tiistai 19. maaliskuuta 2013

Askarteluretki

Lähdimme tänään naapuruston rouvan kanssa askartelutarvikeostoksille. Olin luvannut näyttää hänelle paikat, joissa itse käyn ja meillä oli yhteinen agenda: pääsiäisaskartelutarpeiden ostaminen.
 
Kävimme Fuzhou Lun askartelumarkkinoilla, joista mukaan tarttui kaikenlaista. Myös listalla olleita höyheniä ja styroksimunia. Eli täältä löytää kyllä tarvikkeita länsimaiseen kausiaskarteluun (joulu ja pääsiäinen nyt ainakin). 
 
Nämä markkinat saavat minut kerta toisensa jälkeen sekaisin. Innokkaana askartelijana ja innokkaiden askartelijoiden äitinä tiedän kirpaisevan hyvin, mitä tarvikkeet maksavat Suomessa. Täällä hintalapussa saattaa olla sama numero kuin Suomessa, mutta kurssi on hiukan eri... Onneksi minulla oli seuranani toinen innokas askartelija.
 
Kävimme myös Shanghai Foreign Book Storessa, josta mukaan tarttui miehen toivoma Kiinan kartta ja Hong Kongin Lonely Planet opas. Kirjakaupassa on valtavasti matkaoppaita, Shanghaista ja Kiinasta kertovaa kirjallisuutta, Kiinan historiaa, taidetta ja arkkitehtuuria, ruokakirjoja, sisustuskirjoja, lastenkirjoja... siis melkein mitä vaan ja neljässä kerroksessa.
 
Olin ennen joulua saanut suosituksen Crayola-taidevälinekaupasta. Tarkistin osoitteen kahdesta eri lähteestä ja hetken näyttikin siltä, että olemme löytäneet oikean paikan.
 

Pieni epäilys alkoi kuitenkin hiipiä, kun astuimme ovista sisään. Kiipeiltyämme portaita epämääräisessä porraskäytävässä palasimme alas, jossa kysyimme tietä vartijalta. Hän ohjasi meidät toiseen kerrokseen, josta emme kuitenkaan löytäneet mitään.

 
Kurkistimme sisään eräästä ovesta, jossa kiinalainen mies kuori perunoita likaisessa kokinasussa. Hän lähti juoksuttamaan meitä portaita ylös uudestaan. Ei ollut taidekauppa ilmestynyt portaikkoon tälläkään juoksulla. Sitten kokki viittilöi meidät keittiöönsä. Niinpä talssimme läpi varsin epämääräisen keittiön, jossa joukko kiinalasia kokinasuisia loihti paikallisherkkuja. Tulipa vaan mieleeni, että onneksi minun lounaani ei (tietääkseni) valmistu tämännäköisessä keittiössä.
 
Avulias tuo kokkipoika oli, sitä ei voi kieltää. Hän juoksutti meitä pitkin rakennusta etsimässä taidekauppaa -tai niin me luulimme. Keittiön lisäksi seikkailimme mm. epäkuntoisella hissillä, jonka nappuloita piti hakata nyrkillä, jotta ne toimisivat...
 
Jossain vaiheessa kävi ilmi, että kokkipoika ilmeisesti etsi meille ruokapaikkaa...  Päätimme kiittää opastamme, joka oli siinä vaiheessa vienyt meidät autotalliin etsimään...hmmm... ruokaa tai taidetarvikkeita... who knows! Palasimme maanpinnalle ja jatkoimme matkaamme FuYou Lun askartelukojuille viimeistelemään ostoksia.
 
Että jos joku nyt tietää, missä tuo Crayola-kauppa oikeasti on, saa vinkata!

4 kommenttia:

  1. On teillä taas ollut seikkailu, mitähän se kokkipoika reppanayrittikään teille löytää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, ihan selväksi ei käynyt, mitä poika meille etsi...

      Poista
  2. Onpa teillä tapahtunut. Toivottavasti kaikki ovat jo kunnossa. Hyvä että on toimiva hospitaali noin lähellä. Ollaan nyt oltu viikko vieraana Thaimaassa ja kuumaa on. Terkut teille kaikille, etenkin pikkuiselle F:lle. A ja M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A ja M, toivottavasti oli rentouttava loma. Kaikki ovat taas terveinä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.