tiistai 20. marraskuuta 2012

Kiina jytää

Neljäsluokkalaisemme hoilaa kaikenaikaa "Sexy Lady", jota hiukan kulmat kurtussa olen kuunnellut. Onkohan se nyt sopivaa neljäsluokkalaisen suusta? 
 
Kyseessä on kuitenkin disco-renkutus, joka on kovin kovin suosittu lastemme koulussa. Lapset hoilottavat kipaletta ja tanssivat musiikkivideon tahdissa videolta opittuja liikkeitä.
 
Nyt olen havainnut, että renkutushan soi kaikenaikaa myös Kiinan radiossa, ja autonkuljettajamme sanoi sen olevan tosi suosittu Kiinassa.
 
Pienen selvitystyön jälkeen ilmeni, että kyseessä korealaisen PSY:n Gangnam Style -kipale. Youtubessa musiikkivideota on nyt katsottu sellaiset 750 000 000 kertaa ja toistakin youtube-versiota n. 150 000 000 kertaa. Hyvät on markkinat Aasia-discohumpalla!
 
Tämä ei taida soida Suomessa? Hiukan huvittaa ajatus, että lapsemme tanssivat korealaisen popin tahdissa. Näin ei taitaisi kotimaassa tapahtua. No, kyllä meillä kuunnellaan aktiivisesti edelleen myös esimerkiksi Apulantaa.
 
Tässä kuitenkin linkki koreapoppiin. Ehkä se saa suomalaisetkin tanssimaan ;)

8 kommenttia:

  1. Vautsi miten hyvää jumppaa toi videoa on, tosi jumputtavaa ja tarttuvaa :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä soi kovasti Suomessakin. Siitä on jopa tehty parodiaversioita, kuten esim. Radiokanava NRj:n aamupoikien versio Risto-Matti Style (kannustamaan R-M Ratiaa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa).

    VastaaPoista
  3. Sisi, ei kun keppijumppaamaan koreapopin tahdissa.

    Tuikku, ihanko totta!? Täällä sitä ollaan aika pimennossa Suomi-tapahtumista. Hassua, että koreapoppi on levinnyt ympäri maailman. En minä musiikisa mitään tiedä, mutta kuvittelisin, ettei korealainen poppi ole ollut tiskijukkien soittolistan kärjessä. Paitsi nyt sitten ;)

    VastaaPoista
  4. Madonnakin esiintyi PSYn kanssa, Youtubesta löytyy. Ja kyllä, Gangnam Style on ollut hitti Suomessakin jo pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, ai Madonnakin! Täytyy käydä katsomassa... ;) Ja täytyy vissiin alkaa kuunnella Suomen nettiradiota, jotta tietää, mitä siellä tapahtuu :)

      Poista
  5. Näytin tämän Emilille, ni hän tunnisti heti tämän, "joo, toi soi tiistain diskossa meillä koko ajan". Saman biisin ääressä täälläkin siis jytätään :) Ja on kuulema mun yhden työtoverin lenkkimusiikiksikin ladattu :) t.Susu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua! Voit kertoa E:lle, että serkkujen asuinmaan naapurista tulee tommoista hömppä-poppia ;). Joko se E käy discossa tanssimassa? J:lläkin oli Suomessa kouludiscoja, jossa tytöt tanssi ja pojat juoksi karkuun ja söi karkkia.

      Poista
  6. Tänä syksynä ollut jo kaksi diskoa :) Luulen että E keskittyi myös ennemminkin karkin syöntiin ku tanssimiseen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.