sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Takaisin Shanghaihin

Perheemme palasi eilen takaisin Shanghaihin laukut täynnä ruisleipää, juustoa, salmiakkia ja... no vähän kaikkea. Käytimme Finnair-pisteitä ylimääräiseen matkalaukkuun.
 
Takana on kolmen viikon loma Suomessa. Etukäteen mietin, tuntuuko Suomi-koti kodilta vielä. Ja kyllä se tuntui. Koko perhe pienintä myöden kotiutui välittömästi Suomi-ympyröihin. Oli ihana nähdä läheisiä. Nautin myös Suomen puhtaasta ilmasta. Ja kun lakaisin lunta pois kuistiltamme pienessä pakkasessa maiseman hohtaessa valkoisena ja lasten leikkiessä pihalla lumileikkejä, tuli voimakas tunne, että tänne kuulun ja täällä haluan asua.
 
No miltä sitten tuntui palata takaisin Shanghaihin? Monelle komennus ulkomailla on pitkän haaveilun täyttymys. Mahdollisuutta komennukseen kytätään kaiken aikaa ja ollaan valmiita lähtemään matkaan vaikka minkälaisella sopimuksella. Itse en koskaan ajatellut lähteväni maailmalle, sillä viihdyn kotona. Kun sitten miehen työpaikalle tuli tarve lähettää mies matkaan, ajattelin, että no miksikäs ei. Onhan tämä varmasti hieno kokemus ja elämäntilanne pienen lapsen äitinä juuri nyt sopiva. Ja olemmekin viihtyneet ihan hyvin.
 
Matka takaisin Shanghaihin tuntuikin lähinnä samalta, kuin paluu töihin loman jälkeen. Ikävä, että loma loppuu, mutta on ihan mukava päästä taas arkeen kiinni. Jotenkin tuntui neutraalilta. Ihana koti Suomessa jäi taas talovahdin valtakunnaksi, mutta onhan meillä täällä Kiinassakin mukava koti. Ja kun Ayimme olikin yllätykseksemme lauantaista huolimatta meitä vastassa kotona ja valmisti lounaan lennosta väsyneelle perheellemme, tuntui siltä, että kyllä meidän on ihan hyvä täälläkin. Tiedän tämän väliaikaiseksi ja pyrimme ottamaan ajastamme täällä kaiken mahdollisen irti, jotta palatessamme takaisin kotiin olemme saaneet jokainen jotain tulevaisuutta varten.
 
Kesällä pääsemme taas Suomeen, jossa lapset saavat nauttia puhtaasta Suomen luonnosta ja omassa puutarhassa leikkimisestä. Nyt, alkakoon kuitenkin taas arki Kiinassa.

3 kommenttia:

  1. Voi miten ihana onkaan taas lukea blogiasi.Tiedän ja ymmärrän oli ihana tulla ja olla Suomessa.
    Mutta olkoon teillä taas mukavaa Kiinankin kodissa. Sitten kesällä on taas ihana tulla Suomeen hengittämään raikasta maalaisilmaa :)
    Voikaatte hyvin ja nauttikaa <3

    VastaaPoista
  2. Minulla oli hieman samanlaiset fiilikset vaikka me kävimme 'vain Pekingissä' eikä ees Suomessa, mut että oli Suomalaisia käymässä ja vielä sain tavata parikymmentä Suomalaista tutkijaa Pekingissä - en tiedä mikä ihme patriotismi alkoi nousta rinnassa ja oli ihana olla Suomalaisten kanssa taas. Jotenkin outo tunne, kun haluaa nauttia siitä, mitä on ja että on halunnut tänne tulla, mutta toisaalta tiedostaa, että elämä Suomessa on kuitenkin ihanaa ja haluaa olla siellä läheisten kanssa myös. Ristiriitainen maailma.

    Loman loppuminen on aina pikkuinen kriisi. Hyvin sanottu, että kuin töihin palaisi!

    VastaaPoista
  3. Sisi, tervetuloa takaisin. Kunhan taudeista selvitään, uskon että Kiina-arkikin näyttää taas mukavat puolensa. Hyvää kevättä sinne!

    KatiC, kiitos viestistäsi. Tavallaanhan se on ihana huomata, että se Suomi-arki täältä kaukaa katsottuna tuntuu hyvältä. Ehkä paluu sitten aikanaan Suomeen tuntuu hyvältä. Olen nimittäin kuullut, että monelle paluu on itse asiassa muuttoa vaikeampaa. Nyt koetun kolmiviikkoisen perusteella, uskoisin, ettei paluu tunnu vaikealta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.