimi.

 
Pieni kivipolku läpi yksityispuutarhan johtaa villalle.


Villat on rakennettu ja sisustettu perinteiseen vietnamilaiseen tyyliin.


Patiolla on oma jacuzzi sekä aurinkotuoleja ja säkkituoleja lepäilyyn.



 
Olohuone sateliittitelevisioineen ja täysin varusteltuine keittiöine on valtavan kokoinen!


 
Meitä odotti tervetuliaisjuomat sekä pullo kuohuvaa jääkaapissa ja hedelmiä pöydällä.
 


Toiveemme vauvansängystä oli huomioitu.



Makuuhuoneissa on valtavat katossängyt.


 
Kaikki oli siistiä, pöydillä oli vietnamilaisia koristeita ja tuoreita kukkia.
Ja henkilökunnan ystävällinen vastaanotto oli hyvä alku tälle lomalle.
 
Lähdimme vielä illalliselle Beach Clubille, jossa tarjoillaan länsimaisia ja vietnamilaisia ruokia.


Lapsille on oma lista ja myös kasvissyöjät on huomioitu hienosti.
 
Minä tilasin alkupalaksi vietnamilaisia tuorekevätkääryleitä. Vietnamista alunperin kotoisin oleva ystävämme tarjosi meille näitä kerran Suomessa ja ihastuin silloin niiden makuun. 
Ja hyviä nämä olivat tälläkin kertaa.


S tilasi friteraattuja kevätkääryleitä.

 
Illallisen jälkeen alkoi pesueemme olla väsyneitä pitkästä matkasta ja palasimme villallemme.
Ensi yönä maistuu varmasti uni!
 
Kolmikkomme tukat kihartuvat heti kosteaan ilmanalaan päätyessään.
Pienimmänkin tukka on jo niin pitkä, että sekin ylettää kihartua.

 

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä siellä kauniilta. Ihan kateeksi käy, me kun täällä vaellamme lumituiskussa ja sohjossa. Jälleen kerran täytyy sanoa: tuonne minäkin tahdon! Toki olen iloinen teidän puolestanne, joten NAUTTIKAA lomastanne !

    Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti, nautitaan :)
      Täällä on myös kolmen makuuhuoneen villoja, joihin mahtuu jo isollakin porukalla. Tännekin mahtuisi vaikka Mumma ja Pappa mukaan.

      Poista
  2. Mistä ja miten sin M löydätkin aina noin ihania paikkoja, ei mitään massaturismipaikkoja. Ihanan näköistä.Niin villa kuin ruokakin huoh !!Ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kyllä päävastuussa on tuo meidän matkanjohtaja S :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.