perjantai 23. marraskuuta 2012

Joulun odotusta

Emme vietä joulua täällä Shanghaissa vaan pääsemme rakkaiden läheisten luokse Suomeen. Joulu ei olisi mitään ilman äidin ja mummin laittamia ruokia, siskon perhettä, Aavarannan joulupäivää ja miehen veljen perhettä. Rakastan joulun tunnelmaa.
 
 
Jouluihmisenä joulunodotus on ihanaa aikaa ja koristan kotimme lukuisin valoin, kynttilöin ja hyasintein. Täällä Shanghaissa minulla ei ole oikein vielä tullut joulutunnelmaa, sillä ulkona on vielä melko lämmintä ja vihreää. Kolmatta päivää sataa vettä.
 

Tänään se kuitenkin iski. Luin eilen Kaitaliinan blogia, jossa oli maisteltu jo glögiä. Minäkin olen ostanut Ikeasta pari pulloa glögiä ja laatikon pipareita. Iltapäivällä alkoi yhtäkkiä tuntua jouluiselta ja tunne piti saada näkymään täällä Kiina-kodissakin. Onneksi olin tehnyt ostoksia Ikeassa viime viikonloppuna, joten pikkujoulun rakentaminen sujui kädenkäänteessä.


Ripustin ikkunaan jouluvalot (Ikeasta). Ne piilottavat taakseen naapuritalon ikkunaan ilmestyneet vilkkuvat värivalot...
 
Kokosin joulutähden (Ikeasta).


 
Joululaulut kuuluvat olennaisesti tunnelmaan. Ikäväkseni en löytänyt rakkainta Joululevyäni: Carola Häggkvistin joululauluja. Hänen levyltään erityisesti tämä kappale on minulle tärkeä.
Se tuo minulle mieleen keskimmäisen lapsemme syntymän lähes seitsemän vuotta sitten jouluna. Lauloin tätä laulua masuvauvalle. Syntymäyönä oli tavattoman kaunista, kun hiljaisessa kaupungissa paloivat jouluvalot ja ulkoroihut, ja kaikki oli valkoisena aaton ja joulupäivän aikana sataneen lumen ansiosta.


Hyvänä kakkosena joululauluista tulee myös Josh Crobanin joululaulut ja tietysti Rajaton. Onneksi nämä olivat matkanneet Suomesta Kiinaan.

 
Hyasintteja en ole täällä ainakaan vielä nähnyt. Joulutähtiä täällä kyllä on - punaisia tietysti, Kiinassa kun ollaan. Nyt meidän joulukukan virkaa saa kuitenkin toimittaa valkoinen orkidea.
 

Iltapalaksi nautimme glögiä (Ikeasta), joka vetää vertoja lempiglögilleni Marlin mehuglögille sekä pipareita (Ikeasta), jotka ovat yhtä ohuita kuin Annas Hjärtegoda Pepparkakor, mutta eivät ehkä ihan yhtä hyviä.


 


 Yläkerrasta saapui glögille myös naapurin tyttö.
 


Homejuusto on tuliainen juuri käyneiltä Suomenvierailtamme. Ihanaa, piparia ja homejuustoa!

 
Nuorimmaisemmekin sai maistaa piparkakkua.

 
Ihanaa, että sain jouluntunnelmasta kiinni. Lopulta se kai on itsestä kiinni ja pienillä asioilla sitä voi rakentaa joulua jopa tänne Kiinaan.
 
 

5 kommenttia:

  1. Voi kuinka teillä on jouluista.Meillä täällä on pimeää märkaa +7c.Täytyy huomenna Annikan kanssa laittaa meillekin pikku-joulua jo. Sunnuntaina täällä on Aleksin joulukadun avajaiset.
    Ihanaa joulun alusaikaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, ehkä minulla oli sitten joku sisäinen joulukello, joka käski tänään ripustamaan jouluvalot. En nimittäin tiennyt Aleksin valojen sytyttämispäivää ja se on ollut aina se viikonloppu, kun laitan jouluvalot Suomessa.
      Ja kiitos, ihanaa joulunalusaikaa myös sinne!

      Poista
  2. Tyylikkään jouluista! Eilen oli täällä monella työpaikalla pikkujouluperjantai, niin minullakin, mutta muuten ei ole ehtinyt joulun tuloa vielä fiilistelemään. Hyvä idea tuo Aleksin joulukadun avajaiset. Virve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virve, kiitos. Katselinkin FB:sta, että taisi olla oikein pikkujoulujen suma eilen. Täällä on ollut jotenkin vaikea tehdä tästä Kotia. Jouluinen tunnelma teki kuitenkin heti Kodimman olon.

      Poista
  3. On kyllä todella vaikea uskoa, että joulu on tulossa, enkä ole ollenkaan aloittanut jouluvalmisteluja - ihan kamalaa! Meille on onneksi tulossa sukulaisia joulun viettoon, jotta on jotain tunnelmaa, mutta hassuahan se on täällä Kiinassa. Ei mitenkään arvais, että joulu on tulossa, ellei olisi Starbucksia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.