tiistai 29. tammikuuta 2013

Din Tai Fung

Lähdimme tänään lounaalle espanjalaisen ystävättäreni kanssa. Hän asuu meidän talossamme ja hänen poikansa käy samaa koulua lastemme kanssa. Alunperin taisimmekin tutustua bussipysäkillä koulubusseja odotellessamme. Hän on tutustuttanut minut moniin compoundimme ihmisiin. Hän on ihastuttava ihminen. Meillä on myös jollain tasolla ammatillista yhteneväisyyttä, joten koen hänen kanssaan erityistä yhteenkuuluvaisuutta.
 
Ja tänään lähdimme yhdessä lounaalle. Meillä oli tarkoitus mennä sushille Haikuun, mutta ravintola oli lounasaikaan kovin täysi, kuten se usein on, ja jatkoimmekin matkaa Super Brand Mallin Din Tai Fungiin. Jälkeen päin ajateltuna muutos suunnitelmiin oli tervetullutta vaihtelua!
 
Din Tai Fung
陆家嘴西路168号,正大广场3楼,近陆家嘴环路
3/F, Super Brand Mall, 168 Lujiazui Xi Lu
 
 
Din Tai Fung on alunperin Taiwanista -tosin kiinalaisen sinne  perustama- lähtöisin oleva ravintola. Nyt ravintolaketjuun kuuluu jo lukuisia ravintoloita ympäri Aasiaa. Myös Shanghaista löytyy monta ravintolaa.
 
Näin päivällä Super Brand Mall:n ravintola on ulkoiselta olemukseltaan hiukan ruokalamainen, mutta ikkunoista avautuu hienot näkymät joelle. Illalla saisi ihailla Westinin valaistua kukkaa. Meillä kävi täydessä ravintolassa tuuri, saimme ikkunapaikan.
 
Ravintola on moneen kertaan palkittu ja se on erityisen kuuluisa Xiao Long Bao:staan. Xiao Long Bao on höyrytetty taikinanyytti, jonka sisällä voi olla monenlaista täytettä. Vaikka usein ulkomaalaiset kääntävät nämä dumplingeiksi, niistä ei kuitenkaan ole kyse. Kiinalainen on tästä tarkka. Näitä ei myöskään pidä sekoittaa isompiin Baozi-palluroihin. Näitä en ole maistanut, joten niistä en osaa kertoa enempää.
 
XiaoLongBao on taikinapyörylä, jonka sisällä on nestettä. Nyytti kastetaan puikkojen avulla inkiväärillä maustettuun soija-viinietikkaan. Sen jälkeen nyytti siirretään lusikkaan, puraistaan "kärki" pois ja imaistaan neste suuhun. Sitten syödään koko nyytti.
 
Kokemattomalle ravintola tarjoaa selkeät ohjeet oikeaoppiseen syömiseen.
 
Inkivääriä
Jostain syystä unohdin kuvata XiaoLongBaon, joita tilasimme monenlaisia. Latasin kuitenkin kuvan netistä.
 
XiaoLongBao
 
Ne olivat todella herkullisia. Meillä oli täytteinä mm. tryffeliä, kasviksia ja ravunlihaa.
 
Tilasimme myös dumplingeja kasvistäytteellä.
 
Dumpling

Ja kasviksia lisätilauksena.


 
Koska Ayimme tekee pajon kiinalaista ruokaa meille - myös dumplingeja - meillä ei tule kovin usein lähdettyä kiinalaiseen ravintolaan. Tämä oli kuitenkin mukava kokemus ja menen mielelläni uudestaan



Shanghaissa on useampi Din Tai Fung, joiden sijainnit löytää helposti vaikka SmartShanghain sivuilta. Tosin sinne eivät ole tainneet ehtiä ihan uusimmat ravintolat.
 

3 kommenttia:

  1. XiaLongBao pyöryköitä syötiin juuri viime viikolla yhdessä Shanghain matkaohjelmassa. Varoitti että pitää varovasti avata pyörylä lusikassa ettei polta itseään. Olet sinä saanut syödä monenlaisia uusia herkkuja siellä.
    Ihanaa että olet saanut sydänystävän sellainen on hyvin tärkeä varsinkin vieraalla maalla kuin myös kotona.

    VastaaPoista
  2. Kuullosti ja näytti herkulliselta. Näitä täytyy kokeilla toukokuusa.
    äiti

    VastaaPoista
  3. Sisi, onpas Shanghai nyt paljon esillä siellä Suomen telkkarissa!

    Äiti, juu täällä voidaan käydä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.