tiistai 6. marraskuuta 2012

Kujilla ja kaduilla

Meidän vieraamme vaativat tänä aamuna pientä hoputusta, jotta hotellimme opas-teamin suunnittelema ohjelma ehdittiin toteuttaa. Hei, ei Shanghaissa ehdi lepäillä, kun on paljon nähtävää!
 
Autonkuljettajamme vie aina tiistaisin ayimme Carrefouriin tekemään viikko-ostokset, joten suunnitelmissa oli ottaa lautta Puxin puolelle. Kuten olen aikaisemmin kertonut, lautta lähtee ihan tästä compoundimme vierestä ja 2 RMB:llä saa lipun vastarannalle. Toisella puolella on vain lyhyt kävelymatka mm. vanhaan kaupunkiin.
 
Halusin näyttää vieraillemme hiukan kaupungin rähjäisiä kujia; vastakohtia Guccin ja LV:n kimallukselle IFC Mallissa. Nämä pienet kujat ovat täynnä paikallista elämää: lapsia luukkuhousuissaan, papparaisia torkuilla ja ruokakattiloita liedellä. Ja tietysti kasapäin pyykkejä puhdistumassa (?!) auringonpaisteessa.
 



Vanhassa kaupungissa on paikallistenkin käyttämiä markkinakujia, joissa kaikkea mahdollista saa varsin edullisesti.

 
Nämäkin YSL:n puvut olivat todella edullisia ;)
 



Teimme paljon ostoksia näillä kujilla.





Kuljimme kujien läpi ja saavuimme must-turistikohteeseen YuYuan-alueelle, jossa perinteiseen tapaan rakennettu basaarialue kätkee sisälleen monenlaisia matkamuistoja myyviä liikeitä sekä yllättävän suuren puiston. Tällä kertaa emme vierailleet itse puistossa, vaan kuljimme ainostaan basaarialueella.


 
Yu Yuanin talot eivät todellisuudessa ole vanhoja. Alue on kuitenkin todella viehättävä. Kaikki yritteliäät kellokauppiaat kannattaa ignoorata ja nauttia maisemista.



 
YuYuanilta on n. puolen tunnin kävelymatka Xintiandiin, jossa meidän oli tarkoitus syödä lounasta. Pienellä paikallisavustuksella ja kartan voimin osasin suunnistaa meidät Xintiandiin. Ystävälliset tienneuvojat tosin yrittivät ohjata meitä maan alle metroon. Ilma oli kuitenkin kaunis, joten halusimme mieluummin kävellä.
 
Pienen Xintiandin kävelykierroksen ja lounaan jälkeen lähdimme LujiaBang Lun kangasmarkkinoille tilattujen vaatteiden ensimmäiseen sovituskertaan.


 
Papan puku oli kertaheitolla sopiva. Pappa innostui kuitenkin vielä teettämään kasan paitoja. Meidän naisten mekkoihin ja jakkuihin tehdään vielä pieniä muutoksia. Kaikki valmiit tuotteet haemme torstaina. Taisi Mummalla ja Papalle iskeä Shanghai-hulluus. Tässä lompakolle vaarallisessa taudissa iskee hepuli kaikkien halpojen tuotteiden keskellä ja tulee valtava tarve ostaa paljon kaikkea. Espanjalainen ja Thaimaalainen ystäväni kertoivat, että vuodessa tauti kuulemma alkaa laantua...
 
Kangasmarkkinoiden jälkeen suuntasimme compoundille koulubussia vastaan. Olimme kuitenkin sen verran ajoissa, että teimme kävelykierroksen compoundimme puistoissa. Ovat nämä omat puistommekin vaan tosi hienot!


Illallinen nautittiin tänään kotona, kun Ayi loihti meille taas kiinalaisia herkkuja.



5 kommenttia:

  1. jos K:een iskee tuhlailuvimma, mitä ihmettä käy minulle. Huh Huh. Era parka, pitää varmaan alkaa preppaamaan sitä jo nyt tulevasta :-) Taidanpa pyytää siltä 50-vuotislahjaksi uuden matkalaukun, isoimman mahdollisen - Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi, älä näytä E:lle blogia, niin ei ehkä ymmärrä etukäteen, mitä tuleman pitää. Ja sitten, kun olette täällä, ei ehdi edes huomata, kun kaikki on jo ostettu ;)
      Ja matkalaukku kannattaa täyttää ruisleivällä ja salmiakilla ja jättää ne tänne. Sitten onkin hyvin tilaa ostoksille.

      Poista
    2. Juu, olenkin jo saanut vihiä mitä sinne saa tuoda noiden lisäksi (kalkkunanakkeja....) Teidän tarpeiden lisäksi taidan ottaa vain hammasharjan mukaan ja tukun rahaa. Ja sitten mua viedeään. ai niin, minkäväriiä ne Papan teettämät paidat olivat -kenties 10 kpl vaaleansinisiä??? Heidi

      Poista
  2. Kyllä on ihania rakennuksia ja vesialtaita.Voi että, arvaan mumman olevan aivan sekaisin,kun pappakin noin innostuu pukujen teettoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, täällä tosiaan saattaa iskeä pahanlaatuinen ostovimma ;)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.