maanantai 14. tammikuuta 2013

Karu arki

Meillä oli paluukoneessa kuusi paikkaa, kun tuon pienimmän oman paikan lisäksi meillä oli käytössä yksi ylimääräinen paikka. Käytin kuitenkin ruhtinaallisen tilan pyöriskelyyn enkä hyviin uniin. Migreenistä aika ajoin kärsivänä pitää elämänrytmini olla pikkulapsen tavoin säännöllistä. Eivät sovi siihen yövalvomiset - edes kertaluonteiset. Niinpä Kiina-arkeni alkoi kunnon pääjysärillä. Täsmälääkkeillä särky kyllä talttui, mutta sitten vietinkin koko päivän migreenilääkepöhnässä. Tällä kertaa muistin ottaa nimittäin täsmälääkkeet mukaan Kiinaan, mutten muistaut enää, kumpi aikaisemmin kokeilemistani lääkkeistä ei vaikuttanut vireystilaan. Heitin lääkärillä villin arvauksen reseptiä varten ja pieleen meni. Lääkepöhnä yhdistettynä jetlagiin on jokseenkin epämieluisa cocktail. Tuntuu, että lauantai ja sunnuntai ovat yhtä puuroa.
 
Kun pääsin taas tolpilleni, alkoi keskimmäinen oksentaa. Viime yö menikin kuumeista, oksentelevaa lasta hoitaen. Vaihdettiin lakanoita ja yövaatteita, pestiin hiuksia ja lohduteltiin pientä potilasta. En nukkunut silmällistäkään vahtiessani seuraavaa lastia ja aamuyöllä alkoi migreeni nostaa uudelleen päätään.
 
Juuri nyt kiitän Ayin olemassaoloa erityisesti. Hän jaksaa ahertaa, vaikka me vaeltelemme täällä talossa kuin haamut konsanaan. Ja saan keskittyä hoitamaan keskimmäistä. Ja saan keskittyä ihmettelemään, mitä ihmeen papuloita nuorimmaisen iholle on ilmaantunut: kenties vesirokkoa tai ehkäpä allergiaa tai jos hyvin käy niin hikinäppylöitä. Ja saan keskittyä tyrehdyttämään vanhimman nenäverenvuotoa, joka on seurausta lämmityslaitteiden huoneilmaa kuivattavasta vaikutuksesta. Ja saan keskittyä itseni tutkiskeluun: onko vatsanseudulla tuntuva kipristely todellista vai kiertääkö vatsa sympatian osoituksena keskimmäiselle.

Jep, alkakoon Kiina-arki.

p.s. pahoittelut aneemisista, kuvattomista postauksista, mutta vakuutan, että ette halua nähdä tästä aiheesta yhtään kuvaa.

5 kommenttia:

  1. Voi kurja alkoipas teidän arki kurjasti.Etten sanoisi ihan kiinalaisesti ;(
    Toivottavasti pian kaikki toivutte ja mahdollisimman pienin seurauksin.
    Ei vointeja ja pikaista paranemista teille kaikille <3

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä siskoseni ja pikaista paranemista! Ei kuulosta kivalta. Ja kuvat voi tosiaan jättää nyt hyvällä syyllä pois ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sisi ja sisko. Keskimmäinen pääsee huomenna kouluun, nenäverenvuoto on lakannut, pilkut nuorimmaisella eivät ole lisääntyneet ja migreeni on muisto vain. Eli hyvinhän tämä täällä jo alkaa sujua :)

    VastaaPoista
  4. Liekö jotain mahatautia liikkeellä kun täälläkin on pienellä serkkutytöllä ollut maha sekaisin. Melko rankka alku...tsemppiä. anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kyllä Suomessa kuulemma on kovasti ollut vatsatautia liikkeellä. Pikaista paranemista serkkutytölle!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.