tiistai 26. maaliskuuta 2013

Taidehuutokauppa

Lasten koulun vanhempainyhdistys PAFA järjestää kouluvuoden aikana monenmoista ohjelmaa ja projektia. Lisäksi se koordinoi koulun ja eri hyväntekeväisyysjärjestöjen yhteistyötä. Yksi tällainen yhteistyökumppani on Maitian-projekti, jonka tarkoituksena on tukea eri tavoin Kiinan vähäosaisten maaseudun lasten koulunkäyntiä. Koulu on mm. hankkinut opetus- ja opiskeluvälineitä sekä ihan perustarpeita kuten kenkiä lapsille.
 
Toinen hyväntekeväisyyskohde on Healing Home, joka pyrkii auttamaan hylättyjä lapsia, joilla on leikkausta vaativia terveysongelmia.
 

Lukuvuoden suurimpia PAFA-ponnistuksia on taidehuutokaupan järjestäminen. Taidehuutokauppaa varten luokat tekevät jonkin huutokaupattavan työn. Vanhemmat voivat ostaa lipun vain aikuisille tarkoitettuun huutokauppatilaisuuteen. Tuotto käytetään osin em. hyväntekeväisyyskohteisiin ja osin koulun oppilaiden hyväksi. Aikaisempina vuosina oppilaiden käyttöön on hankittu mm. vedenalaiseen kuvaukseen soveltuva videokamera.
 
 
Tänään menin koululle auttamaan A:n luokan taideprojektissa. Lapset olivat suunnitelleet mosaiikkikuvion, joka toteutettaisiin peilin kehykseen lasimosaiikeilla. Luokkavanhempi oli hoitanut kaikki tarvittavat varusteet paikalle ja meille mille tehtäväksi jäi vain toteutuksessa auttaminen.
 
 
Me paikalle saapuneet vanhemmat esivalmistelimme lapsille tarvikkeet: irrottelimme laattamatoista lasilaatat, järjestelimme ne väreittäin ja leikkasimme puoliksi tarvittavat palaset.
 
 
Opettaja antoi ohjeita lapsille ennen työhön ryhtymistä.
 
 
Sitten katsottiin vielä yhdessä, kuinka homma sujuu.
 
 
 Sen jälkeen ekaluokkalaiset pääsivätkin hommiin: liimaa, aseta, paina ja laske kymmeneen...
Me laskimme kaikilla mahdollisilla kielillä.
 
 
Tehtävänä oli kaksi peiliä ja lapset tulivat aina pareittain tekemään yhden sivun peilistä.
 
 
Lopputuloksena oli kaksi hienoa mosaiikkikuvioitua peiliä. 
 
 
No, pientä viimeistelyä homma vielä vaatii, sillä emme ehtineet vielä saumata laattoja.
 
 

 Meillä oli varsin hauska iltapäivä lasten ja äitien kanssa!
 
 

1 kommentti:

  1. Hienoä, että lapsille opetetaan jo pienenä ottamaan huomioon toiset vähäosaisemmat lapset.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.