lauantai 17. marraskuuta 2012

Kangasmarkkinoiden saalis

Viikko sitten teetätykseen jättämäni vaatteet ovat nyt valmiit ja hyväksi havaitut.

Ihastuin tähän kiinalaiseen Shanghai Tang -tyyppiseen takkiin eräässä kakkoskerroksen kojussa (Koju 223). Mallitakki olisi itse asiassa käynyt suoraan minulle, mutta siinä harmaa villakangas oli somistettu harmaalla kiinakankaalla ja minä halusin voimakkaamman kontrastin ja kiina-efektin. Niinpä valitsin takkiini mustaa ja punaista. Räätäli valmisti takkini sovittua aikaisemmin, sillä anoppini haki omat silkkivaatteensa sieltä ja myyjä halusi ystävällisesti tehdä minun takkini samalle kerralle valmiiksi.



Tämä pieni neiti kuvassa on pikku-F, jolla on myöskin päällään uusi takki. Ihailimme Mummin kanssa takkia Nextissä ja pohdin, raaskinko ostaa sitä. Mummi ilmoitti oitis, että hän raaskii ja osti takin F:lle. Se sopii hyvin isosiskolta perittyjen punaisten kenkien ja H&M:ltä hankitun harmaan hatun kanssa.


Takissa on takana ihana tamppi. Pikkuinen käsilaukku ostettiin feikkimarkkinoilta, sillä F on kovasti ihastunut isosiskonsa (ja äidin...) käsilaukkuihin. Tämän ostoksen myötä isosiskon (ja äidin...) tavarat saavat toivottavasti jäädä rauhaan.



Toinen ostokseni kangasmarkkinoilta oli tämä hauska serpentiini-kuvioinen villakangasmekko. Täälläkin malli oli minulle sopiva, mutta teetin kuitenkin oman version. Ensimmäisellä sovituksella mekko oli kuitenkin aivan liian iso, mutta se pienennettiin sopivaksi jo seuraavaksi päiväksi.


Näin viileään aikaan mekon alle voi laittaa vaikkapa paitapuseron. Ajattelin laittaa mekon ensi viikon työaiheiseen tapaamiseen.


Mekon serpentiini-kuvio jatkuu koko helman mitalta. Teetin myös mekkoon sopivan villakangastakin. Takki oli heti sopiva. Työn jälki molemmissa vaatteissa on hyvää, joten uskallan suositella sen puolesta myös kojua 240. Hiukan jouduin odottamaan ensimmäisellä sovituskerralla, kun räätäli kuulemma oli vielä ompelemassa nappia takkiin, kun tulin noutamaan vaatteita. Kovasti pahoittelivat moista odotusta ja olisivat tarvittaessa tuoneet vaatteet kotiinkin sovitukseen.




Jos suuntaa Shanghaihin matkalle kannattaa ehdottomasti käydä teettämässä jotain itselleen. Olemme nyt kokeilleet kakkoskerroksessa yhteensä viittä eri kojua ja kaikissa työn jälki on ollut hyvää. Koska tarjontaa on todella valtavasti niin malleissa kuin kankaissakin, kannattaa jo etukäteen hiukan miettiä, mitä haluaa. Oman mallin tai kuvan tuominen mukana helpottaa hommaa. Pappa teetti itselleen kasan kauluspaitoja jättämällä oman paitansa malliksi. Helppoa! Ja jos on aikaa kierrellä, markkinoilla on kyllä valtava määrä mallivaatteitakin, joista saa ideoita. Kovin isokokoiselle mallivaatteet eivät ole sopivia, joten kokeilemaan ei ehkä pääse.

6 kommenttia:

  1. Ihanat takit ja ihana F! Täytyy saada äkkiä raskauskilot pois, että pääsen myös teettää vaatteita siellä. t.Susu

    VastaaPoista
  2. Ihanat takit, erityisesti pidän tuosta ruskeasta upean nuuden laukun kanssa.
    Harmaa kokonaisuus on myös ihana. Mutta entäs sitten suloinen pikku F käsilaukkuineen , siis pulloon pantavan ihana :)

    VastaaPoista
  3. Tarkoitin Shanghai tang takkia, joka muuten taitaakin olla harmaa tai musta

    VastaaPoista
  4. Tuo "villakangasmekkokoju" on kans mun Lujiabangin lemppareita: osaavat tehdä istuvia ja laadukkaita vaatteita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna, kiitos kommentista! Kiva tietää, että sinullakin on siellä onnistunut, joten hyvillä mielin voi siis suositella ja käyttää uudestaankin. Sitä tekisi mieli teettää kamalasti vaatteita noilla markkinoilla :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.