tiistai 26. helmikuuta 2013

Yskänlääkettä illalliseksi

Perheessämme on ollut liikkeellä flunssaa, johon liittyy ärsyttävä kuiva yskä. Viime yön nukuinkin istuvillani, jotta saisin yskältäni unta.
 
Myös Ayimme on kuunnellut yskäämme jonkin aikaa ja tänään hän päätti tarttua toimeen. Hän kokkasi meille illalliselle yskänlääkettä.

 
 
Kyseessä on keitto, johon tulee kuivattuja pikku-lootuksia, päärynää, päärynäsokeria, jotain valkoista sientä ja goji-marjoja.

Lootusta
 
Kuivatut lootukset sekä sienet liotetaan ensin vedessä. Sitten ne lisätään kiehuvaan veteen goji-marjojen, leikattujen päärynöiden ja päärynäsokerin kanssa.
 
Valkoisia sieniä (näyttää sellaiselta puunrungolla kasvavalta sieneltä)
 
Päärynäsokeri muistuttaa olemukseltaan palmusokeria ja se tekee keiton makeaksi. Minä mieltäisinkin keiton ehkä jälkiruokakiisselin kaltaiseksi. Kiinalaiset syövät kuulemma mielellään keittoa kylmänä kesällä.
 
Päärynäsokeria
 
Minun lisäkseni F tykkäsi keitosta. Etenkin lootukset, jotka muistuttavat olemukseltaan ja maultaankin hiukan perunaa, upposivat hyvin. Ja koska plasebovaikutuksella on tutkimusten mukaan iso vaikutus lääkityksen tehoon, olen suggestoinut itseäni uskomaan keiton parantavaan voimaan. Ihan kun yskä olisi jo vähentynyt.... Taidan kuitenkin ottaa hönkäyksen tai kaksi astmapiipusta, ihan noin niin kuin täydellisen tehon varmistamiseksi.

2 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoista kuulla meneekö sinun yskäsi tuolla keitolla pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei hävinnyt yskä. Tosin kiinanopettajani sanoi, että sillä yskä lähdekään pois, mutta auttaa kuivaan yskään. Minulla yskä on edelleen tosi kuiva ja ääntä ei lähde. Eli ei ainakaan viellä (plasebo)vaikutusta. yritän kuitenkin uskoa kovasti :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.