lauantai 3. marraskuuta 2012

Suzhou ja Zhouzhuang

Tänään saapuivat kovasti odotetut vieraamme, kun vanhempani matkustivat Suomesta meitä katsomaan. Matkailijoiden suostumuksella meillä oli heti ensimmäiseksi päiväksi täysi ohjelma. Aamu aloitettiin kuitenkin rauhassa brunssilla kotona.
 

Hain aamulla Ichidosta hiukan herkkuleivoksia maisteltaviksi.



Croisantit hain Nancylta.
 


Itse koottava hedelmäsalaatti.
 


Ruisleipää Nancyltä.


Tein myös päärynä-vuohenjuustosalaattia, jossa päärynät karamellisoidaan ja vuohenjuusto paistetaan. Valitettavasti tämä vuohenjuusto ei ollut niin helppo paistaa kuin Suomesta saatavat... tai sitten en vaan osannut paistaa kaasuhellan kuumuudessa.
 

Brunssin jälkeen lähdimme ajamaan Suzhouhun. Matkalla lennosta väsyneet saivat nukkua takapenkillä. Vaan aika vähän vieraamme käyttivät tätä mahdollisuutta, sillä ikkunoista näkyi paljon mielenkiintoista ensi kertaa Kiinaan matkustaville.


Suzhoussa menimme nöyrän virkamiehen puistoon. Siihen samaan, jossa yritimme käydä viimeksikin. Tällä kertaa väkeä oli paljon vähemmän ja saimme nauttia myös maisemista.
 

 
Puutarhassa on Bonsai-puu -puutarha. Ottaisin muutaman tällaisen mielelläni omaankin puutarhaani kasvamaan.


Puutarhakierroksen jälkeen lähdimme silkkitehdasta katsomaan. Matkalla ohitimme pohjoistemppelin pagodan.

Kävimme samassa silkkitehtaassa kuin viimeksikin, sillä siellä on aika vähän ihmisiä ja siellä on esiteltynä silkinvalmistus alusta lopputuotteisiin asti. Tässä tuleva lakana popsii vielä äänekkäästi rouskuttaen mulperipuun lehtiä.
 

Päivän viimeinen kohteemme olikin Zhouzhuangin vesikaupunki, joka on kyllä näkemisen arvoinen paikka.


Portilta saa ostettua sisänpääsyliput. Lippu maksaa 100 RMB ja iltakäynti 80 RMB. Me tulimme paikalle 16 aikaan, joten saimme käynnin iltalipun hintaan.

Alue on hyvin samantapainen kuin aikaisemmin käymämme XiTangin vesikaupunki. Täällä kadut on ehkä leveämpiä ja siltoja on vähemmän, jos nyt jotain eroja haluaa löytää.



Kaupungissa on pieniä kujia, joissa on paljon ravintoloita ja myyntikojuja.


Satuimme paikalle erinomaiseen aikaan, sillä ilta oli hämärtymässä ja pikku hiljaa kaupungin kujat syttyivät täyteen lyhtyjä.
 

Vuokrasimme veneajelun (100 RMB/vene, 1-6 hlöä/vene), sillä sen kyydistä on mukava seurata kujien tapahtumia ja ihailla maisemia.






Pientä lisämaksua vastaan (esim 10 RMB tai vähemmän) venekuskit laulavat haikeita kiinalaisia sävelmiä. Meidän kuskimme ei ehkä ollut mikään lauluvirtuoosi, mutta mukava tunnelma hänen laulustaan kuitenkin tuli.

Kaupunki on todella kaunis ja satumainen illan pimetessä. Suosittelenkin ehdottomasti tulemaan tänne niin, että on paikalla myös pimeän aikaan.


Vesikaupungin alueella on myös temppeleitä. Kävimme tutkimassa niitäkin ja iltavalaistuksessa nämäkin näyttivät salaperäisiltä.





 
Sitten alkoi väsy painaa urheita matkaajia ja lähdimme kotiin.
Nyt matkailijat ovat jo unten mailla ja yksi pieni isovanhempia kovasti odottanut neiti kömpi Mumman ja Papan kainaloon nukkumaan.
 


4 kommenttia:

  1. Voi kiitos M että olen taas saanut elää kanssanne tämänkin päivän nähtävyyksineen, on kuin olisin ollut mukananne <3
    Kyllä on Mumma ja Pappa saaneet nähdä ja kokea ihanuuksia, kiitos sinun ja lastesi sekä S:än
    Suukkoja haleja kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sisi kommentista. Tuo vesikaupunki on kyllä hieno paikka nähdä!

      Poista
  2. Olipa ihanan näköinen brunssi ja vesiretki.....
    Kerran ole käynyt Shanghaissa, mutta tuo vesikaupunki täytyy ottaa ohjelmaan ensi kerralla. Upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, kiitos viestistäsi. Shanghain lähistöllä on useampikin vesikaupunki, joista jossain kyllä kannattaa käydä Shanghain vierailulla, jos se vaan aikatauluun sopii. Tuonne Zhouzhuangiin on n. 1-2 h matka autolla ruuhkasta ja omasta sijainnista riipuen. Myös XiTang oli kiva paikka. Sinnekin ajaa noin tunnissa. Ja illalla nuo ovat erityisen tunnelmallisia! Paras aika omasta mielestäni on saapua ennen pimeän tuloa ja sitten jäädä paikalle niin, että näkee lyhtyjen syttymisen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.