keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Asupostaus

Nykyään blogeissa on tapana tehdä asupostauksia päivän asuista. Täytyyhän nyt tämänkin blogin siis seurata aikaansa! Teen siis yhden asupostauksen, mutta se jää kyllä sitten viimeiseksi. Nauttikaa siis ainutkertaisesta tilanteesta; pääsette garderoobini salaisuuksien äärelle vain tämän kerran.
 
Tärkein osa asuani tänään - tai no myönnetään, pari viime kuukautta- ovat nämä tossut. Huomatkaa hieman elämää nähnyt, ehkä hiukan boheemin vaikutelman antava karvalook. Pehmeyttä antaa kuitenkin vaaleanpunainen väri. 
 

Eikä sovi unohtaa pientä söpöä yksityiskohtaa: sydäntä. Välillä katseen harhautuessa jalkoihin saattaa tulla ajatelleeksi, että miksiköhän juuri nämä reuhkat matkustivat maailman ääriin. Mutta ah, miten ne lämmittävät varpaitani. Kiinnostuneille en valitettavasti osaa kertoa ostopaikkaa, nämä lienevät noin kymmenen (tai viisitoista) vuotta vanhat. Pohjassa jo valmiiksi olevia liukuesteitä vahvistamaan on tainnut matkalta tarttua lasten kaatuneet mehut, sillä sellainen tarramainen askelääni näillä tossuilla on.


Muu perheemme kulkee katu-uskottavasti Reinot jalassa. Minä olen raikas poikkeus.

Vartaloani verhoaa H&M:ltä ehkä kymmenen vuotta sitten ostettu pitkä villatakki. Pituutensa ansiosta ei tuuli pääse nakertamaan reisiä. Vyö taisi jäädä suomeen. Hiukan nyppyyntynyt villa antaa huolettoman kuvan kantajastaan (joku voisi myös kuvata villatakkia nuhruiseksi).

 
Joskus vetäisen oheisten lisäksi asusteeksi tämän Hemtexiltä ostetun karvaviltin.
Sointuu kivasti kodin sisustukseen.
 
 
Se oli siis ensimmäinen ja viimeinen asupostaus. Viestinä olkoon seuraava: täällä on sisällä kylmä!
Vaikka Suomessa on ulkona paljon kylmempää, siellä saa sisällä nauttia kotoisasta lämmöstä. Shanghaissa emme ole yhtä onnekkaita.
 
Olin house-huntingin aikaan kirjannut vaatimuslistalle mm. lattialämmityksen. Uuvuttavan huntingin seurauksena vaatimuslistalle jäi lopulta kuitenkin enää kutakuinkin se, että kunhan ei olisi kamalasti hometta. Juuri näinä päivinä harkitsisin vakavasti sen lattialämmityksen lisäämistä takaisin listalle.
 
Tuli mieleeni pari muuta asiaa, jotka tulevan shanghailaisen kannattaa asunnonetsintäreissulla tarkastaa, mikäli näillä seikoilla on itselle merkitystä:
  • Uuni. Kiinalaiset eivät juuri käytä uunia eikä sitä aina ole expateillekaan tarkoitetuissa taloissa. Eikä kannata antaa kiinalaisen astianlämmityskaapin hämätä: se näyttää uunilta, mutta ei siinä ruokaa voi laittaa. Näinä kylminä päivinä on ihana laittaa uunijuureksia ja pataruokia uunissa. Tai pizzaa ja leivonnaisia.
  • Astianpesukone. Kiinalaisten kotona ayi pesee astiat. Astianpesukone ei usein ole vakiovaruste. Minusta on kuitenkin kiva, kun voi laittaa likaiset astiat piiloon koneeseen. Sitä paitsi jää ayiltakin aikaa muuhun, kun hänen ei tarvitse pestä astioita.
  • Pesukone lämpimillä pesuohjelmilla. Koska kiinalaiset uskovat auringon puhdistavaan voimaan, ei pesukoneen tarvitse omata kuin kylmä pesuohjelma. Näitä pesukoneita oli meidänkin compoundillamme. Meidän perheessä kyllä tarvitaan 60-asteenkin pesutehoa, varsinkin kun Shanghain kovan veden pesuteho ei ole niin hyvä.
Nämä kolme ominaisuutta meidän asunnossamme onneksi on, vaikka lattialämmityksestä emme saakaan nauttia.

8 kommenttia:

  1. Hei Mia! Sun päivänasu on oikein kotoisa ja varmasti lämmin! Ja mukavuus on aina tärkein seikka. Mukavaa alkanutta vuotta teille! Terkuin Senja PS. Ne muotiblogit on välillä masentavaa luettavaa, itse kun ei ihan joka päivä niin tyylikkäästi tule pukeuduttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senja, kyllähän sitä kotoisaksikin voisi kuvata ;) Ja tämän postauksen seurauksena ei varmasti kenellekään tule alemmuuden tunnetta ;)
      Hyvää alkanutta vuotta teillekin. Terveisiä hoodeille :)

      Poista
  2. Ihana että sinulla on lämmin oloasu kotona, jos kerta sisällä on vähän viilkempää kuin täällä. Ihanat tyttöjenkin Reinot tytöillä. Meillä Veera käyttää Annikan vanhoja ainoja ja Tuomas ja Annika Reinoja ruskeana.
    Toivottavasti olette jo nujertaneet taudit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, sisällä tosiaan on viileää, kun lattia on kiveä ja lämmitys tulee ilmastoinnin kautta katosta.
      Taudit on nujerrettu -toistaiseksi ;)

      Poista
  3. Täydellinen asukokonaisuus. Kelpaisi minullekin! :D
    Lueskelen välillä masokistisesti lifestyle-blogeja, joissa kaikki pyörii vaatekollaasien ja päivän asun ympärillä. Mietin tuolloin, että miten sisältököyhää elämä olisikaan, jos näiden omien seikkailujen sijaan pitäisi kirjoittaa joistain räteistä. Juuri eräskin tunnettu blogisti osti kunnon Chanelin mummolaukun, ja nyt kansa tippa silmässä ylistää laukkua ja sanasta sanaan onnittelee uudesta vauvasta ja perheenjäsenestä. Noissa tossuissasikin on enemmän persoonaa kuin siinä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marietta, eikö vaan olekin hieno asu ;)
      Minä olen vasta nyt -blogikirjoittamisen aloitettuani ja muihin blogeihin sen takia tutustuttuani- havainnut tämän asupostaus ilmiön. Se on siis ihan uusi juttu minulle, sillä en ole pahemmin ehtinyt blogeja lukea enkä muotiblogeja varsinkaan. Kaikkea sitä oppii ja näkee, kun vanhaksi elää ;)

      Poista
  4. You are my Style Guru! Meillä on lattialämmitys...Ja tammikuun sähkölasku 4000 RMB. Kyllä, luit oikein. Ja silti mulla on noita vilttejä ja lapsilla Reinot! -Marita-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marita, ihanaa, jos voin toimia innoittajanasi ;D
      Meillä sähkölasku on noin 2000 RMB. Ilmastointi töhöttää yötä-päivää täysillä (ja veri lentää nenästä, kun ilma kuivuu), mutta ehkä lämpimän lattian puute tosiaan näkyy tuossa summassa... ja se, että kerrostalossa on vähemmän "ulkoseinää, -lattiaa ja -kattoa".

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.