perjantai 1. helmikuuta 2013

Synttärijuhlat

Vietimme joululomalla A:n synttäreitä Suomessa. A:lla on kuitenkin tärkeitä ystäviä täällä Shanghaissa ja hän halusi juhlia myös heidän kanssaan. Niinpä tänään meillä oli pienet synttärijuhlat.
 
 
Oli ihana tehdä valmisteluja, kun apuna oli Ayi! 
 
Kulttuurierojakin kokkauksen tuoksinassa havaitsimme.
Kun minä ojentelin hänelle halloumijuuston paistoon lastaa ja veistä,
hän totesi kääntelyn sujuvan kätevämmin puikoilla.
 
 
Ja katsokaa, kuinka säntillisesti porkkanat on pilkottu.
En edes tiennyt, että porkkanoista saa näin säännöllisiä tikkuja!
 

Tarjoilu oli enemmänkin eurooppalainen kuin suomalainen. Karjalanpiirakoita teimme kuitenkin yhdessä ayin kanssa. Ne taisivat joutua parempiin suihin ennen kuin ehdin niitä edes kuvata...
 
Tein kreikkalaisia lihapullia, jotka maustoin oliiveilla, fetalla, mintulla, rosmariinilla, timjamilla ja valkosipulilla. Niiden kanssa oli kurkku-minttu-valkosipulikastike.


Halloumisalaattiin tuli halloumin lisäksi pähkinöitä, mansikoita, minttua, basilicaa ja rucolaa sekä balsamicosiirappia. Täällä on ihana mansikkasesonki meneillään ja mansikat ovat todella hyviä.


Tarjolla oli myös Suomesta tuotuja juustoja.
Brien kanssa oli mustakirsikkahilloa, jota ilokseni saa Shanghaistakin helposti ostettua.

Oliivit marinoin äidin reseptillä: valkosipulia, öljyä ja paljon sokeria. Nam!
 

Tein myös savukalapiirakkaa, jota varten löysin yllätyksekseni tilliä.
Sitäkin tuntuu olevan helposti saatavilla, joskin tilli on hiukan erilaista kuin Suomessa. 
 
Suklaa-valkosuklaamuffinsseja tuorejuustokuorrutteella.
 
 
Mansikkasesonki näkyi myös kakussa.
Mansikoiden lisäksi kakussa oli suklaa-tuorejuusto-kermaa sekä välissä että päällä.
En itse tykkää pelkästä kermavaahdosta ja korvaan sen mielelläni.
Tämä suklaatäyte on helppo tehdä eikä se valu, joten siitä saa kakulle siistin pinnankin.


Lapsille oli tietysti tarjolla myös keksejä, karkkeja, sipsejä.
 
Kun vanhemmat vielä istuivat pöydän ääressä, lapset lähtivät seikkailemaan.
Meillä miehen kanssa työnjako on seuraava: minä vastaan tarjoilusta,
mies juomista, kynttilöistä ja lasten ohjelmasta.
Kyllä, täytyy olla kynttilävastaava!
Hänen tehtävänään on huolehtia siitä, että kynttilät sytytään ajoissa.
 
Joka synttäreille mies kehittää lasten tehtävä-seikkailun, jonka selvitettyään lapset löytävät aarteen.


Niin tälläkin kertaa.
Löytyisiköhän uusi vihje taulun takaa?

 
 
Kiitos vieraat!
A on onnellinen, kun sai juhlia merkkipäiväänsä tärkeiden Shanghai-ystävien kanssa.
 
Ja minä olen iloinen, että alan löytää uudelleen ilon ruuanlaittoon ja leipomiseen.
Se on ollut täällä Kiinassa hiukan kateissa.

7 kommenttia:

  1. Näkyy sinulla olevan pitojen valmistustaito jäljellä, jos ei peräti parantunut uusien nruokien myötä. Ihanaa kun S on taas laittanut lapsille ohjelmaa. Terkkuja koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, täällä kestää vähän kauemmin totutella aineisiin ja keksiä korvaavat jutut maustetuille tuorejuustoille ja rahkavalmisteille.
      Enkä ole vielä löytänyt sokeritaikinaa, josta saisi koristeet tehtyä. Mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa.

      Poista
  2. Jäin odottamaan kuvaa aarteesta, jonka lapset löysivät... :)
    Suklaamansikkakakku näytti herkulliselta. Tietysti kaikki muukin. Jos jaksat joskus, laitatko ohjeen mulle fb:iin kakusta? t.Susu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, kun aarre löytyi, ei kuvaaja enää pysynyt mukana ;)
      Mutta karkkia ja hohtavia tikkuja siellä oli :)

      Suklaa-täytteen tein seuraavasti:
      -Vatkasin 2 dl kermaa vaahdoksi
      -Sulatin levyn marianne-suklaata (muutkin suklaat käy) mikrossa.
      -Sekoitin suklaan Philadelphia-tuorejuustoon (olisko 200 g), kun täältä ei oikein muuta hyvää saa. Suomessa voisi hyvin käyttää vanilja-tuorejuustoa tai sitä sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
      -Sitten suklaa-seos sekoitetaan kermavaahtoon.
      -Lisätään vaniljasokeria mausteeksi (jos ei ole vaniljatuorejuustoa)
      -Lisätään tarvittaessa maun mukaan tomusokeria.

      Tätä sitten väliin ja päälle, kuten myös mansikoita. Siinä se,
      Kakkupohjan voi tehdä oman maun mukaan suklaisen tai tavallisen.

      Poista
    2. Kiitos, kuulostaa hyvältä!

      Poista
  3. Kakku varsinkin näytti komealta - ja tarjoilut myös aikuisten mieleen ihanalta:) Juhlien järjestämisessä on kyllä oma hohtonsa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KatiC, kiitos :)
      Kolmen lapsen ja yhdeksän vuoden lastensynttäreiden kokemuksella totean, että lapsille uppoaa parhaiten chipsit, karkit, jäätelö yms.
      Ja muffienssien kuorrutteet ;)
      Aikuisten tarjoilussa pääsee sitten enemmän toteuttamaan itseään.
      Tosin meillä on ollut monet lastensynttärit, joihin lapset ovat itse valinneet teeman ja sitten teen lasten tarjoilun teeman mukaan. On ollut tosi hauska tehdä Darth Vader (vai miten se kirjoitetaan)-kakkua ja muotoilla hämähäkkejä sokerimassasta (tähtiensotasynttärit ja ötökkäsynttärit). Kiinasta en ole vielä löytänyt sokerimassaa, tietäisiköhän joku, mista löytää?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.