keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tulppaaneja ja keväisiä lämpötiloja

No, onkos tullut kesä näin talven keskelle...

Viime päivät on saatu nauttia poikkeuksellisesta lämpöaallosta ja päivälämpötilat ovat kivunneet 17 asteeseen. No, ilo lienee väliaikainen, sillä bussipysäkkikomitea (eli äidit odottamassa koulubusseja = paljon puhetta) tiesi, että ensi viikolla kylmenee normaalilukemiin. Vielä ensi kuukauden pitäisi Shanghaissa olla kylmä, mutta sitten kuulemma alkaa lämmetä. Ihanaa!
 
Kävinkin tänään hakemassa "kevään kunniaksi" kukkamarkkinoilta keväisiä tulppaaneja -valkoisia tietysti. Markkinoilla oli myös jouluna etsimiäni hyasintteja, jotka täällä mielletään kevätkukiksi. Ja aivan upeita puuvartsia, bonsaityyppisesti kasvavia atsaleoja. Ne olivat arvokkaitakin: yhden hintaa kysyessäni vastaus oli 850 RMB. Voi harmi, että en tajunnut ottaa niistä kuvia.
 
 
Päivällä kävin lounaalla tänne hiljattain muuttaneen suomalaisnaisen kanssa. Juuri hänen poikansa oli kanssamme uimassa viikonloppuna. On ihanaa saada myös J:lle suomalainen kaveri tänne compoundillekin.
 
Iltapäivällä minulla oli tärkeä tehtävä: päivystää tietokoneella, jotta pääsisin tekemään ajoissa ilmoittautumisen lastemme haluamille ASA-tunneille (ASA = After School Activity). Olin ajoissa: vanhimmainen aloittaa Mindstorm Lego -robottien rakentamiskurssin ja keskimmäinen puolestaan jatkaa Suomessa alkanutta tanssiharrastusta -tällä kertaa afrikkalaisten rytmien tahdittamana.
 
Kansainvälisissä kouluissa on valtava ASA-tarjonta. Oppilaat voivat harrastaa melkein mitä vaan eri urheilulajeista käsitöihin, teatterista luovaan kirjoittamiseen. Meidän koulussamme nämä ovat maksullisia, mutta joissain kouluissa jopa ilmaisia. Syksyllä, kun koko koulu oli vielä lapsille uutta, emme ottaneet yhtään ASA-kurssia ohjelmaan. Nyt lapset jo halusivat osallistua näihin.
 
Illalla syötiin Ayin tekemää ruokaa. Tällä kertaa tarjolla oli yhtä lastemme herkkua: tällaista vaaleaa kalaa. Meidän kielitaitomme eivät ole Ayin kanssa kohdanneet, jotta tietäisin, mistä kalasta on kyse. On kuulemma Big Fish (liekö kalajuttuja). Kiinalaisittain maustettuna se on todella maukasta ja lapsetkin tykkäävät siitä kovin.
 
 
 
Lisukkeena saimme syödä lootusta. Se maistui varsinkin pienimmälle ja minulle.
 
 
 
Huomenna onkin vuorossa leipomista, sillä meille on tulossa vieraita perjantaina.
Aion opettaa Ayille suomalaista ruuanlaittoa, mitä hän on minulta niin kovasti toivonut.
 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että J on saanut suomalaisen kaverin samasta talosta, voi helposti tavata koulun jälkeen jos aikaa on läksyjen jälkeen. Ne vievät varmasati paljon aikaa, mutta kielitaito jo on varmasti lisääntynyt paljon.
    Mukava että pääsevät ASA:n parissa harrastusten ääreen. Ei tarvitse aina vaan äidin kanssa touhuta. Ja jää sinulle ja F:lle aikaa enemmän ?
    Ihanan näköistä ja varmaankin myös makoisaa ruokaa on Ayj taas valmistanut.

    VastaaPoista
  2. Sisi, On tosiaan kivaa, että suomalaisen koulukaverin lisäksi J sai suomalaisen kaverin tänne compoundille. Arki-illat menee usein läksyissä, mutta viikonloppuisin ja lomalla on ainakin seuraa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.