maanantai 18. maaliskuuta 2013

Shanghai East International Medical Center

Yritin jo syksyllä varata aikaa Shanghai East International Medical Centeriin tutustumiskierrokselle, mutta parin huonoon aikaan soitetun puhelun takia, homma unohtui muiden kiireiden alle. Viime viikolla -ennen tyttöjen sairastumista päätin kuitenkin ryhdistäytyä. Tällä kertaa sain kuin sainkin varattua ajan.
 
Tämä yksityinen sairaala on tavallaan sairaala sairaalan sisällä, mikä on useille kansainvälisille yksityissairaaloille keino saada helpommin toimiluvat Kiinassa. Sairaaloilla on kuitenkin omat erilliset johtonsa. Eikä yksityispuolella tarvitse jonottaa röntgeniin, sillä heillä on omat laitteensa. Toisaalta harvemmin käytettävät laitteet, kuten tietokonetomografi on yhteinen.
 
Tästä sairaalasta olen kuullut muutaman ei-niin-mairittelevan kommentin. Onhan kyseessä mm. henkilöstön osalta enemmän kiinalainen sairaala kuin muut expateille suunnatut yksityissairaalat. Tosin osalla kommentoijista ei itse asiassa ole ollut henkilökohtaista kokemusta koko sairaalasta. Minä päätin käydä itse toteamassa paikan ja tehdä omat johtopäätökseni. Koska asumme LuJiaZuissa tämä sairaala on kuitenkin lähin paikka ja hätätilanteessa aika saattaa olla ratkaiseva. Tänne matkaa meiltä on n. 5-10 minuuttia.
 
 
Menimme tänään ystäväni kanssa tutustumaan paikalle. Esittelyn meille piti alunperin USA:sta kotoisin oleva mieshenkilö.
 
Sairaalalla on kaksi isoa sisäänkäyntiä: Out Patient Dept ja Emergency. Kun haluaa asioida yksityispuolella, mennään aina Out Patient -ovesta sisään. Tosin näihin saattaa tulla muutoksia parhaillaan käynnissä olevan remontin takia.
 
Toistaiseksi ensimmäisen kerroksen takaosassa on yksityispuolen päiväpoliklinikka, joka on avoinna alkuiltaan. Sieltä voi varata ajan monille erikoisaloille. Sinne voi mennä myös pienissä vammoissa ja sairaustapauksissa päivystyksenä. Ei kannata hämääntyä astuessa pääovista sisään: on kuin tulisi vilkkaalle, meluisalle rautatieasemalle. Yksityispuoli on kuitenkin rauhallinen ja seesteinen. Ja siistikin. Heillä on oma pieni minilaboratorio, jonne kurkistimme. Peruskemian tutkimuksia ja verenkuvan saa heidän laitteillaan ainakin tehtyä.
 
Päivystys toimii 24/7 -periaatteella. Ilta- ja yöaikaan sekä vakavemmissa tapauksissa mennään suoraan 12. kerroksessa toimivaan päivystykseen. Hissi on ala-aulassa. 12 kerroksessa toimii myös osasto siisteine yksityishuoneineen.
 
He hoitavat myös lapsia, mutta varsinkin vakavampien tilanteiden varalta sairaala tekee tiivistä yhteistyötä Shanghailaisen yliopistollisen lastensairaalan kanssa. Yksityissairaalasta lähtee kuitenkin hoitaja mukaan tukemaan ja tulkiksi tilanteissa, joissa lapsi joudutaan siirtämään lastensairaalaan.
 
Jätin esittelyn pitäneelle mieheelle joukon lääketieteellisiä kysymyksiä, kuten osaavatko he käyttää iv-adrenaliinia inhalaationa. Kiinassa ei ole Euroopassa käytetylle inhaloitavalle adrenaliinille myyntilupaa. Ulkomaiset lääkärit osaavat usein  kuitenkin käyttää iv-adrenaliinia inhalaatioina. Halusin myös tietää minkälainen käytäntö heillä on sydänkohtaus-, aivoveritulppa- ja aivoverenvuototilanteissa. Kaikki sellaisia tilanteita, jolloin on kiire ja olisi hyvä, ettei tarvitsisi matkustaa kovin pitkälle. Kun saan vastauksen näihin kysymyksiin, teen lopulliset johtopäätökset sairaalasta. Pyysin myös päästä tapaamaan oman erikoisalani johtajaa, jolloin voin tehdä tarkempia päätelmiä laadusta. Katsotaan, järjestyykö tapaaminen. Sain myös paljon kirjallista materiaalia tutustuttavaksi.
 
Tämän päiväisen käynnin perusteella uskaltaisin kuitenkin mennä hätätilanteessa kyseiseen sairaalaan. Tämä käynti oli siis tärkeä oman mielenrauhan kannalta.

2 kommenttia:

  1. Miten he muuten toimivat maksun suhteen? Jos tekee sopimuksen etukäteen, niin alkaako hoito/ensiapu välittömästi ilman rempulanipun esittämistä?
    Me aikoinaan törmäsimme siihen, että ensiapukaan ei alkanut ennen kuin 10 000Rmb oli maksettu :(. Siinäpä olet ihmeissäsi, kun olet shokissa ja kykenemätön toimimaan loogisesti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla jäi ymmärrys, että mm. suoralaskutussopimuksella tai vakuutusyhtiöltä saadulla "quarantee of payment":llä ei rahaa tarvitse ladata pöytään.
      Tosin enhän ole vielä kokeillut "tosi tilanteessa".

      Shanghai United Family Hospitalissa tuo quarantee of payment, jonka saamme hetkessä SOS internationaliin soittamalla (vakuutusyhtiö Chartis), toimii ainakin hyvin. Joskus vakuus ei ollut edes ehtinyt sairaalaan (kiertää SOS Chinan kautta), mutta uskoivat minua, kun sanoin, että se on tulossa, eikä maksua tarvinnut suorittaa.

      Ei tosiaan ole kiva alkaa etsiä pankkiautomaattia pääkainalossa...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.