keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Murua rinnan alle

Täällä Shanghaissa länsimainen ruoka on usein varsin kallista kaupassa. Tällaisia suhteellisen hinnakkaita välttämättömyystarvikkeita (ainakin meidän perheessämme) ovat mm. jogurtit ja muut maitotuotteet, juustot, murot ja myslit.
 
Minulla on myös hyvin rajoittunut jogurttimaku. Tykkään oikeastaan vain vaniljajogurtista. Löysin City Superista lasten jogurttia, jossa 2/6 purkkia on pelkkää vaniljaa. Mutta 6 pakettia á 60 g maksaa noin 50 RMB (n. 6 €), joka on minusta paljon. Varsinkin, kun paketin mansikka-vanilja ei uppoa ollenkaan ja persikka-vaniljakin vain paremman puutteessa. No, onneksi lapset ovat syöneet nuo mansikamaut.
 
Minulla on jo jonkin aikaa seisonut kaapissa täältä poismuuttaneen naapurin lahjoittama jogurttikone. Eilen päätinkin pistää sen töihin ajatuksena itsetehty vaniljajogurtti hiukan edullisempaan hintaan.
 

Laitteen sisäpönttöön kaadettiin litra tuoremaitoa. Me käytämme japanilaisen valmistajan kiinassa tekemään Asahi-maitoa. Kiinalainen maito ei varsinaisesti ole suuressa huudossa taannoisen melamiinimaitoskandaalin vuoksi. Maidon sekaan nakkasin pari ruokalusikallista luonnonjogurttia, joka itse asiassa on kiinalaista. Sitten vettä altaaseen ja masiina päälle.


Kuuden tunnin kohdalla pöntöstä löytyi pelkkää litkua. Yön jälkeen, noin 12 tunnin jälkeen, pöntössä odotteli litra itse tehtyä jogurttia. Jäähdyttelyn jälkeen lisäsin jogurttiin hiukan vaniljaa mausteeksi ja tuloksena olikin todella hyvä jogurtti murto-osahintaan aikaisemmin ostamastaani lastenjogurttiin verrattuna.


Sitten pilkotaan näitä jumalaisen makuisia pikkumangoja, mansikoita sekä luumuja.
 
 
Vielä vähän muromysliä ja herkkuaamiainen, -välipala tai -iltapala on valmis.
 
 
Herkullisesta aamiaisesta huolimatta tarvitsee ihminen myös lounasta. Tänään kävin lounastamassa ystäväni Maritan kanssa Kitchen Salvatore Cuomossa.

Kitchen Salvatore Cuomo
滨江大道2967号 近丰和路
2967 Binjiang Da Dao,near Fenghe Lu
Pudong Riverfront



Tämä oli minulle ensimmäinen kerta lounaalla kyseisessä ravintolassa, vaikka illallistamassa olemme käyneet useamman kerran siellä. Tarjolla on kolmen kokoisia lounasmenuita. Koska edellisestä lounaastamme oli taas ehtinyt vierähtää tovi, päätimme mennä pitkän kaavan mukaan: vaikka kuvissa on vain kolmeruokalajia, söimme niitä neljä! Pääruokalohi jäi kuvaamatta.


Kaikki oli herkullista! Jälkiruokaa lukuunottamatta kaikkia ruokia oli useampi vaihtoehto.

 
Ruoka oli hyvää, seura oli hyvää ja miljö miellyttävä. Justiinsa hyvä paketti keskelle viikkoa!

 
Viimeiset pari viikkoa ovat olleet kohtuullisen kiireistä, olen ollut yksinhuoltotehtävissä viime päivät miehen työmatkan vuoksi ja tänään tällainen hevi lounas. Nyt eivät silmät tahdo pysyä auki, mutta muutama tunti pitää vielä sinnitellä ennen kuin saan laitettua nuorison sänkyyn ja sen myötä itsekin kellahtaa vällyjen alle.

2 kommenttia:

  1. Onneksi jatkuvat viinilasin kallisteluni tulivat kuviin ;)

    Kiitos tosi ihanasta lounaasta! Ruokien ja juttujen määrä todisti taas kerran, että teemme tämän aivan liian harvoin!

    Huhtikuulle siis seuraavat treffit? Ehdota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marita, no olihan se pakko laittaa tuo kuva ;)
      Kun tullaan täältä reissusta, laitan heti aikaehdotuksen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.