perjantai 16. marraskuuta 2012

Field Trip Shanghai Ocean Aquariumiin

J:n koulun neljäsluokkalaiset lähtivät tänään Field Tripille Shanghai Ocean Aquariumiin. Jokaiselta luokalta pyydettiin kaksi halukasta vanhempaa lisävahdeiksi. Lisäksi muut vanhemmat olivat tervetulleita mukaan avustamaan, kunhan hankkiutuvat paikalle omalla kyydillä. Koska akvaario on täällä meidän kotikulmilla Lujiazuissa, päätin lähteä F:n kanssa mukaan ylimääräiseksi vanhemmaksi.

Haiden lumoissa

Shanghai Ocean Aquarium
1388 Lujiazui Ring Road (Near Pearl Tower)
Avoinna 9-18 (Loma-aikoina 9-21)

Me olemme käyneet akvaariossa ennenkin. Akvaario on ihan mukava sadepäivän kohde, mutta ei kuitenkaan mitenkään ihmeellinen akvaarioiden keskuudessa. Paljon nähtävää siellä kyllä on. Liput ovat mielestäni aika hintavat: 160 RMB/aikuinen ja 110 RMB/100-140 cm lapsi.
 
Kierroksemme alkoi haihuoneesta, jossa kuulimme luennon. Opin tunnistamaan uros- ja naarashain sekä tietämään, että kuolemassa oleva hai ei voi lopettaa uimista. F katsoikin ihmeissään taukoamatta uivaa haita. Liekö tämä ollut kuoleman kielissä


Haihuoneen pikkuhaita sai myös koskettaa. Pieniltä puremiltakaan ei vältytty, vaikka ihan tappajahai-tunnelmaan näiden kanssa ei päästy.


Akvaariossa oli meidän lisäksemme paljon myös kiinalaisia koululaisryhmiä. Siinä, missä meidän koulumme opettajat ja vanhemmat luotsasivat ryhmiään rauhassa eteenpäin, kiinalaiset ryhmänvetäjät hösöttivät ja tuntuivat olevan yhtä pihalla kuin lapset.
 


Evästauolla aikasemmat epäillyt siitä, että Kiinassa lepää sydän- ja verisuonitautipommi, joka räjähtää käsiin muutaman vuoden kuluttua, vahvistui entisestään. Kiinalaislapset hotkivat sipsejä ja karkkeja evästauolla kuin heikkopäiset. Eräänkin luokan lapsista lähes jokainen oli merkittävästi ylipainoinen. Täällä tuleekin olemaan valtavat statiinimarkkinat, kun nämä ruualla hemmotellut lapset kasvavat aikuisiksi.
 
 
Haipläjäyksen ja evästauon jälkeen lähdimme pienryhmittäin kiertämään varsinaista näyttelyaluetta. Meidän ryhmäämme kuului kaksi J:n kaveria ja toisen heistä äiti.
 

Lempipaikkani akvaariossa on tämä meduusa-huone. Siellä on useampia meduusa-akvaarioita, joiden värivalot saavat rauhassa lipuvat otukset näyttämään todella upeilta. Tunnelma musiikkeineen on -värivaloista huolimatta rauhallinen.



Toinen hauska paikka akvaariossa on pitkä tunnelien sarja, jossa voi rauhssa seisoskella liukuhihnalla ja ihailla yläpuolella uivia kaloja ja kilpikonnia.




Pingviinien touhuja on myös hauska seurailla. Sääli, että tässä vaiheessa F jo nukkui.


Meillä oli mukava päivä. Tosin nyt tämä retkeily saa hetkeksi riittää, sillä äsken meinasin nukahtaa kesken geelikynsien laiton ja lopulta unohdin maksaa kynsien tekijälle kokonaan. Tämä viikonloppu taitaa mennä lepäillessä.

1 kommentti:

  1. Varmaankin mukava retki. Kyllä olet kiltti kun menet J:n ja F:n kanssa lisä-äidiksi. On niin turvallista kun on oma äiti mukana.
    Hienoja meduusoja.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.